reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Dziecię okąpane, nakarmione i teraz z tatusiem zasnęło na łóżku. Zaraz męża obudzę i przeniesie małego do łóżeczka no i pójdziemy spać.

Dziewczyny coś mi się zrobiło na wzgórku łonowym. Takie coś dużego okrągłego sinawego jakby a pośrodku czerwonawa wielka kropa z której coś mi leci (przypuszczam że jakaś ropa). Strasznie to boli. Nawet jak miałam majtki z nadrukiem który nachodził na to. Ała. Nawet trochę pobolewa jak siedzę.

A moje dzieciątko urodziło się wtedy kiedy córeczka Sparr, a właśnie co z nią? Bo tak długo jej tutaj nie było....

Beata10 ja nie przejmowałabym się opinią tego pediatry. Jakiś dziwny. Jaka znowu otyłość u dzieci? Ogólnie to chyba potem jest taki etap że dzieci robią się takie pulchniejsze a jak zaczynają się poruszać, raczkować , więcej niż tylko leżeć to im to schodzi.

ladygab- nie pozwól bez większych, bezpodstawnych opinii wysłać córeczki do szpitala. Moja pediatra też tak chciała, bo niby nie przybierał na wadze i do tego ten problem z powiększonym kielichem miedniczkowo- nerkowym. Poszłam do innej pediatry i zupełnie inna opinia. Mam zdrowe dziecko i to widać gołym okiem a ta mi już szpitalem groziła,ale ona podobno wszystkie dzieci do szpitala odsyłałaby.

reklama
Hehe mój maluch chciał w nocy karuzelkę przy przewijaniu zepsuć. Dostał od dziadków Tiny Love Wyspa Marzeń i złapał żyrafkę za nogi i nie chciał puścić :D Musiałam interweniować :D

monimoni ciesze sie, ze wszytko ok:-):-):-)
ladygab mialas racje chustowanie jest rewalacyjne :) :happy2:
kahaaa jak wisi na cycu to ciumka, jak je to slyszysz takie stekanie, przelykanie, torche to zajuje ale ja juz sie nauczylam odruzniac wiec jak nie jje to odlaczam go od wodopoju
ulisia wytrwalosci na tesciowa
Beata10 dobrze, ze nas nie opuscials a co do wagi to moj szkrab urodzony 2 pazdzienrika mial 3600, wczoraj na szczepieniu 5450:szok::szok::szok: i co wszytko ok, ja sie dopytywalam czy to nie nadwaga i co wszytko w najlpeszym porzadku

widze, ze wczaraj byla fala szczpien, my sie zdecydowalismy w koncu na 6w1 i pneumo, a rota sobie darowalismy a teraz zaluje

a prosze trzymajcie kciuki bo mam dzis egzmin z angieslkiego

Dziecko nakarmione i uśpione. Ja wstawiłam pranie, zjadłam śniadanie. Posprzątałam i mam teraz chwilkę czasu dla Was. Zaraz chyba położę się i poczytam książkę którą dostałam na urodziny a mianowicie " zabawy z niemowlakiem na każdy dzień"- 365 gier i zabaw dla dzieci w wieku od 0 do 12 miesięcy.
To coś co pojawiło mi się na wzgórku łonowym nadal jest i boli. W nocy mi dokuczało przy niektórych ruchach. Mąż mówi że powinniśmy pojechać z tym do szpitala na izbę przyjęć do ginekologii tam gdzie rodziłam,ale ja sama nie wiem. Wizytę u ginekolog mam dopiero 7 grudnia bo wcześniej oczywiście nie ma wolnych terminów!
W ten weekend znowu mam zjazd na uczelni,eh. Na samą myśl nie chce mi się tam iść i siedzieć znowu tyle godzin. No ale oderwę się chociaż na chwilę od "domu" i mąż zajmie się synem.

Efa my jak jechaliśmy do moich rodziców to auto też było załadowane rzeczami małego a i tak zabierałam najpotrzebniejsze rzeczy a się tego trochę uzbierało. Stwierdziłam że chyba za małe auto mamy :D
margierrita kciuki zacisknięte i czekam na relację jak Ci poszło!
malutka80 moje dziecko kiedyś też, leżąc na przewijaku pociągnęło za zabawkę z karuzeli i nie chciało puścić :D

MALA MI ja raz mialam taki jakby wulkanik fioletowy, tez to bolalo jak fiks,a jak sie przyjrzalam to sie okazalo ze to od golenia zrobil sie pryszcz gigant napompwany ropa i krwa i jak zacisnelam zeby i go wygniotlam(niezle z niego wyszlo dziadostwa) to przeszlo od razu niemal, a takie bylo nabrzmiale ze szok. moze nie ma powodu do paniki? przyjrrzyj sie temu wlasnie pod katem pryszcza.

dzisiaj nocka w miare, pobudki o 2, 5.30, 7.00(nie wstalam bo to za szybko a mala sie uspokoila -chyba siku ja obudzilo), 8.00, a teraz ja troche pomeczylam laskotkami i se drzemie obok mnie a ja mleko odciagam:)

BEATA no to niezly zbieg okolicznosci:)))))) 4 minuty roznicy:)))))

nie wiem jak wy ale ja rozpoznaje co moja chce i "gada" jak sie wsluchalam w sylaby, gloski:))) np jak lezy sama w wozku to mnie wola KHAAA, jak np ja laskocze albo cos ja bawi to mowi HAJJJJJJJJJ, jak tatus za dlugo naciera ja mleczkiem po kapieli to GIUUUU:))))))))

wczoraj prawie ze smiechu wpadlabym do wanienki jak wyjmowalam Léane bo spojrzala na mnie puscila usmiech i zrobila taaaaaaaaaakiego zeza ze nie umialam jej utrzymac:ppp a dzis rano byla na tyle mila ze chcialam ja odbeknac to beknela w ucho i jenoczesnie pierdnela jak z armaty po nos ze sie wystraszlam!:)))

Ostatnia edycja:
Witam :) Widzę że dzisiaj pozytywny nastrój dominuje :)
Efa życzę szybkiego i w miarę bezbolesnego szczepienia ( z doświadczenia powiem, że nas mamusie boli najbardziej )
Margerita kciukasy za angileski zaciśnięte
Dziulka twoje podejście do wszystkiego na wesoło, bardzo pozytywnie nastraja :)
Beata zerknij na siatkę centylową

A ja mam dzisiaj happy day oh happy day :D
Wyspana na maksa. Zuzanna jest wdrażana w dobowy rytm.
Wczoraj kąpiel o 20, później jedzenie i lulanie. O 21 spała już kamiennym snem, a ja razem z nią :) aż do 4,30 rano ! Dostała papu, spała do 8;30 :) Dostała papu i śpi dalej. JA chcę tak częściej !!! :)

Margerita mi lekarz powiedział że gdyby tyle ważył a był na moim mleku to byłoby ok ale że jest na sztucznym (enfamil premium) to waży za dużo.
Maga76 na siatce centylowej jest pomiędzy 50 a 75 czyli nie najgorzej. Ze wzrostem jest tak samo.
Eh.. myslę że lekarz przesadza. Przecież nie będę teraz go odchudzać:-) Mam porównanie z Laurą i widzę że jest podobnie.

Ja na szczepienie wczoraj męża wysłałam a ja w poczekalni płakałam,hihih. Z Laurą było to samo.

Jeśli chodzi o wstawanie nocne to u nas najczęściej jest to jeden raz, a góra dwa. Jeśli zaśnie juz na noc około 21.00 to wtedy wstaje ok 1.00 i 5.00, a jeśli zaśnie koło 23.00-24.00 ( i to najbardziej mi odpowiada bo ja i tak nie śpię) to wtedy wstaje tylko raz około 4.00:-) Za to w dzień łapie tylko drzemki na 10-15 min i wogóle nie śpi, ciągle chce być bujany i noszony ( moja wina). Dobrze że mam starszą córkę to czasem ją zatrudniam do bujania w leżaczku żebym mogła cokolwiek zrobić.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki.

reklama
Ja dziś zważyłam siebie i małą ze sobą i wyszło mi 4,5 kg różnicy :) Bardzo się cieszę bo się zastanawiałam jak ona przybiera na moim mleczku. Chociaż zauważyłam, że mam mniej pokarmu niż na początku. Zaczęłam pić herbatkę laktacyjną żeby utrzymać laktację jak najdłużej.

Dziś idziemy do kościoła pogadać z księdzem :D Bo my bez ślubu i żeby ochrzcić małą trzeba na pogadankę iść.

Do góry