reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
cześć dziewczynki,
Werna,gosia91 witajcie
dorisday-przykro mi z powodu dziadka Mikołajka
ulisia trzymam kciuki za neurologa,
dagisu- mi też się wydaje że można później, ja miałam iść na szczepienie 25 stycznia a przełożyli mi o tydzień bo pediatra na urlopie, pytałam czy tak można i pielęgniarka powiedziała że to nawet lepiej
czarodziejka-gratuluje suwaczka wow 4 m-ce u nas jeszcze nie ma 3
natolin zdrówka
no i trzymam kciuki aby każda z nas miała przespaną nockę:-)
u mnie przygotowania do chrzcin bo robię w domu, na szczęście gotuje teściowa bo ja to jestem pokłócona z kuchnią :-) jutro jeszcze po ciasto i do kościoła, w międzyczasie na spacerek i cmentarz, no a w niedziele chrzciny,
a przyszły dziś kubki które zamówiłam na dzień babci i dziadka, później wstawie fotkę, dziś jeszcze na stepa się wyskakać,
miłego popołudnia

Ostatnia edycja:
Ulisia, trzymam kciuki i pisz odrazu jak było! Nas też czeka wizyta u neurologa w przyszłym miesiącu :(

czarodziejka
gratulacje dla maleństwa z okazji 4 miesięcy :D właściwie to już nie takie maleństwo ;)) Ja jeszcze czekam na trójeczke w suwaczku a u was już 4 się zaczynają ;) Przy okazji spytam jak się objawa u was te napięcie mięśniowe, bo u nas niestety też chyba jest :(

U nas naszczęście nocki przespane, ale za to od kilku dni problem z zasypianiem :( Wczesniej odrazu po kąpieli mały padał praktycznie sam, wystarczyło odłożyć go do łóżeczka i pogłaskać, a teraz dziki ryk i kończy się na noszeniu :/ Trzymajcie kciuki, żeby chwilowe było i żeby moje maleństwo wróciło do ładnego zasypiania :)

Wszystkim niewsypanym mamom życze aby dzieciaczki zasypiały o 20 i budziły się nie wcześniej niż o 8 rano :p

A ja dzisiaj sama na placu boju bo mąż prosto po pracy na jakąś imprezke firmową pojechał, a synek spi jeszcze po spacerku w wózeczko ... ooo właśnie się obudził :/

No więc… byliśmy z Dziubem u neurologa. Okazało się że to jego patrzenie i wyginanie się w jedną stronę to jednak nie jest nic takiego – ale bardzo poważna sprawa to na szczęście też nie jest. Lekarka skierowała nas na rehabilitację :baffled: metodą Bobach (cokolwiek to znaczy :eek:) i pokazała odpowiedni sposób noszenia i ułożenia malucha.

Diagnoza: asymetria ułożenia (prawostronna).
Podpór na brzuchu asymetryczny, obciąża lewą stronę, deklinacja głowy, retrakcja ramion, (zwł. prawego).

Mamy teraz iść do rehabilitantki, więc jutro się umówimy. Znowu na NFZ się nie da, musimy kolejny raz prywatnie iść. No ale co zrobić… :-(

Bardzo dziękujemy wszystkim za kciuki, mam nadzieję, że te ćwiczenia szybko odniosą jakiś rezultat… :tak:

Ulisia jestem pewna,że bardzo szybko dzięki ćwiczeniom i rehabilitacji Marcelkowi sie poprawi.A myślę,że noszenie w chuście tez pomaga,co?Wtedy dziecko chyba się relaksuje...nie wiem,nie znam sie,ale myslę,że wszystko będzie dobrze i to szybko.Przytulam:*

Ulisia przytulam! Wiem od bardzo wielu osób, że to nic takiego i że wiele dzieci trzeba rehabilitować. Podobno po takiej rehabilitacji wszystko ładnie się wyrównuje i bardzo szybko wraca do normy, a potem dzieci są nawet sprawniejsze :)
Nas pewnie czeka coś podobnego bo też prawa strona króluje :/

reklama
A mój mlauszek śpi już prawie od 2 godzin :szok::-) i nawet nie mysli wstawać! zwykle jak spał pół godziny to było dobrze a tu nagle... Ale przynajmniej troche nadrobiłam z prasowaniem, zawsze odkładam na ostatnią chwilę bo nienawidzę prasować :wściekła/y: ale już aż samo się prosiło :-p no nic, trzeba go jakoś powoli rozbudzać bo jeszcze kąpanie nas czeka. Już widzę co się będzie działo w nocy... :baffled:

Do góry