reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Agatki - jeszcze nic lekarz nie wspominał o krzywej. Zazwyczaj przypada na 24 tc. Ale to nie błąd że jest wcześniej. Pierwsza ciąża to były u mnie 2 podejścia- za pierwszym razem paw po godzinie. U mnie jest 75ml glukozy, krew pobierana przed i 2h po.
Lili - jak dobrze że kalafior w lodówce, pędzę robić! Dziękuję!
Ps. Ale maleństwo dzisiaj harcuje! [emoji7]

[emoji214] Kinga - 4.04.2015 [emoji173]
[emoji272] Fasolka - usg 16+3
om 17+1
Też obawiam się że nie dam rady tego wypić tym bardziej że teraz jak jestem dłużej głodna to od razu mi niedobrze, wczoraj prawie pawia w samochodzie puściłam pod ideą z głodu więc czarno to widzę :D kiedyś już miałam krzywa robioną bo miałam podejrzenie zwykłej cukrzycy bo mdlałam i wiem jak ciężko wypić tyle słodkiego na raz :D u nas cytryny nie wolno w labie...

reklama
Jak tak piszecie o tej krzywej cukrowej to mi się przypomniało jak jedna znajoma e ciazy była w zeszłym roku. I tak opowiadala ze żadnych objawów ciazy nie miała, z glukoza nie ma żadnego problemu żeby pić, cala ciąże wszystko idealnie i super. I na końcu poród wywolywany oxy i oczywiscie bóle normalne , skurcze normalne porod super i zaraz po 2 H wstała po korytarzu chodziła dzieckiem się zajmowała.. A i jeszcze zero pęknięć zero nacinania. Teraz jak jestem sama w ciazy w zasadzie na początku to jakoś mi się to wszystko nie chce wierzyć. Wiem co już mam za soba i miałam już nawet myśli przez pierwsze 3 miesiące ze jak tak ma to wyglądać to chyba więcej dzieci nie chce... ehhh. A ta laska to dla mnie jest jak jakiś wybryk natury. No nie wiem chyba ze rzeczywiście są takie kobiety które tak lekko wszystko przechodza

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Też obawiam się że nie dam rady tego wypić tym bardziej że teraz jak jestem dłużej głodna to od razu mi niedobrze, wczoraj prawie pawia w samochodzie puściłam pod ideą z głodu więc czarno to widzę :D kiedyś już miałam krzywa robioną bo miałam podejrzenie zwykłej cukrzycy bo mdlałam i wiem jak ciężko wypić tyle słodkiego na raz :D u nas cytryny nie wolno w labie...
Ciekawe, czemu u mnie wolno :O sama mi tak powiedziała, że większość kobiet inaczej nie przyjmie tego

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak tak piszecie o tej krzywej cukrowej to mi się przypomniało jak jedna znajoma e ciazy była w zeszłym roku. I tak opowiadala ze żadnych objawów ciazy nie miała, z glukoza nie ma żadnego problemu żeby pić, cala ciąże wszystko idealnie i super. I na końcu poród wywolywany oxy i oczywiscie bóle normalne , skurcze normalne porod super i zaraz po 2 H wstała po korytarzu chodziła dzieckiem się zajmowała.. A i jeszcze zero pęknięć zero nacinania. Teraz jak jestem sama w ciazy w zasadzie na początku to jakoś mi się to wszystko nie chce wierzyć. Wiem co już mam za soba i miałam już nawet myśli przez pierwsze 3 miesiące ze jak tak ma to wyglądać to chyba więcej dzieci nie chce... ehhh. A ta laska to dla mnie jest jak jakiś wybryk natury. No nie wiem chyba ze rzeczywiście są takie kobiety które tak lekko wszystko przechodza

Są. Mója mama np zero mdłości przy 3 ciazach. Moja znajoma to mówiła, że przy porodzie to jakby dziecko "wyplula", tak było łatwo

Ja sie boje glukozy ...
Z mała 4 razy pilam i 4 azy po godzinie zwracalam [emoji52]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 17t3d [emoji272]

Są. Mója mama np zero mdłości przy 3 ciazach. Moja znajoma to mówiła, że przy porodzie to jakby dziecko "wyplula", tak było łatwo

Ale na zasadzie ze wszystko im tak gładko poszło przez całe 9 miesięcy ? Bo wiem ze są kobiety które nie miewają mdłości czy lekki poród. Ale średnio mi się chce wierzyć ze od początku do końca maja wszystko w superlatywach

Gluzę polecam wypic duszkiem, wtedy masz to z głowy :)
Mi lekarz mówił że ok 24tc będę robiła:)

reklama
U mnie też nie można cytrynki dodać... ale za drugim razem wzięłam ze sobą wodę z cytryną i chyba to mi pomogło przetrwać.

[emoji214] Kinga - 4.04.2015 [emoji173]
[emoji272] Fasolka - usg 16+3
om 17+1

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry