reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Chciałam się z Wami przywitać i dołączyć do Was.
W piątek w sumie jeszcze przed terminem @ zobaczyłam II kreski na teście. Jestem szczęśliwa bo troszkę się staraliśmy. Trudno mi określić, który to tydzień, bo ostatnie cykle miałam dość długie i nieregularne. Wg OM wychodzi mi 5t3d ale wg długości cyklu i przypuszczalnej owu 4 tydz. (różnica 10 dni). Jutro będę u gina to zapytam jak liczyć chociaż badał mnie nie będzie.

reklama
WITAM :-)

Ja tez chciałabym dołączyć :-):-):-)
Termin mam na pazdziernik, dokładnie na 3 pazdziernika OM miałam 26 grudnia, widziałam że juz któraś z Wam też taki termin ma.

My wczoraj byliśmy na wizycie i na USG widzieliśmy naszego skarba i słyszelismy juz bicie serdunia .

Mam juz jednego syncia, Antosia.
Buziaki, lecę Was podczytać.

ewelw hihi mamy podobny termin bo wg wyliczen tez mam 1 pazdz. tylko ze ja nei maialm regularnych dlugosci cyklu wiec to jeszcze sie moze zmienic jak gin wybada co i jak;-)

Muminka mi narazie mdlosci nei dokuczaja, ale dobrzez e masz zawsze cos pod reka oby pomagalo;-) a ryz z truskawkami moze jutro zjesz ?:-D

dawidowe ja tez ciagle zmeczona jestem i moglabym nic nei robic :sorry2: a placzliwa jestes przez homrnoy moze pozniej to sie unormuje ;-)

pszczylaszczka ja ogladalam program na discovery "ciaza z zaskoczenia" i tez mi sie chcialo plakac :sorry2:

Witam nowe osobki na watku:-)

Ren witam ;-)

Oj a jaka ja płaczliwa jestem i nerwowa, do tego jeszcze sie przeziebiłam i kaszle jak gruzlik, marwtię się tym bardzo a tu jeszcze nic nie mozna wziąść, tylko domowe sposoby pozostały, także kuruje się.

Ja mdłości miewam także apetytu nie mam mogłabym jeść tylko owocki ;-)

Dużo już naskrobałyście chyba nie dam rady doczytać, ale postaram się wdrożyć. ;-)

Czesc nowe mamusie :)
Ren- ja to naprawde mam niezly ubaw z siebie. wlasnie szlam po sol do sklep- juz tak nie chce wykorzystywac tatuska, zeby mu nie obrzydlo jak bedzie potrzbny:)
no wiec wychodzac zrobilam kroki jak w 9 miesiacu i usmialismy sie ze ja to bym juz bardzo chciala tak chodzic. mam mega nastroj!!!

Madzia nie martw sie przeziebieniem - ja tez mam, ale nie wychodzic, isc do lekarza zeby osluchal, wapno, witaminy C- ja pije sok pomarancza z bananem

nie ma cos sie trapic
dzis na obiad poledwiczka z kurkami- a grzyby mozna??? a juz sie nie przejmuje chyba..i OGORKOWA :-):-) i mizeria.
buziaczki dla was. juz czuje uzaleznienie sie od forum

Cześć dziewczyny. Listę zaktualizuję. Nie mam siły pisać teraz. Odezwę się potem. buziak.

ulisia a juz chcialam pisac ze dzis cie niespotkamy z powodu mezusia :-D Aktualizuj na spokojnie jutro!
pszczylaszczka
ubawilas mnie z tym chodzeniem jak 9miesieczna :-D:-D:-D Ja chyba tez sie uzaleznlam bo dzis cala noc snilo mi sie ze na posty odpisuje :szok::baffled: Strasznie! Ale ogolnie to dzisiaj takie sny mialam ze ocho!!!! Np ze z psiapsiula z czasow dziecinstwa na biwaku bylam i sie nago kompalysmy niezwracajac uwagi na to ze pelno ludzi bylo ;-)
Malgoss witam ogromni!!! Jasne ze mozesz dolaczc! Ulisia zaktualizuje liste i wszystkie noowe mamusie sie tam znajduja! Juz kilka z nas ma termin na 10 10 10 :-D Fajnie bedzie jak wam sie uda tak urodzic bo taka date sie niezapomina. jak to beda dziewczynki to przynajmiej moga byc pewne ze ich mezowie o ch urodzinach niezapomna :-D
ryba30 i ciebie witam ogromnie!!! Koniecznie napisz jak bylo u Gina i podaj termin porodu. Zobaczymy z ktora z nas bedziesz rodzic :tak:
Madziula82 szczesciara z Ciebie ze juz nietylko widzialas dzidzie ale i jego bicie serduszka!!! Jak masz fotke koniecznie musisz wkleic do naszej galeri! No z tym czytaniem to cieszko bedzie :-D Staramy sie zrobic kilka watkow by sie niepogubic :-D

Ja bylam w piekarni bo mi ten ryz z truskawkami po glowie chodzil no i se ciasto z truskawkami kupilam :-) Pyyyyyyycha!
Siora mi swoje dzieciaczki przyprowadzila bo na kregle pojechali. No ale do ogrodka ich wyslalam wiec mam spokoj!
Jak dzis bylam w piekarni postanowilam zajsc do pracy by pochwalic sie brzuszkiem.No tak niemusze ale szefowa to jak moja mama wiec raczej powinnam.Oczywiscie oboje z mezem byli szczesliwi i zaczal sie temat rodzenstwa.Ha ha ha ale sie rozgadalismy. Artur jak wrocilam sie pytal czy ja do Polski do piekarni pojechalam bo zachcianke mialam :-D
Dobra uciekam bo obiadek juz pachnie i ide podejrzec mezusia czy pozwoli mi cos poprobowac :happy2:

Serwus Mamuśki!
ulisiu wszystko ok? To tylko nadrabianie czasu z M. czy źle się czujesz? Nie myśl o liście - przeciez nie ucieknie ;-) Czekam na wieści :-)
Muminka u nas po porodzie serwują ligninę i chodzenie z tym to jakby książkę telefoniczną sobie między nogi wrazić...
Ale narobiłaś smaka tymi truskawkami! Jutro coś będę kombinować ;-)
wiem o czym mowisz:) jadlam dzisiaj sniadanie i leciala:" maja w ogrodzie."- dla nie wiedzacych - nie emocjonalny program ogrodniczy;) i tak byla scenka jak tato lepi z synem balwana i komentaz,ze male dzieci nie widzialy przez kilka lat takiej ziemi.
I ja pomyslalam, O nasz maly tez bedzie lepil balwana z tata i ..sie rozplakalam:))))))))
o matko!! a wydaje mi sie ze jestem normalna:baffled:
A ja oglądałam wcozraj program, kobieta rodziła, podali jej dziecko na pierś i ja w ryk :szok: Więc w podobnym klimacie ;-)

Ale rozmawiajmy moze o tym na watku o bolaczkach bo pozniej sie nieznajdziemy na watku glownym:-D:-D:-D tyle bedzie postow :-D
Popieram, po to wątek stworzyłam. Będzie jaśniej i bardziej przejrzyście.

Witam nowe Dziewczyny! Zdrowej i spokojnej ciąży :-)
Do później ;-)

reklama
hej hej oktoberki 2010 ;-);-);-)

Ja się trochę zdrzemnęłam, na szczescie mezuś jest i zajął się synciem, ugotował pyszną grochóweczkę ;-)
tylko jeszcze bałaganu nie opanował, a teraz zapowiadaja zabawę z synkiem :-D

pszczylaszczka uśmiałam się z tej kobiety w 9 miesiącu ciąży hihi, ale wiesz że ja tez się na tym łapie :tak: chyba marzy mi się już brzusio :-D:-D
no ja ztym przeziebieniem już wymiękam, nie daję rady węchu to wogóle nie mam, nic nie czuje...ale z drugiej strony to się zastanawiam i myśle sobie że może lepiej, bo tak to zaraz by mnie myliło, pamiętam że w poprzedniej ciąży miałam bardzo wyczulony węch !

Muminka no ja byłam wczoraj na USG ale prywatnie, wogóle ja mieszkam w UK i tu dopiero mi ustalili USG na 12 tydzień ciaży na 22 marca :baffled:
pamietam że w poprzedniej ciazy miałam wczesniej...
dlatego wybraliśmy się prywatnie,
A ty kochana w Dortmund mieszkasz, na kiedy Ci ustalili USG?

ulisia, własnie my chyba jesteśmy w tym samym czsie ciąż, termin masz może na 3 pażdziernika?

Do góry