reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
moja wlasnie taka ssawka cycawka byla i jest dlatego od 6 dnia zycia dostaje cyc+ moje mleko w butli albo cyc+ mleko sztuczne-bo jak nawet cyca dla zabawy mojego cycula to z butli ciagnie jak odkurzacz, i wiem ze wtedy sie najada i nie oszukuje, a takie cycanie dla cycanie mnie wykonczylo miedzy 4-6 dniem zycia jej-dostalam takiego baby blusa ze masakra i zdychalam ze zmeczenia bo non stop wisiala na cycu a kazda proba polozenia spac konczyla sie rykiem bo panna sie nei najadala tylko wisiala na cycu dla przyjemnosci:ppp a ja glupia myslalam ze ona taka gloooodna byla...jasneeee.... teraz cyca je dobrze raczej aczkolwiek zasypia przy nim wiec ja laskocze po szyi i boczku i stopkach, albo jak chce cyca zabrac to wtedy jarzy ze matka cos zabiera i spowrotem zaczyna ssac jak potrzeba a jak juz usnie przy cycu calkiem to odciagam ja i ona zas sie budzi i szuka papu cwaniara wiec ja sruuuuuuuuuu butle w dziobek i wtedy nieraz po spiacu wcina do konca:) dzis po poludniu tak bylo: cyc+ mleczko w butli-nie dokonczyla i usnela na butelce, chcialam ja polozyc spac-jak ja ruszylam to od razu zaczela szukac papu wiec skonczyla butle a potem... wolala o nastepna:) tak wiec zjadla cyca i prawie 120 w butli:))

wlasnie SPARROW mi skomentowala fotke na nk wiec napisalam wiadomosc do niej ze jak sie nie odhaczy u nas na forum na liscie obecnosci to se nagrabi i ze nam jej brakuje!:)

Ostatnia edycja:
dziulka - ona ci zawsze tak duzo zjada, jak często ją karmisz ?
Mój Kubuś ma mniej więcej tyle co twoja i je z cyca 90 więcej nie daje rady, a jeszcze jedno jak mieszasz raz cyca raz butelke nie ma żadnych wzdęć ani kolek??:-)

A ja jestem po tragicznej nocy i popołudniu z mała. Narescie zasneła ale nie wiem jak długo. Cała noc spała po 30 minut i płacz godzina marudzenia i znow 30 minut kimneła sie. A od 4 juz nie zasneła. Dopiero o 8,15 zasneła ale pech taki ze 8,30 miałam wstac bo wizyta u internisty. Mała oczywiscie cala podróz wizyte i powrot spała jak zbita i po porocie wrociła do formy nocnej.

dawidowe, nic się nie martw, pewnie niunia przechodzi skok rozwojowy. Obserwuj, jaką nową umiejętność nabędzie :-)

dziulka - ona ci zawsze tak duzo zjada, jak często ją karmisz ?
Mój Kubuś ma mniej więcej tyle co twoja i je z cyca 90 więcej nie daje rady, a jeszcze jedno jak mieszasz raz cyca raz butelke nie ma żadnych wzdęć ani kolek??:-)

karmie co 3-3.5h w sumie, jue cyc+60 mleka w butli z cyca, albo cyc+60 sztucznego, czasem jak sciagne pokarm a ona akurat sie budzi to daje 90 sztucznego, i mloda nie ma kolek, jedynie baczki puszcza;ppp u mnie kazde karmienie to cyc+butla bo inaczej bym oszalala z tym ssaczkiem moim:)))ssalaby dla przyjemnosci caly dzien jakby mogla:)

a jednak straszonko pomoglo!!! Sparrow odpisala:

przekaż wszystkim że mój limit na internet się skończył bo mam limitowany - i dlatego takie strony mi baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo wolno chodzą - strasznie mi miło że za mną tęsknicie i wogóle pamiętacie hihi ... Od 10go listopada będę miała nowy limit dopiero
2
Pozdrów wszystkich ode mnie gorrrrrąco !!!
1

Ja teraz cały czas karmię i karmię i karmię i czasem mnie mąż albo mama dokarmi żebym nie zemdlała
9

Moja Wanessa rośnie jak na drożdżach hhiii ... Pozdrawiam i całuski dla maluszków !!!!!!!!!!!

dawidowe, nic się nie martw, pewnie niunia przechodzi skok rozwojowy. Obserwuj, jaką nową umiejętność nabędzie :-)

jej nowa umiejonosc to smianie sie na głos do jednej zabawki z lusterkiem a potem lanie jej.
Ale ja dzis padam na pysk. Z mezem nie udało sie rozładowac emocji bo wolal nie szukac zaczepki ze mna. On tez ciagle zyje w napieciu bo juz mu sie sni po nocy ze przytula Laure. W efekcie pokłucił sie dzis z wszystkimi z pracy.

reklama
Do góry