reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Bum super wozek...a ciezki...
Ile dalas jesli mozna wiedziec...to jest baby merc faster tak..

Dziewczyny super wiesci doktor dzwonil wynik Nifyy jest dobry bede miala zdrowa coreczke...nawet nie wiecie jak sie ciesze...
No tak średnio ciężko ale tez nie lekki , ale przy prowadzeniu jest mega lekki [emoji4]
Ja kupowalam ogolnie wyprawke tam duzo rzczy było to 2799zł , a sam wozek na allegro chodzi po 1800zł .
Tak baby merc faster 2 style.

No i super, ze coreczka zdrowa [emoji171]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t1d [emoji272]

Ewkap666 ja też mam ciągły problem z ból głowy - a wczoraj wypiłam z pół litra wody z cytryną i dziś wstałam bez bólu. Nie wiem co to ma wspólnego- może za mało wody..o_O
A w ogóle dziewczyny chcecie rodzić z partnerem czy nie? Kiedyś nie chciałam, a teraz jednak zmieniłam zdanie..

Ja pije duzo wody, wiec w moim przypadku to nie z niedoboru twn ból. Może zacznę pić z cytryną ;-)

660294744
Ale smaka narobiłaś na barszczyk.A jak robisz? Na rosole? Kroisz buraczki w kostkę czy trzesz na tarce? Zabielasz? zagęszczasz? sorki za pytania le ja żadko robię barszczyk ale jak już zrobię to niby dobry ale coś mi brakuje...

Ja robię na skrzydelkach, żeby trochę oczek plywalo ;-) i z tych podłużnych buraków bo są slodsze. Kroję je na ok 2-3cm plastry, dodaje marchew, pietruszkę, gotuje na bardzo wolnym ogniu, bo jak się zagotuje to traci kolor i robi sie brązowy. Dodaje troszkę octu, lub soku z cytryny, pieprz, sól, trochę cukru do smaku ;-) śmietankę płynna słodka.

Dzieńdoberek Dziewczynki :happy2:
Ja przy 1-szej ciąży nie chodziłam do szkoły rodzenia i żałowałam bo ten brak pojęcia determinował strach i stres. Teraz mam zamiar iść chociaż ze 2-3 razy z moim Lubym.
Ewkap666 ja też mam ciągły problem z ból głowy - a wczoraj wypiłam z pół litra wody z cytryną i dziś wstałam bez bólu. Nie wiem co to ma wspólnego- może za mało wody..o_O
A w ogóle dziewczyny chcecie rodzić z partnerem czy nie? Kiedyś nie chciałam, a teraz jednak zmieniłam zdanie..
Ja rodziłam z mężem i byłam mega zadowolona, bo po pierwsze miałam w nim oparcie, to potem wszystko mi opowiedział jak to było [emoji5]️Niesamowite wspólne przeżycie. Ale to była jego decyzja, sam chciał być przy mnie od początku.

Napisane na MI 5 w aplikacji Forum BabyBoom

A majtki jednorazowe kupujecie? Jak coś mi się przypomni to napisze :) Dzięki :biggrin2:
A zamawiać bedę właśnie w aptece Melissa :)
Pomyśłałam początkowo o podkładach na łóżko [emoji23] których używa się też do przewijania dzieci (osobiście wolę pieluchy flanelowe na przewijaku, bo z początku jest dużo "wpadek" i na jednorazowe chyba bym nie zarobiła).
Jeśli mowa o podpaskach to najlepsze są Bella Mama na początek - minimum 3/4 opakowania po 10 szt. na start (w razie czego każda apteka ma).
Majteczki sprawdziłam siateczkowe wielorazowe Canpol i byłam bardzo zadowolona. Lekko przeprać w razie czego, chwila suszenia i znowu można na pupę. Tym razem wezmę jakieś tańsze. Zazwyczaj pakowane są po 2 szt. Mnie przydały się tak 3 na zmianę.

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 17+2

xBUMx - ekstra bryka! Po prostu wypas! Prezentuje się bardzo elegancko! Wreszcie ją masz u siebie. Ale nie zazdroszczę ponownego pakowania do kartonu [emoji39]

JustaKacper - gratulacje zdrowej córeczki! Ale Twój starszak będzie miał uciechę. A Ty przynajmniej spokojną ciążę!

reklama
Kasia nie kupiłam tego detektora. Pytałam lekarza na wizycie, to powiedział, żebym spróbowała zwykłym stetoskopem posłuchać dziecka. Efekt podobno taki sam, a dużo taniej wyjdzie. Później jeszcze miałam kilka pytań i pisałam do niego maila, ponowilam pytanie o ten detektor i znów powiedział, że jego zdaniem zbędny wydatek bo tylko będę sie denerwować jak nie będę mogła znaleźć serduszka. No i ze i tak jestem u niego co 2 tygodnie i on uważa, ze wystarczy jak co 2 tyg posłucham ;-)

Justa super wiadomość. Już będziesz spokojna :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry