reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Zdecydowałam się jednak wyjść z córką- była zachwycona skakaniem po kałużach!
Byłam w bibliotece i wypożyczyłam "Grę o tron", a teraz dopiero czytam, że mogła to być książka o ciąży [emoji6]
U mnie w zanadrzu tylko ojcowski poradnik
20170428_130200.jpg

Ale czytałam też "Język niemowląt"- rewelacja!

[emoji214] Kinga - 4.04.2015 [emoji173]
[emoji272] Fasolka - usg 16+3
om 17+1

Załączniki

• 20170428_130200.jpg
    20170428_130200.jpg
    44,6 KB · Wyświetleń: 220
reklama
Zapomniałam zapytać czy któraś z was dostała już skierowanie na krzywą cukrową? Myślałam że robi się ją po 24 tygodniu a ja mam już wynik na za miesiąc przynieść czyli będą mi ją robić około 20 tygodnia o_O... Jak sobie pomyślę o trzykrotnym pobieraniu krwi to już mi słabo :D

Kalafior gotuje na pół miękko i tluke tym tłuczkiem do ziemniaków Ale nie całkiem na taką miazgę. Do tego dokładam 2 jajka całe i bułkę tartą tak na oko żeby się fajnie kleiło. Jak mam koperek bądź pietruszkę to siekam i dorzucam. Sól i pieprz do smaku. Uformowane tocze w bułce tartej jak mielone i na olej. Tak żeby się zarumienily. Smacznego [emoji5]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. Wczoraj nie zaglądałam na forum i przyznam szczerze że ledwo dałam radę Was nadgonić ;) wczoraj tak się pożarliśmy że normalnie myślałam że się to skończy rozwodem. Ale wieczorem już było ok :D
Co do łóżeczka, to nie mamy wybranego, chciałabym pojechać do Ikei popatrzeć.
Ćwiczenia w ciąży. Zamówiłam płytę ani l. Ale jakoś tak jeszcze ani razu nawet jej nie odpaliłam [emoji14]
Książki. Nie mam żadnej, ale chciałabym kupić coś mężowi żeby poczytał.
Jestem nadal leniwa u nic mi się nie chce. Leżę jeszcze w pizamie... Ale Zaraz idę wziąć się w garść bo mąż pracuje dzisiaj tylko do 16 i jedziemy na zakupy. A jutro i pojutrze uczelnia więc znowu będzie mnie tu mało.
Dobra, wstaje zanim znowu zasne ;)

Ja następna wizytę mam 29 maja i dostałam skierowanie tylko na mocz i morfologie. Wiec nieszczęsna glukoza pewnie będzie później. Też sobie tego nie wyobrażam [emoji14] a ja mam pyt z innej beczki, dziewczyny jak to jest z tymi hybrydami na pazurkach, można nosić w ciąży czy nie? Chętnie dowiem sie od dziewczyn które robią to zawodowo :) Ja sobie sama robiłam(żel miękki +hybryda) ale odkąd jestem w ciąży sciagłam i tyle. A teraz mam rodzinną imprezke i juz sama nie wiem [emoji12] wiadomo ze aceton szkodzi wiec go nie biore pod uwage ale co z reszta? Czy to może być szkodliwe dla dzidziusia? Z góry dzięki za info[emoji5]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kalafior gotuje na pół miękko i tluke tym tłuczkiem do ziemniaków Ale nie całkiem na taką miazgę. Do tego dokładam 2 jajka całe i bułkę tartą tak na oko żeby się fajnie kleiło. Jak mam koperek bądź pietruszkę to siekam i dorzucam. Sól i pieprz do smaku. Uformowane tocze w bułce tartej jak mielone i na olej. Tak żeby się zarumienily. Smacznego [emoji5]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Jak kupię kalafior to na pewno spróbuje zrobić te kotleciki :-)

Aha, Ewka. Chyba Ty pisałaś że zamiast detektora można użyć słuchawek lekarskich? Mam takie i zaraz je wyciągnęłam. Nic tam nie słyszę:( ale nie wiem też za bardzo gdzie szukać, bo nie czułam jeszcze nic:(

Jak kupię kalafior to na pewno spróbuje zrobić te kotleciki :-)
Ja też, brzmi super. Ja nigdy nie lubiłam kalafiora ani brokula. A teraz za zupę kalafiorowa dałabym się pociąć. Na dIsiaj mam ostatnia jej resztke. I jeszcze zblendowałam ja sobie i jeszcze bardziej mi się podoba. W przyszłym tygodniu nagotuje wielki gar brokułowej ♡♡

reklama
Aha, Ewka. Chyba Ty pisałaś że zamiast detektora można użyć słuchawek lekarskich? Mam takie i zaraz je wyciągnęłam. Nic tam nie słyszę:( ale nie wiem też za bardzo gdzie szukać, bo nie czułam jeszcze nic:(

Tak mi lekarz powiedział ;-) ze to to samo i ze też mogę posłuchać :-) nie mam takich słuchawek, więc w żaden sposób nie mogę sie do tego odnieść :-/

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry