reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wiem co wam miałam polecić...Ja właśnie wyrosłam z biustonosza, który kupiłam na czas ciąży, a raczej dwóch i został mi tylko jeden dobry rozmiarem, no i musiałam szukać. Na stronie esotiq mają teraz wyprzedaże i wypatrzyłam sobie 2, które na dodatek są potem do karmienia po 38zł. Musicie poszukać rozmiaru, esotiq ma troszkę mniejsze, więc weźcie o rozmiar więcej niż w innych markach. Dla mnie bomba, bo przed ciążą kupowałam tam 65, teraz będę mieć 70G, a tak to bardzo ciężko dostępny.

reklama
No to za badanie dosyc duzo placicie. Ja jak robilam badania w 13 tyg to zaplacilam chyba 70 euro ale w ciagu tyg mi to zwrocili. Zreszta tutaj place kazda wizyte ale w ciagu tyg kasa wraca na konto. Wiec chociaz tyle :) Ale jeszcze chwila i ja sie zmierze z polskimi realiami i lekarzami... A jeszcze chcialam zapytac czy sadzicie ze powinnam juz sie umowic na wizyte u gin na lipiec czy jeszcze jest zbyt wczesnie>?

No to za badanie dosyc duzo placicie. Ja jak robilam badania w 13 tyg to zaplacilam chyba 70 euro ale w ciagu tyg mi to zwrocili. Zreszta tutaj place kazda wizyte ale w ciagu tyg kasa wraca na konto. Wiec chociaz tyle :) Ale jeszcze chwila i ja sie zmierze z polskimi realiami i lekarzami... A jeszcze chcialam zapytac czy sadzicie ze powinnam juz sie umowic na wizyte u gin na lipiec czy jeszcze jest zbyt wczesnie>?
U mnie czy na NFZ czy prywatnie trzeba się miesiąc wcześniej umówić.

Cześć dziewczyny!
Ja dziś chytry plan uknułam... Wstałam o 5, i porobiłam wszystko co miałam w planach (obiady dla mnie i chłopaków, pranie, sprzątnęłam łazienkę, zakupy) a jeszcze mani i pedi ogarnęłam. Ciśnienie do dooopy, tak jak wczoraj, ale rano jakoś tak bardziej na chodzie jestem. Teraz za to już leżę wygodnie i odpoczywam. [emoji4]
Po południu mam wizytę u neurolog, zapytam ją o to ciśnienie oraz czy mogę mieć rezonans magnetyczny. Mam do zbadania kręgosłup lędźwiowy, (przepukliny). No i oczywiście mnóstwo pytań o poród i niebezpieczeństwa z nim związane.

Paulina super zdjęcia![emoji7]

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty[emoji110][emoji110][emoji110]

Ja czasami pijam radlera albo rozcieńczony 1:3 cydr lub wytrawne wino też tak rozcieńczone. Ale to sporadycznie...

Wózki... Taaaa... Ja myślałam, że to będzie najprostsze [emoji38][emoji23][emoji23] a tu zonk! Zrezygnowałam z 3w1, bo nie chcę tego fotelika (2 razy się nie sprawdził więc szkoda mi kasy) kupuje fotelik montowany na stałe najpierw tyłem a potem przodem 0-18kg. Uważam też,że to bezpieczniejsze rozwiązanie. Dodatkowo mam problem z gondolami, bo są za małe (moi synowie rodzili się duzi i większość gondoli wystarczyłaby mi na mniej więcej 3 mies. to mnie nie urządza)Tylko stock ma dużą, ale 4tys. nie wydam tylko z tego tytułu. Na razie w moim prywatnym rankingu wózków wygrywa cybex Balios M oraz chicco Urban crossover. Potrzebuję lekkiego wózka ze zgrabną spacerówką. Do sierpnia muszę się na coś zdecydować [emoji4]

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

Cześć dziewczyny!
Ja dziś chytry plan uknułam... Wstałam o 5, i porobiłam wszystko co miałam w planach (obiady dla mnie i chłopaków, pranie, sprzątnęłam łazienkę, zakupy) a jeszcze mani i pedi ogarnęłam. Ciśnienie do dooopy, tak jak wczoraj, ale rano jakoś tak bardziej na chodzie jestem. Teraz za to już leżę wygodnie i odpoczywam. [emoji4]
Po południu mam wizytę u neurolog, zapytam ją o to ciśnienie oraz czy mogę mieć rezonans magnetyczny. Mam do zbadania kręgosłup lędźwiowy, (przepukliny). No i oczywiście mnóstwo pytań o poród i niebezpieczeństwa z nim związane.

Paulina super zdjęcia![emoji7]

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty[emoji110][emoji110][emoji110]

Ja czasami pijam radlera albo rozcieńczony 1:3 cydr lub wytrawne wino też tak rozcieńczone. Ale to sporadycznie...

Wózki... Taaaa... Ja myślałam, że to będzie najprostsze [emoji38][emoji23][emoji23] a tu zonk! Zrezygnowałam z 3w1, bo nie chcę tego fotelika (2 razy się nie sprawdził więc szkoda mi kasy) kupuje fotelik montowany na stałe najpierw tyłem a potem przodem 0-18kg. Uważam też,że to bezpieczniejsze rozwiązanie. Dodatkowo mam problem z gondolami, bo są za małe (moi synowie rodzili się duzi i większość gondoli wystarczyłaby mi na mniej więcej 3 mies. to mnie nie urządza)Tylko stock ma dużą, ale 4tys. nie wydam tylko z tego tytułu. Na razie w moim prywatnym rankingu wózków wygrywa cybex Balios M oraz chicco Urban crossover. Potrzebuję lekkiego wózka ze zgrabną spacerówką. Do sierpnia muszę się na coś zdecydować [emoji4]

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

Ja w poprzedniej ciąży miałam mieć robiony rezonans ale neurolog się nie zgodził z racji tego że istnieje możliwość, że trzeba podać kontrast a to podobno niewskazane w ciąży

Ja w poprzedniej ciąży miałam mieć robiony rezonans ale neurolog się nie zgodził z racji tego że istnieje możliwość, że trzeba podać kontrast a to podobno niewskazane w ciąży
No właśnie wiem, że I trymestr to wogóle nie wolno, ale II i III jest dopuszczalne. Ja z kontrastem miałam tylko MR głowy robione a kręgosłup zawsze bez. Dlatego dopytam...

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

Ewka i hajmal dobrze kojarzę że wy macie cukrzycę ciążowa, powiedzcie jakie miałyście wyniki z krzywej? :) bo się zastanawiam czy moje są dobre

reklama
Dasia może to zależy czy coś jest pilne czy nie koniecznie ja miałam mieć kontrolny rezonans głowy więc lekarz kazał mi odpuścić i zrobić po porodzie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry