reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

tak mi sie przypomnialo ze tos pytal o zabawke na zdjeciu.To najzwyklejsza stonoga,ktora maz ujezdza z syneczkiem a przy okazji froteruja podloge.

Niech sie chlopy bawia a mamusia sobie odpocznie.

Jeszcze jedno.W zeszla sobote dostalam na urodziny roczny karnet na silownie.Plan byl taki;chodze kilka razy w tygodniu na kilka godzin i albo wyczolgam sie o wlsnych silach albo obsluga wyniesie mnie do samochodu.A we wtorek okazalo sie ze bede szczesliwa posiadaczka kolejnego dzieciecia wiec z intensywnych treningow nici a takie polsrodki mnie nie zadawalaja.Tzn bardzo sie przydadza podczas ciazy.Wzmocnie kregoslup i porod bedzie latwiejszy,ale to juz nie to.

reklama
Witam z rana :-)

Muminka co do takich kosmcznych zachcianek to raczej wymysl, moze i sie zdarzy raz na milion jakies kobiecie ze zje cos kwasnego a potem slodkie ale to rzadkosc wg mnie:sorry2:
Ja z całego serducha wierzę, że tym razem wszystko będzie dobrze i że maleństwo będzie zdrowe. Ale z wyprawką poczekam :)
Mnie też mdliło ale zjadłam kolację i ciut lepiej mi jest. Tylko przeogromnie chce mi się spać...
napewno bedzie dobrze i skompletujesz wszystko dla Dzieciaczka:tak:

Ren no jabym chciała makaronowe ale kto to wie... Mam tylko nadzieję, że do wspomnianego salcesonu z dżemem nie dojdziemy :-D
no to chyba mamy podobne upodobania, a nei sadze zebysmy wariowaly i jadly sledzie z bita smietana i truskawkami popijajac czekolada:-p
Mi nic nie jest lepiej. :-(
a podobno na mdlosci pomagaja:
banany
imbir
zjadanie krakersow przed wstaniem z lozka

i juz niedziela i jutro znowu trzeba bedzie wczesnie wstawac:dry: oby dzien nie zlecial za szybko

Alemnie mdli od samego rana! Udalo mi sie tylko kilka orzeszkow zjesc!
ulisia millej niedzieli z merzusiem zycze ;-)
gabires majteczki doslownie swietne!!! ha ha ha ! U nas w szpitalu to ja tam dostalam bielizne jednorazowa Ha ha ha taka z materialu jak bandarz super seksi i... ojenki tylko jeden dzien nosilam. Do tego dostaje sie takie BIG podpaski ! Szerokie na 15 cm. i dlugie od pempka po kregoslop :-D:szok: Tez tylko jeden dzien nosilam bo niewygoda.Potem kupilam Alweys na noc.
dawidowe o tych kolkach mozemy pogadac na watku o dolegliwosciach bo niechce tu smucic o bolaczkach :-D
KINDZIA100 nastepnym razem jak bedziesz w Dortmund to zapraszam na kawke. Od lotniska to 20 min samochodem. 30 min busem... Co do Holenderskiej sluzby zdrowia to slyszalam co nieco. Wspolczuje. Arti tam pracuje. Teraz zaczyna w marcu chociasz ja tego juz niechce . Ciagle rostania nie sa takie fajne.
Co do karnetu. Niema w tej silowni jakis kursow dla kobiet w ciazy ?
Ren ja przy luzku mam zawsze paluszki i orzechy. Na rano jak nalazl bo przy wstawaniu juz mnie bierze wiec se cos sprzegryzam zanim wstaje.
A wiecie na co ja ma dzis ochote. Ale to niezachcianka bo mne na mysl o tym niessie. Na ryz ze smietana i truskawkami! Oj a dzis niedziela i wszstko zamkniete. :-(
Mezunio jeszcze slodko spi wiec dam mu sie wyspac ale potem cieszki dzin nas czeka. Najpierw szwagierka z mezem i dziecmi na obiadku a potem siostra z mezem i dziecmi na kolacji :szok: No ale dam rade :-D pa paski!

Ninamnie podbrzusze boli od samego początku, konsultowałam to z dwoma lekarzami-mówili, że to naturalne, nic się nie dzieje innego-żadnego krwawienia,więc to poprostu zaczyna sią tam wszystko poszerzać:)takie ciągnięcia raz z jednej raz z drugiej storny za :jajko:;) to normalne, taki tlący-marudzący lekki ból-również. Ja do tego mam potworne wzdęcia, żołądek mnie strasznie skręca, ból mam wielki i czasem poprostu nie odróżniam, czy to brzuch czy podbrzusze. Wszystkie złe myśli-staram się na bieżąco wyrzucac z głowy-bo bym oszalała:(
co do zachcianek-nie mam-jedyne co, to potwornie jestem zmulona-ospała, i ciągle bym leżała-nigdy w życiu nie mialam czegoś takiego. Nie potrafię się ogarnąć-szczególnie, że wysokie obroty czekają na mnie codziennie w pracy:)
ulisia-termin i godzina spotkania pasuje. :cool2:

jejku jak mi sie nic nie chce najchetniej bym przelezała w łózku. Zaraz musze sie wyszykwoac i wyjsc. Najgorsze ze coraz mnie mi sie chce chodzic do pracy i pracowac. Zreszta planuje za miesiac i tak pojechac na 2 miesiace do meza i niech on sie ze mna meczy. Juz mu teraz daje popalic przez telefon. Najgorsze jest to ze jakas płaczliwa sie zrobiłam. tO jest okropne

wiem o czym mowisz:) jadlam dzisiaj sniadanie i leciala:" maja w ogrodzie."- dla nie wiedzacych - nie emocjonalny program ogrodniczy;) i tak byla scenka jak tato lepi z synem balwana i komentaz,ze male dzieci nie widzialy przez kilka lat takiej ziemi.
I ja pomyslalam, O nasz maly tez bedzie lepil balwana z tata i ..sie rozplakalam:))))))))
o matko!! a wydaje mi sie ze jestem normalna:baffled:

śmieje sie ze moj maz słyszy jak płacze tylko przez kamere albo telefon a jak pojade i bede mu tak wyłą całe 2 miesiace to powie ze mnie nie zna bo ja zawsze taka wesoła a teraz taki mazaj.:szok:

pszczylaszczka mnie wczoraj tez na placz zebralo. Ale tak bez powodu nagle taka smotna sie zrobilam i sie poryczalam. Ale dzis mi lepiej bo mi Filipo super niespodzianke zrobil. Wycial 4 rybki. Mama tata Filip i Siostra. Slodkie jak nic koniecznie musialam nad kompem powiesic bo sie obrazil jak do czarodziejskiej skrzynki wsadzic chcialam na pamiatke. :-D
dawidowe
jak widze kazda z nas ma broblem ze zmeczeniem! Ja tez ale naszczescie nie tak jk pzy Filipie. Wracalam z pracy i kladlam sie spac do wieczora. Wstalam zjadlam i dalej spac. Teraz tylko juz o 21 jestem zmeczona i zasypiam odrazu jak sie poloze.
Ale rozmawiajmy moze o tym na watku o bolaczkach bo pozniej sie nieznajdziemy na watku glownym:-D:-D:-D tyle bedzie postow :-D

reklama
Witajcie mamusie:-)

Zajrzałam do Was pierwszy raz i nie znam tu jeszcze nikogo:blink:.
Przedwczoraj zrobiłam test i okazało się, że jestem w ciąży:tak:. Do lekarza będę się rejestrować dopiero jutro. Wg moich obliczeń mam termin na 10.10.10.:-D

Jak widać po moim suwaczku, jestem już mamusią, urodziłam w zeszłym roku Szymonka ( o ciąży dowiedziałam się w dzień, kiedy on skończył 9 miesięcy ;-)).

Można do Was dołączyć?:sorry2:

Do góry