reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ewkka super zakupy...
Czyzbys byla w Kimexie na wojska polskiego...tam mi tezvfacet zachwalal bebetto....
Super zakupy...

reklama
pobrane (2).jpg

A ja dzis zamowilam takie oto cudo tyle ze biale....

Załączniki

• pobrane (2).jpg
    pobrane (2).jpg
    5,4 KB · Wyświetleń: 512
Gratulauje udanych wizyt
.
Lilia maz powinien mu w..r...c !
Slicznych rzeczy nakupilyscie.

Przez dom przewinelo mi sie dzis mnóstwo ludzi. Ledwo was nadrobilam. Przyszly mi zakupy ze sklepu internetowego dla dziecka i moja nowa torba do wozka, fajna jest. Nie jest zbyt wielka do porownania zrobilam zdjecia z moja. Myślę ze z wyjatkiem calej paczki pampersow do szpitala zmiesci sie wszystko dla malej.
1495743920-aaaaaa.jpeg
1495743942-aaaaaa.jpeg

Na stronie pampersa przeczytalam ze w wielu szpitalach w Polsce rozdaja matkom pierwsza paczeke pampkow dla maluchow. Wiec trzeba o 1 mniej kupic :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Ppaula :-)
Nie wytrzymalabym czytać ponad miesiąc i się nie odezwać :-)

Dziewczyny! Siurek jest! Tak się cieszę!
Moje przeczucia się sprawdziły :-) wszystko w porządku. Synek waży 480 gram, kawał chłopa, co?? :-)
Lekarz bardzo w porządku, wszystko tłumaczył co po kolei sprawdza, czy wszystko jest dobrze itd. Zapłaciłam 280 zł. Każda wizyta będzie mnie kosztowała 230 zł z całym "przegladem". Ale powiedział, ze że wystarczy jak zobaczymy się raz w miesiąc i. Teraz wyjątkowo za 3 tygodnie mam być, bo zostawiłam mu wszystkie dotychczasowe badania i ma sobie wszystko zapisać po swojemu. Hm... jedyne co mnie nurtuje to to, ze musiałam mu zostawić swoją kartę ciąży na te 3 tygodnie...

Ale jestem szczęśliwa ;-) mam brac kwasy DHA i powoli odstawiam luteine ;-)
Super gratuluję!
Ale co do tej karty ciąży to bez sensu. To teraz twój najważniejszy dokument, który musisz mieć zawsze przy sobie! Ok jeden dzień bym nawet zrozumiała (średnio).
Żyjemy w 21 wieku jest bardzo rozwinięta technologia nic nie stoi na przeszkodzie zrobić ksero, i doktorek by sobie mógł przepisywać co chce jak chce i kiedy. Ale pozbawienie ciężarnej karty ciąży na 3 tyg...to moim zdaniem jest nie poważne.

Cześć dziewczyny!
Piszę dopiero po całym dniu wrażeń.
Jesteście szalone z tym pisaniem!
Endokrynolog mnie już wciągnęła na leczenie stałe.
Ząb mi się jakiś odezwał- zdejmowałam na szybko plombę i mam opatrunek. Ale dalej pobolewa mimo paracetamolu.. ech nie wiem sama. Chyba zaraz znowu pójdę do lekarza...
To najpierw Wam odpiszę.

Witamy Cię Ppaula! Jak już jesteś z nami to opowiedz o sobie więcej i dlaczego jesteś akurat z "problemowych mam"?

Moje gratulacje Ewka- męskie grono rośnie w siłę!

Ja też tym razem będę pakować się w walizkę na kółkach- u mnie sprawdziła się idealnie.

Lili- Co to za akcja? Narąbany był ten gość czy jak? Co go opętało?
Odnośnie Pampersów: Premium Care dobrze trzymają pierwsze kupki dziecka ale są droższe. Tym razem ich nie kupuję, choć polecam. New Baby Dry są ulepszoną wersją poprzednika i są generalnie najlepsze na rynku.

Agatki - dla spokoju warto poszerzyć diagnostykę, ale trzeba mieć z tyłu głowy, że zagrożenie jest bardzo nikłe :)

Ewi - moja promotor po przeczytaniu pracy magisterskiej zapytała czy dałam komuś kasę za napisanie jej, bo nic nie poprawiła [emoji44]

MammaMarta - gratulacje dla dumnej mały małego absolwetn! Pewnie łezka w oku się zakręciła?

paulinkamalinka - głowa do góry! Lecz opryszczkę według zaleceń, a dzidziuś sobie poradzi, bo jest silniejszy niż Ci się wydaje. Nic mu nie będzie!

Spokojnego wieczoru i nocki!

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 20+2

Hej dziewczyny :) jutro dzien mamy, wiec planujemy z moim zrobic torta, ale nie moge znalezc zadnego fajnego przepisu na czekoladowa mase na boki, macie cos? :) z najmniejszej ilosci skladnikow, tylko taka jakas bardziej stala, zeby nie wiem stwardniala troche albo zeby sie po prostu nie zlewala z tych bokow :D

12.10.2017 [emoji480]

Hej dziewczyny :) jutro dzien mamy, wiec planujemy z moim zrobic torta, ale nie moge znalezc zadnego fajnego przepisu na czekoladowa mase na boki, macie cos? :) z najmniejszej ilosci skladnikow, tylko taka jakas bardziej stala, zeby nie wiem stwardniala troche albo zeby sie po prostu nie zlewala z tych bokow :D

12.10.2017 [emoji480]
Rozpusc czekoladę i posmaruj[emoji6]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

I my dzisiaj byliśmy na usg połówkowym! [emoji173]
Pan doktor wszystko sobie pięknie pomierzył i posprawdzał. Trochę się dzidziuś wiercił, ale udało się WSZYSTKO sprawdzić. U nas też zwrócił uwagę na miedniczki nerkowe, ale stwierdził, że dopiero przy 15mm trzeba się martwić, a u nas ta większa ma 5,0mm. Serduszko bije 147 na minutę. Waży 327 gram. Troszkę podgonił...
Tak! Mamy synka! Tak mi się wymarzył [emoji7]
1495745975-aaaaaa.jpeg

1495745985-aaaaaa.jpeg

Zdjęcia sisiora nie mam niestety, ale widziałam na własne oczy. I mąż. I córka [emoji14]
Lekarz-klipa, źle nagrał nam płytę i musi powtórzyć albo nagrywanie albo usg. W najgorszym wypadku zwrócą nam kasę.. Jutro zadzwonię i się dowiem.
Podpowiedzcie mi proszę, jaką datę powinnam wpisać w tabelce i jak sobie liczyć tygodnie. Z om mam termin na 5.10, z tego usg na 8.10, a z poprzedniego na 10.10... może tą z om? Sama nie wiem.

[emoji173] Michał - 20+2

hajmal - świetna ta torba! Uwielbiam też tą moją z BabyOno!

[emoji173] Milena/Michał - 20+2

reklama
Hej, nadrobilam ale nie mam czasu siedziec z Wami...chyba do lipca bede bardzo zajeta, mam tyle spraw że szok. Wlasnie skończyłam pracę zaliczeniowa, muszę napisac 1 rozdzial pracy magisterskiej, zaraz sesja, zakończenie roku w szkole czyli świadectwa opisowe!!![emoji33]teraz jeszcze przygotowywanie wystepow na Dzien dziecka...
Chyba oszaleje. Moja córka ciągle coś chce, nie mogę w ciągu dnia nic nadrobić.

Druga córka kopie zawziecie i domaga się juz chyba snu od mamy[emoji6]wczoraj o północy mnie skopala tak, ze musialam isc coś zjeść. Dzis juz mam melona w lodówce naszykowanego w razie potrzeby[emoji2]

Byłam u gina dziś, dał mi to dodatkowe skierowanie na usg i umówiłam się na 5.06[emoji6]

Super zakupy dziewczyny[emoji16]szalejecie.

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry