reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Szukaj dzidzi tam gdzie ostatnio lekarz jeździł tym sprzętem z USG :-) powinno Ci się udać, chyba że mi kit wcisnąl z tymi słuchawkami ;-)

Ja następna wizytę mam 29 maja i dostałam skierowanie tylko na mocz i morfologie. Wiec nieszczęsna glukoza pewnie będzie później. Też sobie tego nie wyobrażam [emoji14] a ja mam pyt z innej beczki, dziewczyny jak to jest z tymi hybrydami na pazurkach, można nosić w ciąży czy nie? Chętnie dowiem sie od dziewczyn które robią to zawodowo :) Ja sobie sama robiłam(żel miękki +hybryda) ale odkąd jestem w ciąży sciagłam i tyle. A teraz mam rodzinną imprezke i juz sama nie wiem [emoji12] wiadomo ze aceton szkodzi wiec go nie biore pod uwage ale co z reszta? Czy to może być szkodliwe dla dzidziusia? Z góry dzięki za info[emoji5]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też sama robie sobie hybrydy i z tego co wiem to nie ma przeciwwskazań w ciąży, nawet mama ginekolog kiedyś o tym pisała że nic dzidziusiowi się nie stanie :) dlatego nadal robie od początku ciąży

Ja89 właśnie z mężem obejrzałam ten filmik i jesteśmy w szoku... Tak szybko to wszystko się rozwija... Ale super! Wczesniaczki będą miały większe szanse na przeżycie :-)

Agatki - jeszcze nic lekarz nie wspominał o krzywej. Zazwyczaj przypada na 24 tc. Ale to nie błąd że jest wcześniej. Pierwsza ciąża to były u mnie 2 podejścia- za pierwszym razem paw po godzinie. U mnie jest 75ml glukozy, krew pobierana przed i 2h po.
Lili - jak dobrze że kalafior w lodówce, pędzę robić! Dziękuję!
Ps. Ale maleństwo dzisiaj harcuje! [emoji7]

[emoji214] Kinga - 4.04.2015 [emoji173]
[emoji272] Fasolka - usg 16+3
om 17+1

Kalafior gotuje na pół miękko i tluke tym tłuczkiem do ziemniaków Ale nie całkiem na taką miazgę. Do tego dokładam 2 jajka całe i bułkę tartą tak na oko żeby się fajnie kleiło. Jak mam koperek bądź pietruszkę to siekam i dorzucam. Sól i pieprz do smaku. Uformowane tocze w bułce tartej jak mielone i na olej. Tak żeby się zarumienily. Smacznego [emoji5]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Super, dzięki !

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. Wczoraj nie zaglądałam na forum i przyznam szczerze że ledwo dałam radę Was nadgonić ;) wczoraj tak się pożarliśmy że normalnie myślałam że się to skończy rozwodem. Ale wieczorem już było ok :D
Co do łóżeczka, to nie mamy wybranego, chciałabym pojechać do Ikei popatrzeć.
Ćwiczenia w ciąży. Zamówiłam płytę ani l. Ale jakoś tak jeszcze ani razu nawet jej nie odpaliłam [emoji14]
Książki. Nie mam żadnej, ale chciałabym kupić coś mężowi żeby poczytał.
Jestem nadal leniwa u nic mi się nie chce. Leżę jeszcze w pizamie... Ale Zaraz idę wziąć się w garść bo mąż pracuje dzisiaj tylko do 16 i jedziemy na zakupy. A jutro i pojutrze uczelnia więc znowu będzie mnie tu mało.
Dobra, wstaje zanim znowu zasne ;)
A to ja Cię świetnie rozumiem. Nam się zrobiła dziura w materacu i mój mąż uznał, że to moja wina, bo gdybym sama poszukala tej dziury, to on by kupił klej i takie tam. Ogólnie na mnie fuczal i potem mnie pogonił do drugiego pokoju, bo on chce spać.
Co ciekawe, to właśnie w ciąży jestem spokojna i mało klotliwa i dałam mu spokoj, a rano z pracy dzwonił i mnie przepraszal. Ja już przyjęłam taka taktykę, daje mu spokoj a on potem sam wie, że złe zrobił i mnie przeprasza. Tyle szczęścia [emoji14]

Ja następna wizytę mam 29 maja i dostałam skierowanie tylko na mocz i morfologie. Wiec nieszczęsna glukoza pewnie będzie później. Też sobie tego nie wyobrażam [emoji14] a ja mam pyt z innej beczki, dziewczyny jak to jest z tymi hybrydami na pazurkach, można nosić w ciąży czy nie? Chętnie dowiem sie od dziewczyn które robią to zawodowo :) Ja sobie sama robiłam(żel miękki +hybryda) ale odkąd jestem w ciąży sciagłam i tyle. A teraz mam rodzinną imprezke i juz sama nie wiem [emoji12] wiadomo ze aceton szkodzi wiec go nie biore pod uwage ale co z reszta? Czy to może być szkodliwe dla dzidziusia? Z góry dzięki za info[emoji5]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Możesz robić, żele też dziewczyny robią całą ciążę.

Szukaj dzidzi tam gdzie ostatnio lekarz jeździł tym sprzętem z USG :-) powinno Ci się udać, chyba że mi kit wcisnąl z tymi słuchawkami ;-)
Z tymi słuchawkami to wydaje mi się prawda bo ja jak byłam na IP to pierwszy lekarz sprawdzał mi właśnie słuchawkami na brzuchu i mówił ze z Malenstwem ok. A resztę zobacza na usg

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Agatki - jeszcze nic lekarz nie wspominał o krzywej. Zazwyczaj przypada na 24 tc. Ale to nie błąd że jest wcześniej. Pierwsza ciąża to były u mnie 2 podejścia- za pierwszym razem paw po godzinie. U mnie jest 75ml glukozy, krew pobierana przed i 2h po.
Lili - jak dobrze że kalafior w lodówce, pędzę robić! Dziękuję!
Ps. Ale maleństwo dzisiaj harcuje! [emoji7]

[emoji214] Kinga - 4.04.2015 [emoji173]
[emoji272] Fasolka - usg 16+3
om 17+1
Mi mówiła laborantka, żebym zabrała na badanie cała cytrynę i zrobiła sobie taka lemoniade.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry