reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Agatki - jeszcze nic lekarz nie wspominał o krzywej. Zazwyczaj przypada na 24 tc. Ale to nie błąd że jest wcześniej. Pierwsza ciąża to były u mnie 2 podejścia- za pierwszym razem paw po godzinie. U mnie jest 75ml glukozy, krew pobierana przed i 2h po.
Lili - jak dobrze że kalafior w lodówce, pędzę robić! Dziękuję!
Ps. Ale maleństwo dzisiaj harcuje! [emoji7]

[emoji214] Kinga - 4.04.2015 [emoji173]
[emoji272] Fasolka - usg 16+3
om 17+1
Też obawiam się że nie dam rady tego wypić tym bardziej że teraz jak jestem dłużej głodna to od razu mi niedobrze, wczoraj prawie pawia w samochodzie puściłam pod ideą z głodu więc czarno to widzę :D kiedyś już miałam krzywa robioną bo miałam podejrzenie zwykłej cukrzycy bo mdlałam i wiem jak ciężko wypić tyle słodkiego na raz :D u nas cytryny nie wolno w labie...

reklama
Jak tak piszecie o tej krzywej cukrowej to mi się przypomniało jak jedna znajoma e ciazy była w zeszłym roku. I tak opowiadala ze żadnych objawów ciazy nie miała, z glukoza nie ma żadnego problemu żeby pić, cala ciąże wszystko idealnie i super. I na końcu poród wywolywany oxy i oczywiscie bóle normalne , skurcze normalne porod super i zaraz po 2 H wstała po korytarzu chodziła dzieckiem się zajmowała.. A i jeszcze zero pęknięć zero nacinania. Teraz jak jestem sama w ciazy w zasadzie na początku to jakoś mi się to wszystko nie chce wierzyć. Wiem co już mam za soba i miałam już nawet myśli przez pierwsze 3 miesiące ze jak tak ma to wyglądać to chyba więcej dzieci nie chce... ehhh. A ta laska to dla mnie jest jak jakiś wybryk natury. No nie wiem chyba ze rzeczywiście są takie kobiety które tak lekko wszystko przechodza

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Też obawiam się że nie dam rady tego wypić tym bardziej że teraz jak jestem dłużej głodna to od razu mi niedobrze, wczoraj prawie pawia w samochodzie puściłam pod ideą z głodu więc czarno to widzę :D kiedyś już miałam krzywa robioną bo miałam podejrzenie zwykłej cukrzycy bo mdlałam i wiem jak ciężko wypić tyle słodkiego na raz :D u nas cytryny nie wolno w labie...
Ciekawe, czemu u mnie wolno :O sama mi tak powiedziała, że większość kobiet inaczej nie przyjmie tego

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak tak piszecie o tej krzywej cukrowej to mi się przypomniało jak jedna znajoma e ciazy była w zeszłym roku. I tak opowiadala ze żadnych objawów ciazy nie miała, z glukoza nie ma żadnego problemu żeby pić, cala ciąże wszystko idealnie i super. I na końcu poród wywolywany oxy i oczywiscie bóle normalne , skurcze normalne porod super i zaraz po 2 H wstała po korytarzu chodziła dzieckiem się zajmowała.. A i jeszcze zero pęknięć zero nacinania. Teraz jak jestem sama w ciazy w zasadzie na początku to jakoś mi się to wszystko nie chce wierzyć. Wiem co już mam za soba i miałam już nawet myśli przez pierwsze 3 miesiące ze jak tak ma to wyglądać to chyba więcej dzieci nie chce... ehhh. A ta laska to dla mnie jest jak jakiś wybryk natury. No nie wiem chyba ze rzeczywiście są takie kobiety które tak lekko wszystko przechodza

Są. Mója mama np zero mdłości przy 3 ciazach. Moja znajoma to mówiła, że przy porodzie to jakby dziecko "wyplula", tak było łatwo

Ja sie boje glukozy ...
Z mała 4 razy pilam i 4 azy po godzinie zwracalam [emoji52]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 17t3d [emoji272]

Są. Mója mama np zero mdłości przy 3 ciazach. Moja znajoma to mówiła, że przy porodzie to jakby dziecko "wyplula", tak było łatwo

Ale na zasadzie ze wszystko im tak gładko poszło przez całe 9 miesięcy ? Bo wiem ze są kobiety które nie miewają mdłości czy lekki poród. Ale średnio mi się chce wierzyć ze od początku do końca maja wszystko w superlatywach

Gluzę polecam wypic duszkiem, wtedy masz to z głowy :)
Mi lekarz mówił że ok 24tc będę robiła:)

reklama
U mnie też nie można cytrynki dodać... ale za drugim razem wzięłam ze sobą wodę z cytryną i chyba to mi pomogło przetrwać.

[emoji214] Kinga - 4.04.2015 [emoji173]
[emoji272] Fasolka - usg 16+3
om 17+1

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry