reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej dziewczyny..
Pewnie mnie już nie pamiętacie ale byłam z wami przed jakiś czas i śledzę dalej, ale ostatnio miałam kiepski czas.
Wtedy co do tego szpitala trafiłam z tym mega krwiakiem lekko się podlamalam.
Wypuścili mnie po 5dniach i kolejne podlamanie nastąpiło na wizycie u mojego gina który totalnie mnie zlał! Powiedział że mam krwiaka i odkleja mi się kosmowka i dziękuję dowodzenia.
Taka była moja wizyta.
Powiedziałam sobie dość. I zmnienilam lekarza.
Czekałam 3tyg na wizytę aż do dzisiaj.
I muszę powiedzieć że warto było czekać bo ten nowy lekarz jest cudowny.
Krwiaka już nie mam a szyjka ma 51 mm więc super. Póki co! Bo niestety w poprzedniej ciazy mi się szybko zaczęła skracać. Ale narazie jest dobrze.
Mam odstawić luteinę powoli. I mogę wracać do normalności!!!
Także dzisiejsze dobre wieści to mój prezent urodzinowy!
Aa co do płci to na prenatalnych była dziewczynka, a teraz lekarz powiedział że sisiaka nie widzi aczkolwiek trochę zasłaniala pępowina między nogami. Ale to nic! Wazne że wszystko ok.

Muszę ponadrabiac co u was słychać, bo ja wracam do "żywych"

Buziaki i udanego dnia. U mnie upał!

reklama
Ja jeszcze nie mam lini na brzuchu, w dwóch poprzednich ciążach miałam gruba i wyraźna ale nie pamietam kiedy się pojawiła. Ja osobiście jej nie lubię i wolałabym jej nie mieć :)
Ja już wysprzątalam każdy zakamarek salonu, kuchni i garderoby planuje jeszcze łazienkę i może pokój synka. Córka ma błysk, zreszta ona sprząta sama także nie muszę się tym martwić. A jak mi się nie będzie chciało to jego pokój zrobię jutro :)
Narazie się relaksuje przy świeżym soku z pomarańczy
Piwa nie pije bo nie lubię, wiec na szczęście nie mam z tym problemu :)
Ja na glukozę mam termin jakos w połowie czerwca wiec jeszcze trochę, tez bardzo tego nie lubię

Boże faktycznie strasznie dużo płacicie za usg prenatalne [emoji33] U mnie usg to koszt 80zł, chyba że chcę 4d to wtedy 150zł i nie ma znaczenia czy to zwykłe usg czy prenatalne...

Ja właśnie testuję tą poduszkę z Biedry, jest rewelacyjna! [emoji7] Bardzo wygodna [emoji16]

w57v3e3kdnfl41ek.png

Ja 89 super wózek ;-) zgrabny taki, nieoklepany, oryginalny kolorek ;-) PIESIO TEŻ CUDNY :-)

Vanja moja mama męczy się z bielactwem... niestety, musi raczej unikać słońca... próbowała już wszystkiego... maści ż pigmentami za kupę kasy, tabletki, kremy i nic... Stara się nie wychodzić na największy żar, żeby nie opalać, bo wtedy jeszcze bardziej widać te plamy...

An to całkiem nieźle, przynajmniej chyba w dzień będziesz sprzątać te samochody, a nie w nocy? Chociaż.. . W dzień pewnie jeżdżą i rozwoza... No ale jak się zmęczysz, to na chwilę usiadziesz, a przy tych kanapkach jeszcze krzywo by patrzyli jakbyś chciała odpocząć ;-)

Dasia ROAN Bass Soft ma gondole długości 82 cm i cenowo jest w porządku ;-) wzory też piękne ;-)

Agatki ja na czczo miałam 67, po godzinie 151, po 2 godzinach 127.

Wyimaginowana super, ze już wszystko w porządku i że znalazłaś w końcu dobrego lekarza :-)

No dziewczyny! Nie zaglądałam tu ze3 godziny, wczoraj prawie wcale Was nie b ylo, a dziś po krótkiej przerwie 43 posty do nadrobienia ;-)
U mnie na obiad była kasza gryczana al'dente, pierś z kurczaka z grilla i sałatka z ogórka i rzodkiewki :-) za 20 minut mierze cukier i idę na spacer z psem i siostra, bo nas odwiedziła przejazdem ;-)

Bardzo ladny wozek i ciuszki. W Angli mozna wszystko takie fajne dostac.

Czasem mozna fajny używany nie zniszcziny wozek kupic. Musisz sie rozgladac.

U mnie tez prenatalne kosztuje 400zl. Plus jest tylko taki ze na nfz robia w niedziele.

Wyimaginowana trzymaj sie dzielne. Luteina utwardza szyjke wiec jak juz mialas z na problemy to biez jak najdluzej.

Ja mam wyniki wg starej normy o takie
1495192282-aaaaaa.jpeg

Endo mowila ze na razie wyatarczy dieta. Ona przez cos mnozyla wynik. Tylko nie wiem przez co.

Ja juz dzis po wizycie. Lekarz mowil ze jak na razie wszystko dobrze z blizna a szyjki nie sprawdzal. Susiaka na razie nie bylo widac wiec zostaje Zosia. Nastepna wizyta 16 czerwca. Powiedział ze w razie czego w 30 tc mam isc do szpitala na podanie sterydow, planowana cesarka 38-39 tc

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

"Powiem " Wam że ja się zastanawiałam nad używanym wózkiem bo to jednak o wiele tańsza sprawa. Ale mój mi powiedział ze w sumie to nasze pierwsze dziecko i żebyśmy kupili w miarę wszystko nowe i nie bd tego sprzedawać tylko zostawimy dla następnego. Bo nie planujemy dużej różnicy między dziećmi. A mnie jak najbardziej w to graj [emoji23]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Mój też tak chciał... ale potem stwierdzilismy, że o te staraliśmy się prawie 3 lata, więc kto wie, czy w ogóle się uda z następnym, i za jaki czas to będzie... także zostaje gondola x landera od szwagierki a potem nowa spacerowka espiro sonic 2017 :)

Ja 89 super wózek ;-) zgrabny taki, nieoklepany, oryginalny kolorek ;-) PIESIO TEŻ CUDNY :-)

Vanja moja mama męczy się z bielactwem... niestety, musi raczej unikać słońca... próbowała już wszystkiego... maści ż pigmentami za kupę kasy, tabletki, kremy i nic... Stara się nie wychodzić na największy żar, żeby nie opalać, bo wtedy jeszcze bardziej widać te plamy...

An to całkiem nieźle, przynajmniej chyba w dzień będziesz sprzątać te samochody, a nie w nocy? Chociaż.. . W dzień pewnie jeżdżą i rozwoza... No ale jak się zmęczysz, to na chwilę usiadziesz, a przy tych kanapkach jeszcze krzywo by patrzyli jakbyś chciała odpocząć ;-)

Dasia ROAN Bass Soft ma gondole długości 82 cm i cenowo jest w porządku ;-) wzory też piękne ;-)

Wyimaginowana super, ze już wszystko w porządku i że znalazłaś w końcu dobrego lekarza :-)

No dziewczyny! Nie zaglądałam tu ze3 godziny, wczoraj prawie wcale Was nie b ylo, a dziś po krótkiej przerwie 43 posty do nadrobienia ;-)
U mnie na obiad była kasza gryczana al'dente, pierś z kurczaka z grilla i sałatka z ogórka i rzodkiewki :-) za 20 minut mierze cukier i idę na spacer z psem i siostra, bo nas odwiedziła przejazdem ;-)
Kurde to według tego co jest na necie napisane to nie powinnaś mieć cukrzycy he he ja miałam na czczo 79 po godzinie 148 i po dwóch 111 :D trochę podobnie mam do ciebie i zglupialam :D

Bardzo ladny wozek i ciuszki. W Angli mozna wszystko takie fajne dostac.

Czasem mozna fajny używany nie zniszcziny wozek kupic. Musisz sie rozgladac.

U mnie tez prenatalne kosztuje 400zl. Plus jest tylko taki ze na nfz robia w niedziele.

Wyimaginowana trzymaj sie dzielne. Luteina utwardza szyjke wiec jak juz mialas z na problemy to biez jak najdluzej.

Ja mam wyniki wg starej normy o takie
1495192282-aaaaaa.jpeg

Endo mowila ze na razie wyatarczy dieta. Ona przez cos mnozyla wynik. Tylko nie wiem przez co.

Ja juz dzis po wizycie. Lekarz mowil ze jak na razie wszystko dobrze z blizna a szyjki nie sprawdzal. Susiaka na razie nie bylo widac wiec zostaje Zosia. Nastepna wizyta 16 czerwca. Powiedział ze w razie czego w 30 tc mam isc do szpitala na podanie sterydow, planowana cesarka 38-39 tc

O kurcze z twoich wyników w ogóle nic nie wiem he he he

Ja karmi ostatnio pilam a tez ma 0.5%[emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 20t3d [emoji272]
Ja bym taak nie przeżywała tego 0,5 tym bardziej, że to jedno raz na jakiś czas, aa nie notorycznie :)

reklama

Będę tak od 12:30 przez 3h, więc i tak nic nie robię o tej porze, a potem mogę sobie w domu poleżeć.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry