reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam w ten niedzielny deszczowy,pochmurny dzionek:baffled:
Masakra z tą pogoda co weekend to samo a przyjedzie poniedziałek i cieplutko,słonecznie a jak mąż w domu to nawet na spacer czy plac zbaw nie można wyjść a Kamil tak by chciał z tatusiem iść też ale no cóż muszę mu wystarczyć tylko ja w tygodniu.
Kania my mamy akwarium 100 czy 200 litrów nie pamiętam a rybek chyba z 70 ale takich małych gatunków.To Kamila zwierzaki:laugh2:
I uwierz mi tez by je przekarmił tylko ja albo mąż mu zawsze oddzielamy ile może dać im i resztę chowamy b kiedyś im tyle dał że mąż musiał zmieniać wodę i w ogóle czyścić całe akwarium a takie duże to trwało pół dnia a mnie krew zalewała bo syf w łazience i w pokoju.
Dziulka widziałam na fb jaką sztukę złowił Ci mąż i robiła wrażenia.Piękna taka duża.Mój wczoraj złowił płoć taką ok.2,5kg i daliśmy sąsiadce bo my tego nie jemy a ona chętnie wzięła.Kamil bał się ją złapać w rączki bo zawsze jak małż złowił jakaś to on brał tej niestety nie chciał.

A co do zabawek to ja mam w całym mieszkaniu jakieś rzeczy Kamila nawet u szwagra w pokoju ma coś swojego zawsze pozostawione.Ale co tam ważne żeby u siebie w pokoju było czysto:sorry2: Bo u siebie ma porządek idealny.
Miłej niedzieli kochane ;**

reklama
Witam wróciłam dzisiaj. w piątek pojechaliśmy do P. siostry i oczywiście dzieciaki na dworku fajnie cieplutko i do 21;30 zabawa na całego w sobotę chłopaki już o 4 powstawali coby się woda w parniku zagrzała i ubić świnkę przed gorącem . po ubiciu trafilismy do Siedlec zbadać mięso i jak chłopaki czekali na wyniki to ja zachaczyłam o ciuszek bo po 1 zł za sztukę i obkupiłam dziewczynki miało być to ubrania na wieś i do parku a takie fajne i ładne się trafiły więc i mają na codzień. P. próbował łowić szczupaki ale nie brały to też za dużo czasu nie było bo musiał poporcjować tą świnie żeby do chlodziarki się zmieściła a Amelka chodziła i sie dopytywała "tatusiu złowiłeś już siuma??" no i poźniej sobie grilowaliśmy to te maluchy do 22 biegały najadły się i tylko głowy do poduszek i śpią nawet nie zdążyłam ich poprzykrywać bo już spały. no i oczywiście taki upał musiał się burzą zakonczyc...blyskało się już od kąd było ciemnawo w warszawie padało już wcześniej a u nas dopiero koło północy ale waliło jak niewiem ale to dobrze bo bylo lepiej wozić mięso do domu bo by mi calo samochód przeszedł. nóżki będę jutro robić i mięso marynować do wędzenia a dziś przetopiłam część smalczyku i przetarłam trochę bulek na panierkę. zzaraz ogarnę fotki to wrzucę.

heja. my dzisiaj rano na basen - wyciaglam mojego "mula" rzecznego (malzusia ) - mowie MULA bo jak ma isc na basen to uparte to jak mul. ale zesmy pojechali. mloda szalala w wodzie jak wsciekla. skakala z drabinki do wody z plwyaczkami i kolkiem, woda lala jej sie wszedzie do nosa oczu uszu itp a przy myciu glowy kwiczy skubana. potem obiad i siesta. obie padlymsly a malz montowal meble leane w salonie. po siescie nad jezioro na ryby tak na troche, mloda pekala z dumy ze wedke trzyma i skubana radzila se dobrze:))))))) ogolnei fajny dzien rodzinnie spedzony:)))

ps. wczoraj awantura byla na calego miedzy mna a moi ze prawie wyszlam z domu... ale chyba se przemyslal conieco i dzisiaj bylo ok.

Witam.Wstaję i co widzę słonko się przebija z za chmurek a weekend cały deszczowy no i jak człowiek ma się nie wkurzać:baffled: No ale najważniejsze żeby dziś chociaż już nie lało.
Wczoraj cały dzień w domu po obiedzie poszliśmy spać i tak wstaliśmy ok.14.30 potem kawka,ciasteczko i z nudów zaczęliśmy grać w xbox w olimpiadę i normalnie wygrałam z mężem dwa razy a graliśmy trzy razy ale wygrałam przez przypadek.Kamil malował kredkami sobie,bawił się ogólnie dzień nawet przyjemny pomimo takiej paskudnej pogody.
Wieczorem oglądnęliśmy komedie i poszliśmy spać ok.22 Kamil z nami i miałam nadzieję że wstaniemy ok.9 a tu niespodzianka 7.30 i "mamusio bajkę mi włącz" i po spaniu.Ale nawet się wyspałam.

Kurczę dziewczyny mamy w tym miesiącu trzy komunie w rodzinie i to siostrzenice męża dwie z nich mają w ten sam dzień i mieliśmy nie iść do żadnej i dać kasę czy coś ale kurczę nie wiem może jakiś prezent byście mi pomogły wybrać?Tylko żeby były trzy rzeczy takie same.Szwagierka kupiła im bransoletki srebrne no a ja myślałam o kolczykach lub naszyjniku jakimś co myślicie?Poradzcie!!!!

Wczoraj smażę kotlety na obiad a Kamil oglądał bajki w salonie i do mnie z tekstem "mamo możesz sciszyć ten gaz bo ja oglądam"ja mu odpowiadam że gazu nie można sciszyć podszedł do drzwi zamknął sobie pokój i dalej oglądał.

Ostatnia edycja:
Hej.
Czy któraś z Was miała styczność z pleśniawkami u dziecka?

Gabrysia złapała, dodatkowo katar też ma, no ale jak starsza na nią kicha
unhappy.gif
to czemu się dziwić.
Ręce mi opadają, już dziś się totalnie rozkleiłam, jak mi płakała na rękach i nie mogłam jej uspokoić.

Basia kolczyki jak najbardziej fajny prezent, albo medalik z łańcuszkiem.
Agusinka ale smaka mi narobiłaś tymi domowymi specjałami :-)
Dziulka fajnie, że wypad na basen udany, ja z Oliwią za bardzo na basen nie mogę chodzić ze względu na jej problemy ze skórą ale chętnie bym się wybrała kiedyś z Gabrysią, bo wiem że to mega frajda dla maluszka.

Kania Kamil jak zaczął jeść z butelki to miał pleśniawki i w aptece jest takie coś z witaminami do smarowania buzi ale nie pamiętam jak to się nazywa.Kurczę chyba na A... ale nie wiem dokładnie:baffled:
No chyba te kolczyki kupię dziewczynką.
Ja już gotuję gołąbki:sorry2:

Gabrysię powoli przestaje sypać, dziś nie pojawiła się jeszcze żadna kropka.
Wczoraj mi wymiotowała, i już nie wiem że się przejadła (choć bardzo mało w ciągu dnia jadła), czy po tym Aphtinie...
Dziś je normalnie, w nocy się budziła dziś 3 razy, teraz drzemie ale jakoś niespokojnie.
Oliwia dzień zaczyna po 5 i tak codziennie, fakt spać chodzi o 20 ale żeby nie pospać do tej 6 tej.
Dobrze że w żłobku pośpi, bo baterie by się jej wyczerpały koło 18-tej.
Miłego dnia.

reklama
Kania- to dobrze że Gabi już nie sypie.Chyba najgorsze już za wami:-) Kurcze i jeszcze pleśniawki jej się przyczepiły- biedulka.:-(

A ja dziś jak na razie mam wolne - idę na 14 na maturę pisemną z geografii ( będę w komisji 0 posiedzę do 16.30 i wolne.Lepsze to niż siedzieć normalnie od 10 do 16.
Nic idę ogarnąć chatkę .
Miłego dzionka.:-)

Do góry