reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Drugi dzień dietki zakończony.grejfruta kawałek wcielamy. W razie przypływu apetytu na maksa to albo grejfrut albo jabłko. Ale jedno gora dwa. Dwie godziny zumby zaliczone ;-) było bosko z moim ciasteczkiem :laugh2:

reklama
DZIULA a ja zaczęłam nieśmiało dzisiaj:sorry2:
Nie wiem jeszcze co z tego wyjdzie, czy mój układ pokarmowy się przystosuje, czy wytrwam.
Jak dzisiejszy dzień uda mi się wytrzymać to jutro powinno być z górki.
Ile planujesz ciągnąć pierwszą fazę?

MADELEIN gora 2 tygodnie. ja ze wzgledu na mega spora aktywnosc sportowa "lamie" zasade i w poludnie np jem 3 jogurty i jablko a wieczorem 2 i cwierc grejfruta chinskiego

Cóż u mnie chyba bez jabłka się nie obejdzie.
Jak mam jeść kolejny jogurt to pojawia się odruch wymiotny.
Tego jeszcze nie miałam:-)
Przełamie może smak w buzi tym jabłkiem.
A jak długo chrzestny Leane schodził do takiej wagi?
Ja nie chcę wiele, nie wiem jak to na kilogramy się przełoży, ale chciałabym zejść chociaż 2-3 rozmiary.

MADELEIN on 28 kilo w miesiac i tydzien chyba, musial. nie mial wyjscia. pociesz sie ze jesli wytrwasz ( to trzeba miec silna wole nie ukrywam) to za niecaly miesiac zjedziesz na bank minimum 1 rozmiar, nawet 2. ja jogurty naturalne uwielbiam i moge wcinac bez konca. mozesz " przelamac" je kawalkiem sera bialego CHUDEGO albo serek wiejski z granulkami - polowe bez cukru. dzis wieczorem zjadlam 4 jogurty bo bylam po zumbie zaglodzona:)))

MADLEIN , a może własnie o ten "odruch wymiotny" chodzi ;-):-D- wiesz, MOŻESZ zjeść, ale nie masz ochoty ;-).
Pamiętam podobne doświadczenie sprzed kilkunastu lat, kedy to "katowałam się" dietą "kapuścianą" . Tez można było tej zupy zjeść, "skolko ugodno" - tylko, że po kilku dniach dosłownie wmuszałam ją w siebie łyżeczka po łyżeczce :-D.

Dziulka, a ten jogurt to ma byc odtłuszczony ? Czy zwykły naturalny jest ok ?

BETI zwykly naturalny. ja mam np 3.2 % serek bialy ktory przypomina w smaku i kosystencji zmielony na amen bialy ser z dodatkiem wody z kwasnegomleka.pudeleczko mniejsze niz jogurt. a jogurty naturalne mam rozniste: 1.2% i wiecej. nie ZERO!

a co diety kapuscianej - efekt jojo murowany, znam to, natomiast ta moja dieta obecna pozwala utrzymac wage dluuugo no chyba ze ktos zacznie od nowa ZREC wszystko cobomba kaloryczna i pic wiadrami cole piwo martini :crazy: no to wtedy jego problem:)))

wazylam sie!!!!!!!!!!!!!!!!! dzisiaj jestem 4 dzien ( zaczelam) i ..... - 2.9 kilo mniej!!!!!!!!!!!!!!!!!!! prawie 3 :))))))))))))) jeszcze z 8 pociagne:ppp brzuch jak deska prawie. Beti, wrzuce fotki na NK to zobaczysz sobie jak wygladam, tzn fotki sa z Bozego Narodzenia. czyli mialam te prawie 3 kg wiecej.

a po diecie.... jak juz mozna jesc wszystko po ostatniej fazie to... nei ciagnie do przegryzek i slodyczy, oczami bys zjadla wsjo co wpadnie w reke a naprawde zjada sie porcje nawet mniejsze niz moja Leane je ( serio- po diecie zjadalam mniej obiadu od Leane bo po prostu sie nie miescilo) no i psychika robi swoje...zjesc czekolade???? eee nieee!!!! nie warto!!! lepiej jablko. tak to dziala u mnie:))))

Dzisiaj w markecie patrzyli na mnie jak na wariatkę. Pół koszyka jogurtów naturalnych i prawie każdy inny:-D
Szukam jakiegoś o łagodniejszym smaku, może znajdę. A z tym odruchem to chyba faktycznie tak powinno być, nie dość że jem mniej, mniej o jedzeniu myślę, to jeszcze jem dużo wolniej, bo każdą łyżeczkę wmuszam w siebie.
No ale bez jabłka się nie obyło. I myślę, że przy tej ilości kalorii ile przyjmuję zazwyczaj, to jedno czy dwa jabłka w ciągu dnia nie zaszkodzą.
Kupiłam też dzisiaj witaminy, bo nieco śpiąca chodzę (ale to ma chyba związek z cukrem).
Wczoraj stanęłam na wagę orientacyjnie, żeby wiedzieć z czego startuję i obiecałam sobie, że kolejny raz stanę najwcześniej dopiero za tydzień. Pierwszą fazę chciałabym pociągnąć min. 10dni, ale życie pokaże jak to będzie.
Wczorajszy dzień poszedł gładko, dzisiaj zbudziłam się i nawet nie byłam bardzo głodna.
A powiedz mi jeszcze DZIULA piszesz o serze itp., a jak to ma się do chudego mleka? Można sobie pozwolić na szklankę w ciągu dnia?
Lubię sobie wypić szklankę mleka przed snem:sorry2:

mleka jako mleka nie powinno sie pic wcale , ja dodaje deczko do kawy rano. a ja ze uprawiam sporo sportu to musze cos zjesc konkretnego wiec jablko wp oludnie i grejfruta kawalek wieczorem ( co za rozkosz podniebienia!!!:))))) mala rzecz a cieszy), pomysl ze jak wytrzymasz to swoje ubrania bedziesz mogla oddac do PCK a kupic sobie nowe i MNIEJSZE!!!!!:))))))))))

reklama
a ten serek bialy ktory ja kupuje to jest pojemniczek mniejszy niz jogurt,i 3.2 % ma, takze spoko. jest deczko gesciejszy niz jogurt. serio moglabym jesc tylko to cale zycie, uwielbiam jogurty:)

a jak z sikaniem???? latasz?? pamietaj o wodzie 1.5 na dzien! :)))))))))))) ja tyle wypijam w ciagu 2h zumby:))))))

Do góry