reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja jestem zarejestrowana w UP, zeby miec wlasnie ubezpieczenie. Slyszalam tez, ze kobieta w ciazy sama w sobie jest ubezpieczona, ale nie wiem co by trzeba bylo zalatwic, tez sie zastanawiam. Nke wiem w ogole gdzie trzeba zalatwiac po porodzie zeby ten 1000 zl przez rok byl? I jeszcze becikowe?

12.10.2017 [emoji480]
Z tego co ja wiem to po ur dziecka składasz dokumenty do mops i czekasz na decyzję.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kasiu gratulacje :) Mam nadzieję, że jutro na wizycie usłyszę taką samą wiadomość.
MammaMarta ja obciążenie glukozą miałam w dwóch poprzednich ciążach i w tej zapewne też8 rozmiarem to można zamówić on-line, ewentualnie zrobić zwrot jeśli coś nie będzie pasować.
Jeśli chodzi o piwo to ja czasami wypije Żywca albo Radlera bezalkoholowego. Za winem nie przepadam. Kawę Inkę piję od pierwszej ciąży i chyba już tak zostanie bo kofeinowa i tak na mnie nie działa.
Byłam ostatnio w dwóch lumpach w mojej mieścinie i nie widziałam ubranek dla niemowlaków. Muszę zapytać czy nie ma wcale czy tak szybko schodzą.

Wazylam się przed chwila i znowu mnie ochrzani położna, bo od ostatniej wizyty mam 3kg do przodu. Ogólnie na początku ciąży miałam 63 kg, potem mi było niedobrze i nic prawie nie jadłam, to na 2 wizycie miałam 61,3 kg i potem też tylko 40dag przytylam a na ostatniej miałam już 63,6 i mi powiedziała, ze mama musi uważać co je. A tu znowu 3 kg do przodu :(

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
Czyli od początku ciazy przytylas 6kg? Ja nie widzę nic w tym złego, teraz właśnie się zaczną rosnące kg, jak ktoś nie ma nadwagi to może przytyć więcej

AnScarlett ja myśle ze teraz nic nie powie bo zaczął się czas intensywnego wzrostu masy ciała, przeważnie przez pierwsze 3 miesiące przyrost jest znikomy za to w drugim trymestrze szybko się nadrabia :)
Ja byłam z córka i synkiem na zakupach, wróciliśmy do domu mały się bawił a my zrobiłyśmy razem obiad młode ziemniaczki, pierś grillowana, marchewkę z groszkiem zasmażana i ogórki małosolne, ale pychaaa
Teraz czekamy na męża może z córka wymyślimy jakieś ciasto, sama nie wiem co będziemy robić

Czesc kobitki!

My tez idziemy na Komunię 21go maja. Mąż jest chrzestnym.Moje zdanie na temat prezentow jest nieco inne. Jak mam pojść na uroczystość i najeśc się na krzywego, dać gówniane pieniądze w koperte to wolę nie pójsc wcale. Wiadomo, że każdy patrzy na własną kieszeń i zasób portfela ale przecież nie dowiadujemy sie o Komunii na tydzien przed. Skoro ktoś ma Chrześniaka to mniej więcej wie, w którym roku będzie jego Komunia i zawsze można odłożyć.
Spójrzmy na to z perspektywy organizatorów; sala z posiłkami też kosztuje (zakładam ze wiekszosc robi w restauracji). My z mężem orientujemy się ile się daje i postaramy zmieścić się w tych " prezentowych widełkach".
Na szczęście oboje z mężem uważamy tak samo, że lepiej dać więcej i mieć gest. Ale to tylko moja opinia kobitki ☺☺☺

Witajcie
U nas dzisiaj pogoda nie najgorsza ale zimno i jakoś tak nic mi się nie chce, musiałam z rana iść na pocztę a potem do biedry i tak mnie południe zastało, a potem obiad, spacer z psem i patrzę a tu już godz.16 :oo2::oo2:
Kasia gratulacje córeczki a tobie Dasia chłopaka, i tak jak mówisz najważniejsze żeby było zdrowe a chłopaki pewnie się ucieszą że nadal będą "górą" ;-) ;);-) ;)
Hajmal i jak się teraz czujesz, ból cokolwiek przeszedł? Jedziesz na ip? Trzymam za ciebie kciuki
Ewka współczuję glukozy, jak wyniki?
Co do kawy to ja też przed ciążą nie wychodziłam z domu bez małej porannej i potem w pracy mała popołudniowa, ale jak wylądowałam w szpitalu to się przestraszyłam i całkiem odstawiłam, w pierwszej ciąży też odstawiłam całkowicie i jakoś dawałam radę :-p:-p:-p
Witam nowe mamusie, coraz więcej tutaj nas i coraz trudniej za wami nadążyć :laugh2::laugh2:
Zaraz moi wrócą więc zapewne do kompa już nie siądę, chyba że późnym wieczorkiem

reklama
A co do komunii i prezentów to nie jestem za zbytnim szaleństwem finansowym w tej kwestii. Wiem że często chcielibyśmy dać dzieciom wszystko ale wydaje mi się,że przez takie rozpieszczanie( jak np w wieku 8 lat dzieciak ma laptopa xboxa ine sprzety i tylko mu samochodu brakuje)
powoduje, iż dzieciaki nie doceniają drobnych prezentów , drobnych gestów tylko wrastają w świat nastawiony tylko na kasę. Widać to u wielu dzieci- mali egoiści.. Jestem za umiarem( jak we wszystkim) a czasem nawet skromnością.
Ale to tylko moje skromne zdanie ;-) ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry