reklama
agrafa
Fanka BB :)
Dopisuję się do nierozpakowanych!
Teraz to jesteśmy w promocji, jako przeterminowane z krótkim (oby) terminem ważności ;-).
Wczoraj pobolewało mnie podbrzusze i już byłam cala happy, że może się coś rozkręca i lipa, przeszło... W piątek ktg w szpitalu. Pewnie dotrwam i jeszcze do gin 2.11 też pójdę zapakowana, ehhh...
Teraz to jesteśmy w promocji, jako przeterminowane z krótkim (oby) terminem ważności ;-).
Wczoraj pobolewało mnie podbrzusze i już byłam cala happy, że może się coś rozkręca i lipa, przeszło... W piątek ktg w szpitalu. Pewnie dotrwam i jeszcze do gin 2.11 też pójdę zapakowana, ehhh...
Svensonka
Dopisuję się do nierozpakowanych!
ja tez dolanczam w dwupaku
Svensonka
hehe to ja trzymam Cie za słowo )a może wcześniej się da))
A probowalas z tym olejkiem rycynowym czy herbatka z lisci malin???????????
JOLI77
A my musimy się pochwalić że dziś kończymy miesiąc!!!
Ida Sierpniowa
nierozdwojone! nie żebym chciała was namawiać do złego, ale nawet położna jak byłam na wizycie w dniu swojego terminu namawiała mnie na kieliszeczek (mały!!!) wina do kolacji przy świecach;D tak na rozluźnienie;D no i jak pisałam, upiłam małżowi kilka łyczków Żubra, fakt, że się rozluźniłam;D no i poszło;D bo tej nocy trafiłam na IP ze skurczami co 3minuty;D
ssak już krzyczy...
ssak już krzyczy...
Efa
Hej kochane. My wczoraj mieliśmy badanie USG bioderek - wszystko jest w porządku :-). Profilaktycznie do 6 miesiąca mamy wkładać na noc na pampka, a pod body pieluszkę tetrową, żeby Oluś trzymał nóżki szeroko.
Przyznam, że ani jemu się to nie podoba, ani mnie. Krzyczał na mnie do 1 w nocy :/
Przyznam, że ani jemu się to nie podoba, ani mnie. Krzyczał na mnie do 1 w nocy :/
reklama
dobranocka
podwójna październikówka!
a mozesz podpowiedziec jak i gdzie sie to zalatwia. I co jest potrzebne? te wszystkie formalnosci jeszcze przede mna.Bede wdzieczna za wskazowki.
Moriam, w Mopsie na Hubskiej bierzesz formularz (tego z Becikowe - Przewodnik Krok po Kroku nie akceptują bo jest trochę inny) i wypełniasz na miejscu. Oprócz tego potrzebne Ci są:
1. Odpis skrócony aktu urodzenia + jego ksero
2. Dowod osobisty Twój i Twojego Męża + ich ksera
3. Zaświadczenie od lekarza o tym, że chodziłaś na wizyty w ciąży (wg nowej ustawy że byłaś przynajmniej raz u gina - to dostaniesz w gabinecie, bez kolejki położna powinna Ci wypisać, bez rejestracji, gin tylko pieczątke i parafkę postawi)
4. W formularzu MOPSowskim jest taka karteczka którą musi podpisać drugi rodzic, takie oświadczenie, więc albo bierzesz formularz do domu, albo zabierasz do MOPSu męża
4. Pesel wpisujesz w formularz, ale na wszelki wypadek weź też ten dokument o nadaniu peselu dla dziecka.
Aha, w formularzu jest miejsce na numer Twojego konta - nie zapomnij zabrać :-)
moja wlasnie taka ssawka cycawka byla i jest dlatego od 6 dnia zycia dostaje cyc+ moje mleko w butli albo cyc+ mleko sztuczne-bo jak nawet cyca dla zabawy mojego cycula to z butli ciagnie jak odkurzacz, i wiem ze wtedy sie najada i nie oszukuje, a takie cycanie dla cycanie mnie wykonczylo miedzy 4-6 dniem zycia jej-dostalam takiego baby blusa ze masakra i zdychalam ze zmeczenia bo non stop wisiala na cycu a kazda proba polozenia spac konczyla sie rykiem bo panna sie nei najadala tylko wisiala na cycu dla przyjemnoscipp a ja glupia myslalam ze ona taka gloooodna byla...jasneeee.... teraz cyca je dobrze raczej aczkolwiek zasypia przy nim wiec ja laskocze po szyi i boczku i stopkach, albo jak chce cyca zabrac to wtedy jarzy ze matka cos zabiera i spowrotem zaczyna ssac jak potrzeba a jak juz usnie przy cycu calkiem to odciagam ja i ona zas sie budzi i szuka papu cwaniara wiec ja sruuuuuuuuuu butle w dziobek i wtedy nieraz po spiacu wcina do konca dzis po poludniu tak bylo: cyc+ mleczko w butli-nie dokonczyla i usnela na butelce, chcialam ja polozyc spac-jak ja ruszylam to od razu zaczela szukac papu wiec skonczyla butle a potem... wolala o nastepna tak wiec zjadla cyca i prawie 120 w butli)
Dziulka, no to ja pękłam dopiero wczoraj wieczorem. Ale Twój opis IDEALNIE (!!!!!!!) pasuje do tego, co chcialam napisać o swojej sytuacji - więc nie będę sie dublować. Młoda używa mnie jak smoczka a potem ryczy że głodna. Bez sensu... A wcześniej nie dostawała butelki, więc nie wiem co miała w planach gdybym jej wczoraj nie podała mieszanki: umrzeć z głodu czy zawrzeszczeć się na śmierć...? Dodam, że przez te jej leniwe ssanie laktacja zaczęła mi siadać, więc napompowałam jedynie35ml, co mała z butelko pochłonęła w chwilę żądając repety. Dzięki Bogu miałam Humanę pod ręką na wszelki wypadek, od Rodziców... Po Humanie zasnęła na 6 GODZIN!!
wlasnie SPARROW mi skomentowala fotke na nk wiec napisalam wiadomosc do niej ze jak sie nie odhaczy u nas na forum na liscie obecnosci to se nagrabi i ze nam jej brakuje!
No, to się wyjaśniło :-) Fajnie że się trzyma dzielnie!
dawidowe, nic się nie martw, pewnie niunia przechodzi skok rozwojowy. Obserwuj, jaką nową umiejętność nabędzie :-)
A co to szok rozwojowy? Pierwsze słyszę...!
Idę sprawdzić inne wątki - bo mi przemknęło, że DAGISIA SIĘ ROZPAKOWAŁA! :-)!
Ostatnia edycja: