reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Madagos ja tych silikonowych makladek tez przy synu uzywalam...sutki tak nie bolaly jak jadl...
A ja chcialam do kolyski kupic baldachim...z tego powodu ze dziecko bedzie z nami spalo tam gdzie telewizor mamy takze troche by sie swiatlo zakrywalo wieczorami...
A ochraniacz mialam i teraz tez kupie...kurcze jakby czlowiek tak wierzyl w to wszystko co sie czyta to by zwariowal wszystko ma swoje wady i zalety...nie dajmy sie zwariowac kochane....ale to tylko moje prywatne zdanie
Ja ochraniacz też dam, ale tylko ochraniacz bez tych dodatków i nie na całe łóżeczko tylko w pobliżu główki. I dopiero jak maleństwo zacznie sie ruszać więcej. Inaczej niewidze potrzeby ;)

reklama
Ja polowkowe zaliczylam w piatek bo duzo pacjentek urodzilo w weekend majowy i lekarz mial sporo czasu,ale stwierdzil ze na nast wizycie tez wszystko posprawdza:) potwierdzona dziewczynka:)

Gratuluję dziewczynki☺

Po mega aktywnych 2tyg maz zawiozl Milo do zlobka i jeszcze leze w lozku:D

Dzień dobry Drogie Październikówki :)
Czytam Was regularnie od ok. 600 postu, teraz zdecydowałam się dołaczyć, bo zaczynamy wraz z mężem wierzyć, że tym razem się uda.
O pierwszego potomka staramy się od ok. 2 lat, to jest moja III ciaża, wcześniejsze straciłam w pierwszym trymestrze. Teraz biorę Luteinę, Acard i Femibion I wydaje się, że jest ok :):):) Termin porodu wyznaczono na 19.10.

Czytajac Was dowiedziałam się o wielu rzeczach zwiazanych z ciaża i maleństwami, o których nie miałam pojęcia- jesteście super !

Witamy kolejną październimówkę

Dziewczyny ile płacicie za połówkowe?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja będę miała 30go maja za 300zł a dwa dni później bezpłatnie na NFZ

Aha moje dyduchy też 2 rozmiary większe, a że miałam zawsze konkretne to teraz mam 70i

Ubranka z Pinokio są super. Dla moje córci kupowalam 7 lat temu i długo mi służyly. Niektore natomiast szybko zamienialam w ścierki do podłogi.

Wrocilam z apteki i udalo mi sie zalatwic luteine zaplacilam normalna cene ale bede musiala doniesc recepte i wtedy mi zwroca nadplacona kwote. Dostalam mniejsze opakowanie ale wazne ze mi wystarczy na tydzien :)

Pojechalam dzis do dzieciecego sklepu. Patrzylam za posciela, dramat, zamowie na alegro. Przypadkiem :) znalazlam w biedronce za 9,99 ladny kocyk wiec rozka nie bede kupowac. Zostaje mi jeszcze sprawa torby podrecznej. Moze ktoras z mlodszych mam poleci któras torbe. Wygodna i nie olbrzymia. Tylko taka w sam raz.

Dzisiejsze zakupy
1494253179-aaaaaa.jpeg

Dokupie jeszcze pampki z pampersa bo z tego co pamietam tamte sa fajniejsze.

Super zakupy, a gdzie kocyk? Ja kupilam dzis w Lidlu pieluchy 1 za 9.99zl. W netto juz nie bylo[emoji17]
Pojechalam dzis do dzieciecego sklepu. Patrzylam za posciela, dramat, zamowie na alegro. Przypadkiem :) znalazlam w biedronce za 9,99 ladny kocyk wiec rozka nie bede kupowac. Zostaje mi jeszcze sprawa torby podrecznej. Moze ktoras z mlodszych mam poleci któras torbe. Wygodna i nie olbrzymia. Tylko taka w sam raz.

Dzisiejsze zakupy
1494253179-aaaaaa.jpeg

Dokupie jeszcze pampki z pampersa bo z tego co pamietam tamte sa fajniejsze.

Sent from my LG-H440n using Forum BabyBoom mobile app

Hej dziewczyny [emoji3]
Jak urodziłam synka to używałam i ochraniacza i baldachimu ale pewnego dnia znalazłam w tym baldachimie pająka [emoji50] i odrazu go zdjęłam i już więcej nie użyłam. Poza tym jak któraś napisała to nieźle siedlisko kurzu. A i jeszcze parę razy się zdarzyło że synek złapał za ten materiał i zawinął sobie na glowe. Teraz przy córce ochraniacz używam od kiedy się urodzila, jak była mniejsza to zawijalam go do połowy żeby ją widzieć jak śpi a i tak zawsze spala na boku pleckami oparta o ochraniacz i w rożku więc nie było możliwości żeby wsadziła tam nosek i się przydusila, teraz jak jest większa to śpi na brzuchu i wtula się czubkiem główki a tak obijała by się o te szczebelki.
Kasia duży ten Twój synuś się urodził miałaś CC czy sn wypchnęłas?
Vanialin super że już córa odpieluszkowana [emoji3]
Moja ma 1,5 roku więc dopiero w nowym roku będziemy próbować bo na razie zwiewa z nocnika.
A mam pytanie kiedy smoczka odstawialyscie? Miałam to zrobić po wakacjach ale sama nie wiem bo potem pojawi się maluszek...i pewnie by jemu zabierała.
Na szczęście miałam cc, w życiu bym sama nie urodziła takiego klocka [emoji23] Choć na początku wszystko zmierzało ku naturalnemu porodowi Ale w międzyczasie trochę komplikacji wyszło i zapadła decyzja o cc [emoji4] Teraz też mnie czeka cc, tym razem to już mój wybór [emoji5]

w57v3e3kdnfl41ek.png

Ja mam kocyk polarkowy taki , ale zamierzam neszcze z 2 kupić jakies większe + reczniczek [emoji16]
1494255843-aaaaaa.jpeg

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t6d [emoji272]

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry