reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Kurde wszystkiego będę się musiała uczyć sama od początku ;-)

Ja właśnie zjadłam kanapkę, bo rano te badania nieszczęsne i nie będę mogła śniadania zjeść. Jak ja wytrzymam tyle czasu bez śniadania to nie wiem...

Idę i ja spać, chociaż już mam stresa przed tym badaniem cukru z obciążeniem :-/

Dobranoc dziewczyny :-)

reklama
Cześć dziewczyny,
Wkoncu udało mi sie Was nadrobić (miałam chyba z 50stron)
My czujemy sie dobrze chociaż ostatnio mam bardzo intensywne dni, pełno pracy i juz sił mi brak...
O 5:30 rano znów pobudka do pracy Gratuluje udanych wizyt, sama nie mogę sie doczekać swoich prenatalnych 22 maja... Kupiliśmy w piatek fajną książkę, zwłaszcza dla początkowych mam ;-)
image.jpeg

Dobrej nocy :-)

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    598,1 KB · Wyświetleń: 439
Hej.
Zasnęłam wczoraj przed telewizorem wczesniej niż zwykle i efekt taki, że już spać nie mogę, ehh...

Ja tez juz nie śpię.
Trochę sie zestresowałam wczoraj, bo miałam jakieś dziwne fale w brzuchu. Coś jakbym miała brzuch ściśnięty bandażem. Jak sie położyłam - przeszło. Pisalyscie o stawianiu macicy, ale nie wiem czy to to.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja tez juz nie śpię.
Trochę sie zestresowałam wczoraj, bo miałam jakieś dziwne fale w brzuchu. Coś jakbym miała brzuch ściśnięty bandażem. Jak sie położyłam - przeszło. Pisalyscie o stawianiu macicy, ale nie wiem czy to to.

Hmm, nie miałam tak nigdy, ale rzeczywiście moze powiązać to z tym, co opisują dziewczyny. Ja generalnie mam mały brzuszek jeszcze, tak ze w zeszły weekend zdołałam sie wcisnąć w sukienkę, która kupiłam w styczniu. Czasem tylko ma, takie wrażenie, jakby "przepływała mi w brzuchu rybka", a i to nie codziennie.
Trochę sie tym denerwuje, ale tydzien temu była kontrola i było ok, następna w Dzień Matki- wtedy może upewnimy sie co do płci.

Nutka skrobnij jak masz sprawdziny przepis [emoji5]
Ciasto standardowo 3 szklanki mąki, szczypta soli i szklanka bardzo ciepłej wody. Z ilością wody to różnie wychodzi, ciasto po prostu musi być mięciutkie. Potem szczelnie je przykrywam na chwile i odkrawam po kawałku, a reszta cały czas przykryta aby nie wyschła i nie stwardniała.

Farsz na pierogi - ugotowane ziemniaki przeciskam praską oczywiście gorące, dodaje podsmażoną na maśle cebulkę i około 0,5 kg twarogu. Do tego sól i pieprz. Ilość składników zależy od tego co kto lubi bo ja zawsze dużo cebuli daje.

To taki raczej standardowy przepis na pierogi, ale mi zawsze świetnie wychodzą, więc nic nie zmieniam.

[emoji177] Maja - 05.04.2006r.

[emoji177] czekamy na drugą córeczkę, termin na 05.10.2017r.

Cześć Kobitki chciałabym do Was dołączyć i bo też jestem szczęśliwa pazdziernikowa przyszlą mamą
Hej miło powitać kolejną mamusie [emoji5]️

Cześć dziewczyny!
Nie pisałam wcześniej, bo nie miałam jak. Cały czas coś.
Byłam dzisiaj u gin. Też będzie syn, jak u Amysz. U mnie reakcja nieco bardziej powściągliwa. Po cichutku liczyłam na córkę. Najważniejsze, że młody zdrowy, ma 11,8cm. Nie wiem ile waży, bo mój gin powiedział, że tak wcześnie nie ocenia, bo są duże granice błędu. Serducho bije 140/min. Zdjęcie mam tylko siusiaka:
1494344241-aaaaaa.jpeg

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png
Gratulacje kolejnego syna [emoji5]️ najważniejsze, że zdrowo rośnie.

Wreszcie udało mi się nadrobić wasze wpisy [emoji5]️
Mąż dzisiaj przed 5 do pracy wstał, a ja jakoś już zasnąć nie mogłam, ale dzięki temu was doczytałam. Ostatnio albo zasnąć nie mogę, albo budzę się wcześnie.
Ja mam połówkowe badania 17 maja na szczęście lekarka dała mi skierowanie na nfz, bo z kasą też ostatnio u nas krucho. Tym bardziej że tylko mąż pracuje.
W zeszłym roku robiliśmy spory remont, zakładaliśmy centralne w domu i tak poszło większość oszczędności. Ale na wyprawkę dla dziecka mam osobno odłożone więc przynajmniej tym się nie martwię.
Miłego dnia życzę, u mnie jak na razie słoneczko świeci, oby tak cały dzień było [emoji5]️

reklama
Wreszcie udało mi się nadrobić wasze wpisy [emoji5]️
Mąż dzisiaj przed 5 do pracy wstał, a ja jakoś już zasnąć nie mogłam, ale dzięki temu was doczytałam. Ostatnio albo zasnąć nie mogę, albo budzę się wcześnie.
Ja mam połówkowe badania 17 maja na szczęście lekarka dała mi skierowanie na nfz, bo z kasą też ostatnio u nas krucho. Tym bardziej że tylko mąż pracuje.
W zeszłym roku robiliśmy spory remont, zakładaliśmy centralne w domu i tak poszło większość oszczędności. Ale na wyprawkę dla dziecka mam osobno odłożone więc przynajmniej tym się nie martwię.
Miłego dnia życzę, u mnie jak na razie słoneczko świeci, oby tak cały dzień było.

U mnie też sloneczko, chociaż termometr na I pietrze pokazuje 1 stopień C. Miłego dnia też

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry