reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
hej

Agusinka- a kiedy idziesz na wesele. Ja mam 18/05. Ja w sumie nie powinnam nóg opalać ale chodziłam w legginsach 3/4 i sobie kawałek opaliłam łydki. I tak nóg nie pokazuję ze względu na żylaki.
Baśka- u nas w nocy to lało, ale dzisiaj już duszno i słońce czasem wyjdzie. A co do opalania to jeszcze nadrobisz. A na kiedy masz termin porodu?
Beti- a co w kuchni przerabiacie. Ja ostatnio miałam tynkowanie w kuchni ale mało bałaganu. W sumie to u mnie po remontach, teraz tylko taras będą robić i podbitkę, ale to już na zewnątrz. A jak cycki opadają to się cieszyć, że ma co opadać.

kroma termin porodu z USG mam na 27 listopada a z OM 1 grudnia.
I dziewczyny powiem Wam szczerze że bardzo się boję porodu miałam cesarkę i wiem co po niej mnie czeka ale naturalnego porodu to tak strasznie się boję ze no nie wiem może to Wam się wydać głupie ale modlę się o kolejną cesarkę.Tak naprawdę zawsze się bałam naturalnego jak jechałam rodzić Kamila to panika mnie zjadała i jak leżałam na tej porodówce to miałam nadzieję że ktoś się ulituje i mi tą cesarkę zrobi i okazało się że będzie potrzeba to kamień spadł mi z serca.Wiem ze to głupie a nawet śmiechu warte ale niestety to taka moja fobia:baffled::zawstydzona/y:

Cześć dziewczyny dawno mnie nie było, nie mogłam odzyskać swojego starego konta i nicku Aniolek2310 tak więc musiałam założyć nowy nick.
Nie było mnie tutaj z wami dobre 2 lata:-)

Kroma ja mam na 15 czerwca sukienke mam do kolan i zero butów do niej... i blade nogi moze do tego czasu sie troche opale a jak nie to rajstopy zarzuce bo na rzadne solarium sie nie porywam.

Beti to masz kiepsko raz ze balagan a dwa to w kuchni sie sporo czasu spedza w ciagu dnia...i caly bajzel sie nosi po pokojach:crazy::crazy::crazy:

dziewczynki moje kochane wiem że was ostatnio zaniedbuje ale nie wyrabiam z czasem. Pomału zaczyna się wszystko normować ale dochodzi 2h placu zabaw po żłobku. np wczoraj o 16 ja odebrałam i zostałysmy na żłobkowym placu do 18 potem zakupy i dojaz wiec w domu 19.30. Zanim nakarmiłam głodomora przygotowałam do spania i ciuchy itp na kolejny dzien to 21 i zamiast obiadu zjadłam pączka z kawą :dry: i padłam
I tak codziennie.

proszę jeszcze o głosy na mój żłobek bo moze jak zajmą jakieś miejsce to trochę zabawek przybędzie i innych materiałów

http://zdrowojemy.info/konkurs/zlobek/351

Dawidowe współczuje takiego trybu dnia nawet nie masz chwilki dla siebie bo padasz ze zmęczenia.Ja w sumie odkąd jestem na wolnym mam podobnie ciągle z małym i gdy on zasypia ja razem z nim:dry: A tak w pracy chociaż odetchnęłam.

W piątek planuje zawiezć Kamila do teściów na cały dzień a ja sobie pobiegam po mieście pozałatwiam sprawy.Tylko nie wiem czy plan wypali bo jak dziś ich poinformowałam to mówili no że zobaczą czy coś będą robili czy gdzieś nie pojadą:wściekła/y:Chcemy wziaść kredyt na kupno małego domku mamy już upatrzony ale nie wiem czy się uda:cool:

Baśka- ja miałam dwie cc i powiem ci, że chyba wolała bym naturalny, tym bardziej, że miałam próby porodu naturalnego, miała parte, wody odeszły, dzieci nie chciały wyjść. A po cc czułam się okropnie i mam nadzieję, że teraz tak nie będzie. Wiem, że mam mieć na bank 3 cc i im bliżej lipca tym bardziej się boję. Ale co ma być to będzie.

Agusinka- jeszcze zdążysz się opalić. Ma być ciepło w maju i w czerwcu.

Dawidowe- to macie co robić w ciągu dnia. Ale fajnie, że z małą tyle spędzasz czasu na dworze po pracy, a nie biegniesz do domu.

witam wiecozrnie. ledwo zywa... od rana nad jeziorem. slonce ciepelko. troche zachodzilo ale zesmy dali rade:))) Leane jak wariatka... nie spala nawet minuty a oczka malusie byly. nie jadla tylko ZARLA to co w domu ograniczane, myslalam ze sie porzygam ja widzialam co je. chipsy i ciastka tonami na przemian, potem do talerza nadrobila se bagietke, wlozyla se pokrojona kielbaske z grilla i ...Zalala to woda gazowana i zjadla!!!!!!!!!!!!! patrzylam sie na moja mame jak na ufo a ona na mnie.... potem przegryzala ta kielbase bulka slodka.... normalnie jakby rok nic nie jadla... wsuwala co sie dalo. woda zimna zeby lataly ale ona z wody za ch... nie wyjdzie.... slowa nie umiala powiedziec tak jej zeby lataly. kurde szok... opalilo nas obie niezle. w koncu:))))))))) zarlok maly i zdecydowany ... ale bawila sie fajnie ze mna. labedzie byly co chwila kolo nas to nic tylko " ale wielka kaczucha!!!!":)))

po powrocie rozpakowalam toboly i rura na zumbe:)))))) 2h jazdy:))))))))))) yess....

reklama
Witam.Ja nie śpię od 7.00 jakoś nie mogłam spać.Kamil niedawno wstał i leży jeszcze z mleczkiem pod kołderką i bajkę ogląda.
Jutro szwagier zabiera go ok.9.00 do teściów to będę mogła spokojnie pozałatwiać sprawy sobie.
kroma ja na porodówce leżałam kilka godzin i męczyłam się z bólu takiego strasznego a Kamil i tak nie chciał wyjść :baffled: A po cięciu szybko doszłam do siebie dlatego wolałabym tą cesarkę ale no okażę się jak wyjdzie.Po cichu mam nadzieję na następną cesarkę bo ja jestem wąska w pasie i jak będzie większy dzidziuś to i tak będzie cc. Ordynator wtedy mi powiedział tak że może w przyszłości tak być.
Dziulka dzieciaczki nad wodą maja apetyt a to że tak jadła to fajnie choć raz sobie jadła jak chciała,w domu tego nie robi;-)Kamil też czasem robi sobie eksperymenty kulinarne aż się śmiać chce i nie dobrze robi no ale niech mają trochę radochy z własnych pomysłów:-D

Do góry