reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A ja tak nie do końca jestem przekonana co do tej gąbki do wanienki... przecież zanim to wyschnie to tyle bakterii się w niej zalegnie... raczej położę pieluszke albo zwykły nasz ręcznik... Strasznie boję sie tych kąpieli, ubierania, pielęgnacji pepuszka, siusiaka (jeśli będzie siusiak) ;-) . Wszystko mnie przeraża... To nasze 1 dziecko i oboje nie mamy żadnego doświadczenia w tych sprawach... jeszcze mój mąż będzie pierwszy miesiąc nieobecny... będę musiała mamę ściągnąć do pomocy...

Mnie też to wszystko przeraża właśnie dziś rozmawiałam o tym z Mężem ... To nasze pierwsze Maleństwo i te wszystkie kąpiele, pielęgnacja, karmienie ... Ale wierzę że będzie tak jak piszą Doświadczone Mamy że to przyjdzie intuicyjnie :)

reklama
A ja wlasnie zamowilam sobie na allegro pieluszki tetrowe i flanelowe, majtki poporodowe i podklady[emoji6] przegladam komody bo chcialam najpóźniej w czerwcu kupić[emoji6]

Sent from my LG-H440n using Forum BabyBoom mobile app

Gabke wystarczy wyplukac w plynie do zmywania, wyzmnac i powiesic na kaloryferze. Do wody możesz octu dodac. Wiesz kwestia wyboru bo bakterie to owszem trudna sprawa. Dla mnie ta gabka byla wybawieniem przez 1 sze dni i jak kapalam sama, sa jeszcze takie plastikowe leżaczki ale tego nie mialam.

Mi mlodego bylo szkoda zeby sie nie wyfikal w nocy wiec go wkladalam w rozek. To bylo lato i gdzies tak po miesiacu przykrylam go tylko kocykiem, budze sie rano ( przesypial nam od 3 tyg cale noce) a on nieboraczek odkryty w samym body z krotkim rekawkiem. Na szczescie sie nie rozchorowal.

Moj maz tez na poczatku mowil nie czytaj w internecie a teraz pyta "co tam dziewczyny pisaly?"

Ewii tez wole niebieski lub kolorowe ciuszki niz wsciekly landrynkowy.

Justa ja tez sie dziewczynki boje ale mysle ze to tylko tak przez pierwsze pare kupek.

Co do kapania to jak bedziemy juz blizej rozwiazania to poprosze meza zeby mi zrobil taka komode pod wanienke bo mnie strasznie plecy bolaly przy Jasiu i o ile on mi na poczatku pomoze to przeciez potem mu nie bede glowy zawracac, no i do tego kawalek blatu zebym mogla malucha polozyc, przebrac i otulic. Bede kompac w lazience wiec muszr miec taki kacik przygotowany.

Pierwsze dziecko to duzo zmian w zyciu. Kolejne to juz troche lepiej zwlaszcza jak ktos ma male dziecko. Instynkt jest najwazniejszy, tak chciala natura inaczej juz bysmy wygineli.

Macie racje ze to co pisza w internecie to chwilami jest mega przegiecie, dla mnie osobiscie to np sterylizatory do butelek, podgrzewacze do chusteczek, czy cale serie srodkow czystosci dla maluchow to przesada. Im mniej chemii tym lepiej zdrowiej, mniej alergii.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Gabke wystarczy wyplukac w plynie do zmywania, wyzmnac i powiesic na kaloryferze. Do wody możesz octu dodac. Wiesz kwestia wyboru bo bakterie to owszem trudna sprawa. Dla mnie ta gabka byla wybawieniem przez 1 sze dni i jak kapalam sama, sa jeszcze takie plastikowe leżaczki ale tego nie mialam.

Mi mlodego bylo szkoda zeby sie nie wyfikal w nocy wiec go wkladalam w rozek. To bylo lato i gdzies tak po miesiacu przykrylam go tylko kocykiem, budze sie rano ( przesypial nam od 3 tyg cale noce) a on nieboraczek odkryty w samym body z krotkim rekawkiem. Na szczescie sie nie rozchorowal.

Moj maz tez na poczatku mowil nie czytaj w internecie a teraz pyta "co tam dziewczyny pisaly?"

Ewii tez wole niebieski lub kolorowe ciuszki niz wsciekly landrynkowy.

Justa ja tez sie dziewczynki boje ale mysle ze to tylko tak przez pierwsze pare kupek.

Co do kapania to jak bedziemy juz blizej rozwiazania to poprosze meza zeby mi zrobil taka komode pod wanienke bo mnie strasznie plecy bolaly przy Jasiu i o ile on mi na poczatku pomoze to przeciez potem mu nie bede glowy zawracac, no i do tego kawalek blatu zebym mogla malucha polozyc, przebrac i otulic. Bede kompac w lazience wiec muszr miec taki kacik przygotowany.

Pierwsze dziecko to duzo zmian w zyciu. Kolejne to juz troche lepiej zwlaszcza jak ktos ma male dziecko. Instynkt jest najwazniejszy, tak chciala natura inaczej juz bysmy wygineli.

Macie racje ze to co pisza w internecie to chwilami jest mega przegiecie, dla mnie osobiscie to np sterylizatory do butelek, podgrzewacze do chusteczek, czy cale serie srodkow czystosci dla maluchow to przesada. Im mniej chemii tym lepiej zdrowiej, mniej alergii.

A widzialas te komody kąpielowe 2w1 z przewijakami? Na olx nawet za 80zl widzialam używane[emoji6]

1494080753833.jpeg
1494080779032.jpeg

Załączniki

• 1494080753833.jpeg
    1494080753833.jpeg
    639,5 KB · Wyświetleń: 404
  • 1494080779032.jpeg
    1494080779032.jpeg
    376,7 KB · Wyświetleń: 370
Chciala bym cos tego typu. One sa drogie, ale maz mi zrobi bo to dla niego naprawde pestka. Problem jest tylko taki ze nie mam jej gdzie w lazience postawic, bo choc jest duza to nie ma kawalka wolnej sciany. Dlatego nie bylo by tych dolnych polek bo mysle wsunac ja na codzien nad bidet zeby nie przeszkadzala. Na potrzebne pierdoly znajde jakies pojemniki i przyczepie do sciany albo zawiesze z boku jak przy łóżeczku.

1494081220-aaaaaa.jpeg

Ale sa tez takie stojaki na wanienke , bede sie musiała zaopatrzyć.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t4d [emoji272]

Fajne te przewijaki z wanienka ;-)

BUM chociaż sobie pojesz dobrych rzeczy :-)

Za mną chodzi coś od rana i nie wiem co. Aż ugotowałam ogórkowa ;-) będzie na kolację i na jutro. Pewnie jeszcze ze słoik zamknę na czarną godzinę ;-)

Ale jestem bez sił. Nie skończyłam sprzątać w tej komodzie, bo miałam ogromny stos prania do złożenia... prasowania nie robię bo nie mam siły stać tyle przy zelazku, a ze 2 godziny by się zeszło... będę prasowac na bieżąco jak coś nam będzie potrzebne. Wieczorem maja wpaść znajomi na piwo. Już 2 razy im odmówiłam, mówiłam że nie ma nas w domu i dziś już nie miałam jak się wykręcić...

Fajne te przewijaki z wanienka ;-)

BUM chociaż sobie pojesz dobrych rzeczy :-)

Za mną chodzi coś od rana i nie wiem co. Aż ugotowałam ogórkowa ;-) będzie na kolację i na jutro. Pewnie jeszcze ze słoik zamknę na czarną godzinę ;-)

Ale jestem bez sił. Nie skończyłam sprzątać w tej komodzie, bo miałam ogromny stos prania do złożenia... prasowania nie robię bo nie mam siły stać tyle przy zelazku, a ze 2 godziny by się zeszło... będę prasowac na bieżąco jak coś nam będzie potrzebne. Wieczorem maja wpaść znajomi na piwo. Już 2 razy im odmówiłam, mówiłam że nie ma nas w domu i dziś już nie miałam jak się wykręcić...
Jakos mi sie nie chce tu siedziec, torta zjadlam pol i mam dosc... Ale na sałatki czekam [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t4d [emoji272]

reklama
Polezalam na tarasie ale pogoda sie psuje wiec ide do domu cos przekasic.
Sunday problem w tym ze mam nowa wanienke i przewijak wiec mi troche szkoda. Po za tym nie zmieszcze takiej a musi sie zmiescic tu
1494082591-aaaaaa.jpeg

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry