reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

Chodzi ci o moje przejścia?? Straciłam synka w 24 tc... Miałam już trochę rzeczy pokupowanych i niestety się nie przydały :(
Jak wy możecie o jedzeniu pisać... Mnie jakoś muli...
wspolczuje i starsznei mi przykro, zycze aby teraz bylo wszystko wporzadku

ale chyba czas zakupow nei ma wiekszego znczenia bo to roznie bywa a to co ma sie wydarzyc i tak nei da sie uniknac
Saana jeszcze nei raz te rzeczy sie przydadza, poprostu czasem zdarza sie cos przykrego ale to nei znaczy ze teraz tez tak bedzie, bo teraz napewno wszystko bedzie wporzadku i jeszcze bedziesz na ostatnia chwile dokupowac ciuszki dla maluszka
A ja chciałam zgłosić że nadchodzą wieczorne nudności (mam tylko wieczorem i rano)
a z dobrych wiadomości - za 100km wróci mój mąż.
wspolczuje tych doelgliwosci

reklama
Tylko co będzie następne? Flaczki? Bezy? Móżdżek? Strach myśleć... ;-)
fuuuj ale rzeczy wymienilas ble ;-) akurat takich rzeczy nei jadam i mam nadzije ze jesc nei bede;-)
to moze lepiej akcja na makaronowe dania:-D
zjadlam jogurt z muesli i bananem :) , nie mam kapusty;))):-)
tez moze byc zamaist kapusty hehehe

co do bielisny ciazowej to tez nei zamierzam kupowac typowo ciazowej tylo to co poprostu bedzie wygodne i choc ciut ladne:-)
a narazie to mi sie marzy biustonosz sportowy co by piersi mneij dokuczaly:sorry2:

ja juz uciekam dosc tego dobrego na dzis ;) trzymajcie sie dzielnie ;)

Ostatnia edycja:
saana teraz rozumiem dlaczego wolisz czekac. Masz racje. jak raz wydazy sie cos zlego to pozniej cieszko robic to samo co wtedy. Czyli kupywac wyprawke. Tym razem wszystko bedzie super i wszystkie bedziemy w pazdzierniku krzyczec a potem tulic nasze malenstwa!
gabires
z kad ty te jednorazowe gatki wymyslilas :szok::confused::-) Nasmialm sie ze hej bo se wyobrazalam ciebe w plastikowych gatkach!!! Ach ten XXI wiek!
pszczylaszczka jutro jak Ulisia zaopatrz sie w kapuste :tak:
A co myslicie o zachciankach prosto z filmom Spilberga ? Ha ha kiszone ogorki z bita smietana czy kanapka z salcesonem i marmolada... ha ha ha wydaje mi sie ze to tylko bajki bo mnie jakos na sama mysl odrzuca! :-D:-D:-D

Wróciłam, wygrałam w samochody. :-)

Jestem głodna, ale tak mi niedobrze, że nic nie przełknę... :-(

Ja z całego serducha wierzę, że tym razem wszystko będzie dobrze i że maleństwo będzie zdrowe. Ale z wyprawką poczekam :)

Mnie też mdliło ale zjadłam kolację i ciut lepiej mi jest. Tylko przeogromnie chce mi się spać...

To się położ :-)
Mi nic nie jest lepiej. Mąż powinien już być a jeszcze go nie ma :-(

Ren no jabym chciała makaronowe ale kto to wie... Mam tylko nadzieję, że do wspomnianego salcesonu z dżemem nie dojdziemy :-D
Muminka jako uwierzytelnienie wklejam lina z "cud-majtkami" Poporodowe majtki jednorazowe-5szt Baby Ono rozm.L (903859812) - Aukcje internetowe Allegro a jaka cena atrakcyjna!
Ulisia to nas odwiedź jutro gdy się już nacieszysz mężuśkiem ;-) I udanych zakupów :-)
Saana wiara czyni cuda! A my tu wierzymy razem z Tobą!
Dobranoc Dziewczynki - Maminki ;-) Do jutra

a ja nie mam zadnych objawow. Nie mam zachcianek nie mdli mnie. Jedynie kuło mnie w lewym boku teraz przeszło na prawy. Jak bym miała taka kolke light

reklama
czesc poraz wtory :-) mysle ze tym razem nie zje mi posta.

Przejde do rzeczy bo znow pozno a rano Kuiken( Kuikentje czyt;kaukencie to po holendersku kurczatko,my "zangielszczylismy" toche ) nie bedzie mial litosci dla mamy i przyszlego rodzentwa.

Dzieki Bogu dzis bylo tylko o rozach i kapusniaku wiec szybko sie czytalo :tak:

Sanna, przykre to co sie stalo i rozumiem ze czekasz z wyprawka.Ja poronilam w 16 tyg.rugi raz na poczatku ciazy i jakos od samego poczatku balam sie ze cos pojdzie nie tak :-(
Ale jak zaszlam w ciaze z Kurczakiem to od poczatku wiedzialm ze bedzie OK ! to chyba matczyna intuicja ;-);-)

Ulisia Ja jesten z krwi i kosci a na dodatek z Krakowa.Robilam 3D na Ujastek.Bylam baaardzo zadowolona.Lekarz wymierzyl malgo w wzdloz i w szez,sprawdzil nereczki,serduszko kosteczki i czy mu jajeczka nie odpadly.Na dodatek byl przystojny ;-):tak: i taniej o 50 zl niz w innych punktach,chociaz to chyba malo wazne.Aaaaaa ja nie jestem z DENVER tylko z DEVENTER nie z USA tylko z HOLANDI :-D

Witam HOLENDERKI :cool2:
gdzie bedziecie rodzily ??w domach,jak holenderska polozna przykaze czy w szpitalu??
Ja mam to szczescie w nieszczesciu ze bede rodzic w szpitalu.Moim sekretem jest podwojna szyjka macicy :sorry2:

Ktos pytal o holenderska opieke medyczna.Samo za sie mowi to ze wizyte bede miec dopiero 1 marca:wściekła/y:Najlepiej jak bym dopiero zglosila sie po porodzie zeby zarejestrowac dziecko.grrr

MUMINKA ty z Dortmund.Dobrze wiedziec.Z tamtad latam do domku :tak:

Moje dziecie bedzie bardzo tanie(o ile bedzie chlopczyk) mebelki mam i ubraek na kolejne 2 lata.Wszytstko dostalam.Dla Kurczaka kupilam przez cale jego zycie doslownie pare rzeczy.
Ale za to bede musiala kupic mu nowe meble i przygotowac wiekszy pokoj

Dziewczyny polecam wam ksiazke "w oczekaniu na dziecko" Arlene Eisenerg,Heidi Murkoff ....... Ktos mi ja polecil,kupilam i od tej pory traktuje jak biblie.Znalazlam odpowiedz na kazde moje pytanie.Powaga
II tom to "pierwszy rok zycia dziecka""
III "drugi i trzeci rok dziecka"

mam je wszystkie :tak:

tak na dobranoc musze sie pochwalic ze mam cycorki jak Pamelka.
Budze sie z popoludnowej drzemki a stanior wisi mi na szyji :-D Maz zasugerowal zebym zakladala te ciazowe bo juz nawet nad wlasnym cycm stracilam kontrole

Doranoc

Do góry