reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mnie sie dzis snilo ze jakas dziewucha wciagnela mnie do jakiejś sekty i kroila nozem. A wstalam taka zmeczona...:-(
A do leczo daje kielbase, rożne papryki, cebule, czosnek, pomidory z puszki, cukinie, czasem jaj chce bardziej miesna to dorzucam jeszcze jskies mieso-podsmazona piers lub boczek, no i przyprawy i tyle. :-) :-)
Wlasnie mi sie zamarzylo leczo, to zrobie na weekend :) Dzieki za przepis!

reklama
Czasami mają obsuwe z dostawami i towar przyjeżdża dzien lub dwa pozniej albo wcale-juz nie raz się z tym spotkałam że na coś polowałam a tego brak... W 1 biedronce pracuje znajoma i jak da rade to odklada mi pokryjomu jak coś potrzebuję... ;-)
Tak jak ta poduszkę -da mi znac czy jeszcze sa i schowa dla mnie zeby nikt nie widzial ;-) a ja kupie jak bede miala czas.. :-)

Zadzwoniłam do mamy i ona ogarnęła w biedronce blisko rodzinnego domu piżankę dla mnie :)

Madagos gratuluję synka!! :-)

Trochę się dziś poruszałam. Mama przyjechała przed 10, pojechałam z nią po kwiatki, kupiłam 12 sadzonek surfini, 18 smagliczek i 2 niskie słoneczniki ;-) 4 skrzynki z surfiniami już wiszą na balkonie, a resztę posadzilam w takie doniczki- kielichy i zostały na dole przy obu wejściach :-)

Nadrobilam Was, ale nie pamiętam co której miałam napisać...

Pamiętam tylko leczo. Ja jak robię to najpierw wlewam przecier pomidorowy, dodaje pokrojoną w półplasterki marchew i to gotuje z 10 minut. W miedzyczasie podsmazam cebulę i czosnek, później kiełbasę. Dodaje paprykę czerwona, żółta i cukinię. Wszystko razem gotuje do miękkości. Czasem dodaje ze 3- 4 łyżki ketchupu :-)

A jeszcze odnośnie ruchów, to juz czuje je codziennie. Jak na 1 ciaze, to bardzo wczesnie je poczułam, nie pamiętam dokładnie kiedy, ale nie byłam pewna czy to to, czy jelita ;-) teraz już nie sposób się pomylić ;-) Dzidzia szaleje przeważnie po jedzeniu, albo jak trochę pochodzę i w końcu się położę.

Ja też jeszcze nie czuje ruchów choć ostatnio już myślałam że tak. Jedynie jak słucham serduszka to czasem słychać jak szaleje w słuchawkach [emoji4]

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja od 3-4 dni regularnie czuje ruchy. Wczesniej tez czulam ale nie do konca wiedzialam czy to aby na pewno to. Dzis jak mi lekarz mierzyl stope to miala 3,35cm wiec no.. juz jest co do czucia ;)
A od wczoraj daja mi na prawde sie we znaki upaly. Jak robilam obiad to spuchly mi strasznie stopy i byly caaale czerwone jak poparzone! Wiec zimna woda w wannie i moczenie. Puchna mi tez dlonie i zastanawiam sie czy nie zdjac obraczki i pierscionka. Podobno, ze dlonie baaaaardzo puchna w upaly. Jak bylo u Was w poprzednich ciazach?

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

A takim balonikiem bylam ponad 6 lat temu... Yyyy;-):-D
Zadzwoniłam do mamy i ona ogarnęła w biedronce blisko rodzinnego domu piżankę dla mnie :)

No i super :)

Ja poogarnialam wszystko, sasiadka mnie poprosila zebym z nia pojechala na zakupy wiec sie nahodzilam jak zwariowana. A teraz jeszcze kolega byl czy pojade z nim do banku bo on sie nie dogada. Wiec zaraz jeszcze z nim jade. Pozniej obiad mojemu zrobie. Moze wieczorem cos poprasuje. Za to jutro leze i nic nie robie caly dlugi dzien.. oo Tak :)

Witam
Oj jak pięknie że wreszcie mamy słoneczko, ja kocham taką pogodę.
Byłam w biedrze ale u nas nic nie było ciążowego, może jutro podjadę do drugiej (większej) i tam coś znajdę bo już dzisiaj mi się nie chce. Wczoraj zresztą chyba się przeciążyłam bo na wieczór bolał mnie brzuch i już się przestraszyłam że w szpitalu wyląduję.
Kasia ja też biorę dla Michała tą samą chrzestną co do Mai czyli moją siostrę
Ewka super komoda i doczytałam że jednak wybrałaś się po kwiatuszki
Justa współczuję tych "posiedzeń" w kościele, ja będę miała w następnym tygodniu bo u mojej Mai powtórka komunii
Gratulacje jeszcze raz wszystkich dzieciaczków po usg połówkowym :)

reklama
aha Lili może uda ci się wyperswadować mężowi tą zmianę pracy, mój też jak się wkurzy na szefa to mówi że zacznie szukać czegoś nowego ale ja mu ciągle powtarzam że teraz to nie czas na zmianę pracy

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry