reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Sama zastanawiałam sie nad tym bugaboo ale na żywo wyglada sorry za stwierdzenie jak trumienka na kolkach i ostatnio pod moim blokiem szła dziewczyna z tym wózkiem i jak zobaczyłam jak sie męczyła na podjeździe na schodach to sobie go odrazu odpuściłam no i jest bardzo ciężki jak dla mnie.
Haha trumienka na kółkach rzeczywiście tak wygląda ;D.
Kurde a ja myślałam że on jest lekki.

A wózki quinny ??

reklama
Ale piękne rzeczy już macie pokupione!
A ja nic jeszcze. Póki co wstrzymuje się do następnej wizyty jak się potwierdzi że dziewczynka to zaczne szał zakupowy.

Co do imion to mój młodszy synek (3latka) stwierdził że będzie Agatka :) więc będzie mała Agatka ;)

Oglądam wózki i wiecie co... Jak już jestem prawie zdecydowana to zaraz mi się już nie widzi i szukam na nowo.
Słyszałyscie coś o wózku Bugaboo Cameleon? Na necie tak go wychwalają ze ah i oh a tak serio urokliwy to on nie jest ale zalezy mi żeby wózek był w miarę lekki..
Mój mąż powiedział że ten bugaboo wygląda jak karakan hahaha

A i jeszcze jedno pytanie mam. Kłuje mnie z prawej strony wzgórka lonowego i z tej samej strony pochwy. Miała któraś takie coś? Nie jest to mocne kłucie, nic pozatym mi nie dolega. Mysle czy dzidzia tak się tam ułożyła bo akurat tam ja czuję czy więzadła.. oczywiście przez myśl mi tez przeszła skracajaca szyjka. Ale tydzień temu miałam 51 mm to chyba spoko.
Powinnam mieć zakaz czytania wujka gogla ;D

Coś miałam jeszcze napisać ale zapomniałam ...

Mój szwagier dla swoich bliźniaków kupił bugaboo tylko nie pamiętam dokładnie jaki model. 10500 za niego dali!!! Powiem Ci, ze mi osobiście ten wózek się nie podoba. Kanciasty, jakiś taki nie w moim typie. No, ale w końcu to nie moje dziecko w nim jeździ :-D

Co do wózków, to ja miałam wybranY ROAN BASS SOFT- ma bardzo dobre parametry, duża gondole, super amortyzację (na nasze tereny jak znalazl), duży wybór jeśli chodzi o kolorystykę i przede wszystkim praktycznie same pozytywne opinie w Internecie.

Dziś facet w sklepie też polecał nam jakiegoś anexa, Ale nie przywiazalam do niego większej uwagi, bo ten model miał straszna kolorystykę.

No i jeszcze bebetto tito. Piękny, fajne kolorki, też ta dodatkowa amortyzacja. Teraz nie wiem na który się zdecydować... ROAN, czy bebetto. W bebetto jest zasadnicza wada - jest Nowy, jeszcze niedużo egzemplarzy się sprzedało i nie.wiadomo jak sie będzie sprawował. ROAN za to już 3 lata ponoć na rynku. Facet w sklepie bo polecał...

Jestem załamana, opryszczke mam na całych ustach :( dzwoniłam do ginekologa, kazał mi kupić zovirax i tym smarować, jednak tak się boję że coś może stać się dziecku :( :(

Nie martw się na zapas. Smaruj tak jak Ci kazał, w razie jakby nie pomogło to musisz.isc po ta receptę na heviran

Ewka ale piekne pieluszki! No i ubranka rowniez :)
Taki koles od calowania to by ode mnie dostal szlaga i poszedl lezec... Co za psikutas!
Co do imion- nam sie maja podobac ;) U mnie w rodzinie tez bunt na Cypriana- no bo jak to zdrabniac, jak wolac itp. Ale nasze dzieci wiekszosc zycia nie beda slodkimi Julciami w rozowych sukieneczkach tylko pojda na studia, do pracy, zaloza rodziny, chlopcy beda mieli dlugie brody i wlosy na klacie a dziewczynki beda matkami i poetkami ;)

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom
Mały Cypisek [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenka 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 21t2d [emoji594]

Lili nie ma co kombinować. Moja znajoma ubezpieczyła się ma lewo i ZUS jej nie przyznał macierzyńskiego ani chorobowego. Miała wszystko, podpisane listy, dodatkowe godziny, przelewy wypłaty itd. i stwierdzili, że to była fikcja. Nie oszukujmy się, w Polsce nikt nikt nie zatrudnia kobiety w ciąży, a urzędnicy skrupulatnie sprawdzają takie przypadki i tylko można narobić sobie problemów i niepotrzebnego stresu. Dlatego nie słuchaj teścia, tym bardziej, że dokładnie dowiedziałaś się co Ci się należy we Francji i Polsce.

Haha trumienka na kółkach rzeczywiście tak wygląda ;D.
Kurde a ja myślałam że on jest lekki.

A wózki quinny ??

Quinny Moodd miałam 3 lata temu przy córce i dla mnie jest rewelacyjny pod kazdym względem zwłaszcza jak sie duzo podróżuje wszystko na jeden klik fajne wypinanie i wpinanie gondoli czy nosidełka, minus za mała budkę w spacerówce i siedzisko kubełkowe jeździłyśmy nim tylko do 1,5 roku ale sprzedałam cały komplet bo juz dzieci miało wiecej nie byc a tu taka niespodzianka ale moj T nie chce słyszeć ponownie o wózku trójkołowym a z podwójna przednia osia jak dla mnie ten wózek traci urok. Wiec bedzie teraz Anex sport

Zobacz załącznik 808022 Zobacz załącznik 808023

Nasze dzisiejsze zakupy ;-) okrycie kąpielowe i ciuszki, a niżej pieluszki flanelka i tetrowe :-)
Super zakupy :)

A ja znow mam podniesione cisnienie bo moj tesc uwaza ze powinnam sie na lewo ubezpieczyc w Pl zeby dostac macierzynskie.... i na ch... moje tlumaczenia ze ubezpiecze sie u meza po porodzie bo poki co bd miec ubezpieczenie z UP i chce wziasc bezrobocie z Fr a jak mi sie skonczy przed narodzinami dziecka to sie bd starac o kosiniakowe. Ale nie bo mi sie to nie nalezy bo maz za duzo zarabia. A to akurat jest zasilek do ktorego nie biora zarobkow tylko sprawdzaja czy Ci sie nic innego nie nalezy.... Ale moj tepy tesc tego nie rozumie i sadzi ze sciemniamy. A ja ostatnio pol dnia spedzilam na dzwonieniu po urzedach w Pl zeby jak najwiecej sie dowiedziec... Zaraz to sie chyba skoncze... musialam sie wyzalic

Wkurzajace sa takie rady, nie wiem, czy mogłabym spokojnie słuchać takiego madrzenia. Chyba najlepiej i tak robić swoje i na ile to możliwe puszczać mimo uszu, bo inna opcja to awantura, a w ciaży szkoda nerwów....

A i jeszcze jedno pytanie mam. Kłuje mnie z prawej strony wzgórka lonowego i z tej samej strony pochwy. Miała któraś takie coś? Nie jest to mocne kłucie, nic pozatym mi nie dolega. Mysle czy dzidzia tak się tam ułożyła bo akurat tam ja czuję czy więzadła.. oczywiście przez myśl mi tez przeszła skracajaca szyjka. Ale tydzień temu miałam 51 mm to chyba spoko.
Powinnam mieć zakaz czytania wujka gogla ;D..
Mnie też dziś kłuje z prawej strony na tej wysokości od popołudnia. Zaczęło w trakcie spaceru, przeszło po odpoczynku na ławeczce. Jak wróciłam do to znów zaczęło, ale teraz siedzę I odpoczywam i odpuściło. A może to kojacy wpływ programu Magdy Gessler? ;)

Dopiero wróciłam, bo byliśmy jeszcze w Radomiu w 2 sklepach i wybraliśmy wózek, nosidlo i fotelik na później, bo skorzystamy z promocji i kupimy od razu ten fotelik do 13kg i ten późniejszy, a bazę dostaniemy w gratisie. Kupiłam parę ubranek i pieluszki tetrowe. Jutro Wam pokaże, bo dziś już nie mam siły :-( Padam, ale z Wami jestem na bieżąco :-)

Mamy wojnę o imię ;-) ja też myślałam, ze będzie córeczka (tak jak tutaj niektóre dziewczyny tez myślały , ze będzie u mnie dziewczynka) i powiedziałam mojemu, ze on wybiera dla chłopa, a ja dla dziewczynki ;-) i teraz on chce Dawida, bo przecież on mial wybierać, a mi bardziej podoba sie Mikołaj ;-)

Mam nadzieje, że nie będzie mi potrzebna, ale w razie czego, to pojadę do niego do szpitala :-/

No w tej euforii całkiem nie pomyślałam, mogłam mu powiedzieć, żeby sobie skserowal :-/

Haha ;-) taaak mąż uradowany, teść jeszcze bardziej :-)
Mąz dziś naszemu Frankowi tłumaczył, ze będzie miał brata i będzie musiał się z nim dzielić swoimi zabawkami :-D :-D

Cześć! Gratuluję dzidziusia :-) Następna wyszła z szafy ;-) haha :-)
Duzo Was tu jeszcze jest?? :-D

Ja pieprze co za typ! No oblech jaki!! Na miejscu Twojego bym mu chyba żeby powybijala!
Kuzwa zeby kobietę w ciąży na takie stresy narażać...

A dlaczego chcecie na jednym poprzestać jeśli mogę wiedzieć? Fajnie mieć rodzeństwo przecież ;-)

Agatki zrób dla świętego spokoju te badania, żebyś sobie tym głowy nie nabijała :-)

Tak po prostu Ewciu chcemy jedno dziecko. Bez żadnych konkretnych powodów. Ja saa nigdy nie planowałam dużej gromadki dzieci, później spotkałam P. który miał identyczne podejście do sprawy, wiec nie zanosi się na to, byśmy mieli zdecydować się na kolejne dziecko. Wprawdzie obydwoje nie mówimy stanowczego- "nie" i nie wykluczamy, że po urodzeniu pierwszego dziecka całkowicie nam się nie odmieni i nie zapragniemy mieć więcej dzieci, ale póki co, raczej jesteśmy nastawieni na model 2+1. Wiem, rozumiem i szanuję opinie ludzi, którzy są za tym, by mieć co najmniej 2 dzieci, niemniej jednak cieszę się, że znalazłam takiego faceta, z którym dogadujemy się w tym temacie, bo ostatecznie to my będziemy tworzyć naszą własną rzeczywistość, więc cieszę się, że na tym polu póki co nie ma między nami zgrzytów :)

Ale piękne rzeczy już macie pokupione!
A ja nic jeszcze. Póki co wstrzymuje się do następnej wizyty jak się potwierdzi że dziewczynka to zaczne szał zakupowy.

Co do imion to mój młodszy synek (3latka) stwierdził że będzie Agatka :) więc będzie mała Agatka ;)

Oglądam wózki i wiecie co... Jak już jestem prawie zdecydowana to zaraz mi się już nie widzi i szukam na nowo.
Słyszałyscie coś o wózku Bugaboo Cameleon? Na necie tak go wychwalają ze ah i oh a tak serio urokliwy to on nie jest ale zalezy mi żeby wózek był w miarę lekki..
Mój mąż powiedział że ten bugaboo wygląda jak karakan hahaha

Powinnam mieć zakaz czytania wujka gogla ;D

Coś miałam jeszcze napisać ale zapomniałam ...

Co do bugaboo, to gdy mieszkałam kiedyś w Warszawie współpracowałam z pewną agencją zrzeszającą nianie do opieki nad dziećmi zarówno przysłowiowych Kowalskich, jak i "gwiazd" z pierwszych stron gazet, tv i innych mediów. I właśnie wśród tej 2giej grupy klientów ten model wózka był niezwykle popularny. Wszystkie mamy wychwalały go pod niebiosa i słyszałam na jego temat same "ochy i achy". Nie wiem wprawdzie na ile było to ich przekonaniem, a na ile dostosowaniem się do obecnie panującej mody na ten wózek, ale fakt jest taki, że opinie były dobre. Zastanawiam się tylko, czy on przez te małe przednie kółka nie nadaje się bardziej na proste chodniki i galerie handlowe? Zależy, kto czego szuka, ale jakoś nie widzę go w terenie, parku czy wyboistej drodze. A i jest chyba raczej lekki, bo ta rama jest z jakiegoś tam tworzywa- nie jestem pewna co to jest, ale pamiętam, że do ciężkich nie należał. Ja osobiście nie mam jakoś przekonania, że cena- kosztują chyba nawet po kilka tysięcy, jest adekwatna do jakości.

Jestem załamana, opryszczke mam na całych ustach :( dzwoniłam do ginekologa, kazał mi kupić zovirax i tym smarować, jednak tak się boję że coś może stać się dziecku :( :(

Nie stresuj się, bo jak już wcześniej któraś z dziewczyn pisała, opryszczka, którą masz kolejny raz w życiu nie może zagrozić dziecku. Ten wirus- HHV-1 nie występuje w naszej krwi, a więc nie ma jak dostać się do maluszka. Naprawdę nie zamartwiaj się na zapas, smaruj jak każe lekarz, a jak nie pomoże, to sama zasugeruj mu, czy mógłby Ci przepisać ten heviran. Powinnaś mieć po nim spokój na dłuższy czas :)

reklama
A tak w ogóle, to jestem po kolacji urodzinowej mojego P. Objadłam się tak, że prawie się wytoczyłam z restauracji, a później jeszcze łakomie poprawiłam to w domu 2 kawałkami tortu :D Tak więc wieczór zleciał nam miło i przyjemnie :)
A teraz ja odczuwam już straszne zmęczenie. Obudziłam się dziś przed 5 i nie mogłam już usnąć, wiec nic dziwnego, że teraz mi się tak ziewa. Tylko coś czuję, że przez to obżarstwo będzie mi ciężko zasnąć. Ale nie mogłam sobie odmówić. Kobieta w ciąży nie powinna sobie odmawiać przecież wszystkiego, a już na pewno nie dobrego jedzonka, prawda? :D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry