reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ewka jeszcze coś tobie miałam napisać ale wyszło mi z głowy :hmm:
Dasia dawaj znać co tam u was chociaż raz na tydzień
A ja jakoś się nie wyspałam mimo że całą noc się nie budziłam, chyba będzie w ciągu dnia drzemeczka, zwłaszcza przy tej pogodzie
Monia tylko patrzeć jak już niedługo i ty poczujesz ruchy, ja chyba jakoś tak właśnie w 16tyg pierwszy raz poczułam
Ja mam 18 i dalej nie czuje, ale położna mi powiedziała, że chyba do 21 mają się pojawić i to normalne

Sent from my LG-D722 using Forum BabyBoom mobile app

reklama
U mnie dziś bigos. Na szczęście już się kończy[emoji6]
Takie pytanie mam, boicie się porodu? Czy jeszcze o tym nie myślicie ?
Ja chyba samego porodu się tak bardzo nie boję mimo że mam bardzo niski próg bólu i przy zwykłym okresie wymiekam. Najbardziej to się boję ze wszystko zacznie sie za wcześnie i mąż nie zdąży do mnie dojechać. A wiem ze tylko on jest dla mnie mega oparciem w ciężkich sytuacjach. I tylko przy nim jestem w stanie w miarę się odnaleźć jak się coś dzieje. A jak wszystko się wcześniej zacznie to mi zostanie tylko teściowa. Do niej nie mam mega zaufania. Jednak mąż to mąż. I tak będziemy się starać żeby Maz wcześniej przyjechał do Pl. Ale wiadomo jak to będzie... ehh tak o tym pisze i aż się poplakalam ze stresu ze coś pójdzie nie tak

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Ja to Kochana na razie jeszcze nie wiem, czy będę rodzić w Polsce czy w Niemczech. Jak w Polsce, to mąż też raczej nie dojedzie na czas :(

Ja chyba tez jakos specjalnie nie boje się porodu ale już bardzo często o nim myśle :) Boje się tak jak Lili ze zacznie się w złym momencie tzn nie będzie miał mnie kto zawieźć, boje się ze od razu będę miała bóle parte i nie zdążę dojechać (ja w dwóch ciążach prawie nie miałam skurczów) takze trochę obaw mam ale niekoniecznie związane z samym już porodem
Kurcze ale to jednak boli, no ale jednak ciekawa jestem jak będzie tym razem
Najbardziej to bym nie chciała i bała się cesarki bo co prawda nie musisz sie męczyć przy porodzie ale za to potem jest chyba dużo gorzej. Ja miałam wyrostek wycinany i ledwo się potem ruszałam

Ja tez sie nie boje porodu, bo wiem, ze bede miała cc i wiem co sie mam po nim spodziewać..
Z Leną przechodzilam go strasznie, ale gorzej juz raczej byc nie może przynajmniej wiem teraz jak po cc funkcjonować [emoji4]
Gorzej jak bym miała rodzić sn to bym strasznie panikowala... [emoji5]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t1d [emoji272]

Ja to Kochana na razie jeszcze nie wiem, czy będę rodzić w Polsce czy w Niemczech. Jak w Polsce, to mąż też raczej nie dojedzie na czas :(

Ja już wiem ze w Pl. Chociaż non stop tutaj znajomi mi truja dupe ze źle robię bo w Pl gorsza opieka i wgl. Ale żadne z nich nie jest na moim miejscu. Tzn sa jedni którzy doradzają na każdym kroku a żyją z miesiąca na miesiąc bądź chodza do szefa po zaliczki. Bo na wszystko brakuja włącznie z mlekiem dla dziecka. Ale mi radzą ze źle robię ze męża nie będzie jak dziecko małe i wgl. A zostając tutaj nie będę miała na normalne życie dla dziecka plus zero jakiejkolwiek pomocy. Mąż niestety od rana do wieczora w pracy. A po pracy zmęczony ze aż żal patrzeć. E hhh doła mam takiego ze szok

Dzięki za info odnośnie kopniaków w ciąży. To ja sobie cierpliwie będę czekać.
Porodu się nie boję, bo wiem na 100% że będzie cc. Miałam już cc i wiem, że póżniej jest problem z dochodzeniem do siebie ale cóż. Nie mam wyjścia. Przetrwam byleby zdrowy synuś był. O mnie się nie martwię.

Przyznam szczerze, że staram się jeszcze nie wybiegać tak daleko w przyszłość i nie myślę za często o porodzie. Miałam na razie tylko jedna rozmowę z gin i raczej będzie cc, ale decyzja ostateczna będzie po konsultacji z neurologiem. Obawa jest, a jakże. Tym bardziej, że chłopców rodziłam sn i wiem co i jak, a cc to jednak operacja... Wybierzemy opcję najbezpieczniejszą dla mnie i Maleństwa. Będzie dobrze [emoji4]

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

Ja już wiem ze w Pl. Chociaż non stop tutaj znajomi mi truja dupe ze źle robię bo w Pl gorsza opieka i wgl. Ale żadne z nich nie jest na moim miejscu. Tzn sa jedni którzy doradzają na każdym kroku a żyją z miesiąca na miesiąc bądź chodza do szefa po zaliczki. Bo na wszystko brakuja włącznie z mlekiem dla dziecka. Ale mi radzą ze źle robię ze męża nie będzie jak dziecko małe i wgl. A zostając tutaj nie będę miała na normalne życie dla dziecka plus zero jakiejkolwiek pomocy. Mąż niestety od rana do wieczora w pracy. A po pracy zmęczony ze aż żal patrzeć. E hhh doła mam takiego ze szok

To ja myślę, że mamy podobną sytuację. Mąż w pracy, ale w Polsce moja mama i teściowa też w pracy, więc nikt by mi nie pomógł, a czasami tacy "doradcy" na każdym kroku jeszcze gorsi. Ja się nie boję, ze będę tu sama. Wolę samą niż się tłumaczyć na każdym kroku, ze taką butelka a taka wanienka, robię tak a nie inaczej.

reklama
Dziewczyny jak sprawdzić czy ananas jest dobry juz ?
Kupilam ostatnio bo smaka mialam i tak leży i leży i nie wiem hehe[emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t1d [emoji272]

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry