czesc poraz wtory :-) mysle ze tym razem nie zje mi posta.
Przejde do rzeczy bo znow pozno a rano Kuiken( Kuikentje czyt;kaukencie to po holendersku kurczatko,my "zangielszczylismy" toche ) nie bedzie mial litosci dla mamy i przyszlego rodzentwa.
Dzieki Bogu dzis bylo tylko o rozach i kapusniaku wiec szybko sie czytalo
Sanna, przykre to co sie stalo i rozumiem ze czekasz z wyprawka.Ja poronilam w 16 tyg.rugi raz na poczatku ciazy i jakos od samego poczatku balam sie ze cos pojdzie nie tak :-(
Ale jak zaszlam w ciaze z Kurczakiem to od poczatku wiedzialm ze bedzie OK ! to chyba matczyna intuicja ;-);-)
Ulisia Ja jesten z krwi i kosci a na dodatek z Krakowa.Robilam 3D na Ujastek.Bylam baaardzo zadowolona.Lekarz wymierzyl malgo w wzdloz i w szez,sprawdzil nereczki,serduszko kosteczki i czy mu jajeczka nie odpadly.Na dodatek byl przystojny ;-)
i taniej o 50 zl niz w innych punktach,chociaz to chyba malo wazne.Aaaaaa ja nie jestem z DENVER tylko z DEVENTER nie z USA tylko z HOLANDI
Witam HOLENDERKI
gdzie bedziecie rodzily ??w domach,jak holenderska polozna przykaze czy w szpitalu??
Ja mam to szczescie w nieszczesciu ze bede rodzic w szpitalu.Moim sekretem jest podwojna szyjka macicy
Ktos pytal o holenderska opieke medyczna.Samo za sie mowi to ze wizyte bede miec dopiero 1 marca
Najlepiej jak bym dopiero zglosila sie po porodzie zeby zarejestrowac dziecko.grrr
MUMINKA ty z Dortmund.Dobrze wiedziec.Z tamtad latam do domku
Moje dziecie bedzie bardzo tanie(o ile bedzie chlopczyk) mebelki mam i ubraek na kolejne 2 lata.Wszytstko dostalam.Dla Kurczaka kupilam przez cale jego zycie doslownie pare rzeczy.
Ale za to bede musiala kupic mu nowe meble i przygotowac wiekszy pokoj
Dziewczyny polecam wam ksiazke "w oczekaniu na dziecko" Arlene Eisenerg,Heidi Murkoff ....... Ktos mi ja polecil,kupilam i od tej pory traktuje jak biblie.Znalazlam odpowiedz na kazde moje pytanie.Powaga
II tom to "pierwszy rok zycia dziecka""
III "drugi i trzeci rok dziecka"
mam je wszystkie
tak na dobranoc musze sie pochwalic ze mam cycorki jak Pamelka.
Budze sie z popoludnowej drzemki a stanior wisi mi na szyji
Maz zasugerowal zebym zakladala te ciazowe bo juz nawet nad wlasnym cycm stracilam kontrole
Doranoc