reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ewka jeszcze coś tobie miałam napisać ale wyszło mi z głowy :hmm:
Dasia dawaj znać co tam u was chociaż raz na tydzień
A ja jakoś się nie wyspałam mimo że całą noc się nie budziłam, chyba będzie w ciągu dnia drzemeczka, zwłaszcza przy tej pogodzie
Monia tylko patrzeć jak już niedługo i ty poczujesz ruchy, ja chyba jakoś tak właśnie w 16tyg pierwszy raz poczułam
Ja mam 18 i dalej nie czuje, ale położna mi powiedziała, że chyba do 21 mają się pojawić i to normalne

Sent from my LG-D722 using Forum BabyBoom mobile app

reklama
U mnie dziś bigos. Na szczęście już się kończy[emoji6]
Takie pytanie mam, boicie się porodu? Czy jeszcze o tym nie myślicie ?
Ja chyba samego porodu się tak bardzo nie boję mimo że mam bardzo niski próg bólu i przy zwykłym okresie wymiekam. Najbardziej to się boję ze wszystko zacznie sie za wcześnie i mąż nie zdąży do mnie dojechać. A wiem ze tylko on jest dla mnie mega oparciem w ciężkich sytuacjach. I tylko przy nim jestem w stanie w miarę się odnaleźć jak się coś dzieje. A jak wszystko się wcześniej zacznie to mi zostanie tylko teściowa. Do niej nie mam mega zaufania. Jednak mąż to mąż. I tak będziemy się starać żeby Maz wcześniej przyjechał do Pl. Ale wiadomo jak to będzie... ehh tak o tym pisze i aż się poplakalam ze stresu ze coś pójdzie nie tak

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Ja to Kochana na razie jeszcze nie wiem, czy będę rodzić w Polsce czy w Niemczech. Jak w Polsce, to mąż też raczej nie dojedzie na czas :(

Ja chyba tez jakos specjalnie nie boje się porodu ale już bardzo często o nim myśle :) Boje się tak jak Lili ze zacznie się w złym momencie tzn nie będzie miał mnie kto zawieźć, boje się ze od razu będę miała bóle parte i nie zdążę dojechać (ja w dwóch ciążach prawie nie miałam skurczów) takze trochę obaw mam ale niekoniecznie związane z samym już porodem
Kurcze ale to jednak boli, no ale jednak ciekawa jestem jak będzie tym razem
Najbardziej to bym nie chciała i bała się cesarki bo co prawda nie musisz sie męczyć przy porodzie ale za to potem jest chyba dużo gorzej. Ja miałam wyrostek wycinany i ledwo się potem ruszałam

Ja tez sie nie boje porodu, bo wiem, ze bede miała cc i wiem co sie mam po nim spodziewać..
Z Leną przechodzilam go strasznie, ale gorzej juz raczej byc nie może przynajmniej wiem teraz jak po cc funkcjonować [emoji4]
Gorzej jak bym miała rodzić sn to bym strasznie panikowala... [emoji5]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t1d [emoji272]

Ja to Kochana na razie jeszcze nie wiem, czy będę rodzić w Polsce czy w Niemczech. Jak w Polsce, to mąż też raczej nie dojedzie na czas :(

Ja już wiem ze w Pl. Chociaż non stop tutaj znajomi mi truja dupe ze źle robię bo w Pl gorsza opieka i wgl. Ale żadne z nich nie jest na moim miejscu. Tzn sa jedni którzy doradzają na każdym kroku a żyją z miesiąca na miesiąc bądź chodza do szefa po zaliczki. Bo na wszystko brakuja włącznie z mlekiem dla dziecka. Ale mi radzą ze źle robię ze męża nie będzie jak dziecko małe i wgl. A zostając tutaj nie będę miała na normalne życie dla dziecka plus zero jakiejkolwiek pomocy. Mąż niestety od rana do wieczora w pracy. A po pracy zmęczony ze aż żal patrzeć. E hhh doła mam takiego ze szok

Dzięki za info odnośnie kopniaków w ciąży. To ja sobie cierpliwie będę czekać.
Porodu się nie boję, bo wiem na 100% że będzie cc. Miałam już cc i wiem, że póżniej jest problem z dochodzeniem do siebie ale cóż. Nie mam wyjścia. Przetrwam byleby zdrowy synuś był. O mnie się nie martwię.

Przyznam szczerze, że staram się jeszcze nie wybiegać tak daleko w przyszłość i nie myślę za często o porodzie. Miałam na razie tylko jedna rozmowę z gin i raczej będzie cc, ale decyzja ostateczna będzie po konsultacji z neurologiem. Obawa jest, a jakże. Tym bardziej, że chłopców rodziłam sn i wiem co i jak, a cc to jednak operacja... Wybierzemy opcję najbezpieczniejszą dla mnie i Maleństwa. Będzie dobrze [emoji4]

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

Ja już wiem ze w Pl. Chociaż non stop tutaj znajomi mi truja dupe ze źle robię bo w Pl gorsza opieka i wgl. Ale żadne z nich nie jest na moim miejscu. Tzn sa jedni którzy doradzają na każdym kroku a żyją z miesiąca na miesiąc bądź chodza do szefa po zaliczki. Bo na wszystko brakuja włącznie z mlekiem dla dziecka. Ale mi radzą ze źle robię ze męża nie będzie jak dziecko małe i wgl. A zostając tutaj nie będę miała na normalne życie dla dziecka plus zero jakiejkolwiek pomocy. Mąż niestety od rana do wieczora w pracy. A po pracy zmęczony ze aż żal patrzeć. E hhh doła mam takiego ze szok

To ja myślę, że mamy podobną sytuację. Mąż w pracy, ale w Polsce moja mama i teściowa też w pracy, więc nikt by mi nie pomógł, a czasami tacy "doradcy" na każdym kroku jeszcze gorsi. Ja się nie boję, ze będę tu sama. Wolę samą niż się tłumaczyć na każdym kroku, ze taką butelka a taka wanienka, robię tak a nie inaczej.

reklama
Dziewczyny jak sprawdzić czy ananas jest dobry juz ?
Kupilam ostatnio bo smaka mialam i tak leży i leży i nie wiem hehe[emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t1d [emoji272]

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry