reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Witam Was wszystkie.

Melduje sie po porodzie. :-)
Jestem strasznie ciekawa co u Was , ile sie rozpakowalo w ostatnim tygodniu i co u tych co jeszcze przed.
Mam mase zaleglosci na forum :-( i niestety nie wiem jak to nadrobie , bo maly daje nam strasznie popalic :-( - chyba kolki . Do tego moje problemy piersiowe.
Dzis wyladowalismy w szpitalu ..... maly ulał krwią .... i strasznie mnie tym rozbil. poryczalam sie i wogole mam kiepski humor. Nie wiadomo co bylo przyczyną . Badanie niczego nie wykazalo. mam obserwowac Doriana.
Wogole to mam Wam tyle do powiedzenia , ale to jak bede miec troche czasu.

Sciskam was i dziekuję malutkiej , sarisie i ivette ze kontaktowaly sie ze mna droga smsowa :-)

A reszcie za trzymanie kciuków

witam sie i ja! Jestem w domu od wczoraj.
w zasadzie moge sie podpisac pod postem doris. Zaleglosci na forum-nie do nadrobienia, mala daje w kosc. Dzis w nocy spalam moze z 3 godziny:( Na szczescie zdrowa. mam problemy z karmieniem, pokarmu nie starcza:( a postanowilam karmic piersia. Ale dzis juz dokarmialam:(( bedze jutro szukac pomocy laktacyjnej.
psychicznie jestem wrakiem...dlatego tez weszlam na forum, choc na chwilke..pewniel epiej sie poczuje i znajde odpowiedzi na dreczace mnie pytania
pozdrawiam was wszystkie

:-) poczekam może jeszcze trochę z tymi szwami. koleżanka-położna mówi, że powinni w wypisie ze szpitala napisać co ze szwami, ale nic nie mam. ja mam fobię teraz przed w ogóle dotykaniem krocza, więc nie wyobrażam sobie jak ktoś miałby mi tam ściągać te szwy :-( w ogóle bałabym się zobaczyć jak to wszystko wygląda i szczerze powiedziawszy (może to głupie), ale ja nawet nie umiem sobie wyobrazić jak to zszycie wygląda

nie przeczytałam wszystkiego co działo się jak mnie nie było, więc może mi powiecie - co z loliszką? a sparr?

aha, dawidowe po moim krótkim w sumie pobycie w szpitalu, i krótkim czasie spędzonym na razie z maluchem chylę głęboko czoła! jesteś niesamowita, że dajesz radę!

powiem ze jest coraz lepiej. Całkiem niezle mi juz idzie szykowanie do wyjscia bo nie robie takiego bałaganu hihihih. Grunt to dobrze sie zorganizowac. Dodatkowo coraz bardziej rozumiem moja core i jej potrzeby. Teraz wykapana i pachnaca (super ten płyn do kopania babydream z rossmana bo łądna jest skorka małej oraz ładnie i delikatnie pachnie).
A wy co uzywacie do kapieli maluszków?
Jutro jedziemy do mnie do pracy po papiery z ubezpieczenia bo w czwartek pediatra i wymagaja.

Kasis super, że przepływy ok i dziecko pępowiną nie jest okręcone.
Moriam kolejne rzeczy nas łączą: cc i data porodu :) Nie przejmuj się, że masz mało pokarmu. Przecież to nie koniec świata. Spróbuj może jakieś herbatki pobudzające laktację, odciągać laktatorem, często przystawiać maleńką do piersi. Głowa do góry. A jak się nie uda to nie zadręczaj się tym.

Dodatkowo coraz bardziej rozumiem moja core i jej potrzeby. Teraz wykapana i pachnaca (super ten płyn do kopania babydream z rossmana bo łądna jest skorka małej oraz ładnie i delikatnie pachnie).
A wy co uzywacie do kapieli maluszków?

Ja wogóle jestem zadowolona z tej serii chociaż małego kąpiemy w Emolium i do smarowania też mamy emulsję Emolium. Natomiast z Baby Dream mamy pieluszki i chusteczki, wcześniej mieliśmy jeszcze podkłady ale szły jak woda, bo mały sika gdzie popadnie (śmiejemy się że zaznacza teren jak kot :-))

Ja tez uzywam podkładów ale za podpowiedzia kolezanki przewijam mała na lewej stronie i jak nasika to tylko przecieram i mam na kolejne razy. Jak juz totalnie przetarte wyrzucam i biore nastepny. Srednio jeden na tydzien. Pieluszki mi nie pasuja babydream. JAde tylko na pampersach new born albo tych białych i nie zmieniam a miałam rozne. Kremy mam babino ale po tym płynie babydream juz nie potrzeba kremu. Ogolnie nie przesadzam z kosmetykami. Linomag na pupe i krem na czoło bo schodzi skórka i koniec.
W ty, babydream to chyba sama zaczne sie kapac wlewajac do wannny albo pod prysznic. hihihi

reklama
Do góry