reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

niewiem czy w kazdym jak Jula chodzila to już tak bylo w tym naszym i teraz w szkole tez zbieraja ale tak to mamy pretekst odwiedzic panie w przedszkolu tyle że my od 6 lat tak zbieramy bo wczesniej znajomej córka chodzila tam do przedszkola i zanosila i weszło nam już to w nawyk. a co do antybiotykow to matka klacid teraz bierze a berodual to my tez uzywamy jak jest potrzeba i pulmicort 0,125 tyle ze my na ryczalt mamy wiec place 3,45 a nie 90 zl a o tym sterydzie to tylko slyszalam. tak jak nam to berodual bardzo pomagal jak byly dusznosci . To mam nadzieje że kontrola wykaże poprawe trzymam kciukasy i daj znac co tam lekarz powiedzial... sory ale wczulam się bo wiem co to znaczy kiedy jest zapalenie pluc i szpitalem grozi...chociaz i tak was lecza w domu nam to powiedzieli ze za mala Amelka i leczenie w domu zbyt kosztowne i trzeba w szpitalu ale mam nadziejej ze wam bedzie lepiej.

reklama
Sarisko, właśnie o Was wczoraj myslałam, a tu takie przykre wieści:-:)-:)-(.Duuuużo zdrówka dla Twoich Gwiazdek :***
DZIULKA, za Twoją mamę tez kciuki- :***.Wszystko będzie dobrze, zobaczysz.

Dziula trzymam kciuki za mame
Sarisa i jak po kontroli?

Amelka na pobieraniu krwi tylko jęknęła a wziela swojego pieska i ta babeczka co pobierala krew ciagle ja zagadywala jaki sliczny kotek jak sie kotek nazywa az Amelka wybuchła z tekstem ''siesio uwa!!" niema to jak bezposredniosc mojego dziecka :-) hmmm ciekawe po kim :cool:

Witam
Sariska - jak dziewczynki? Mam nadzieję że lepiej;-)

Dziulka- jak tam mama ? A co ona miała za operacje ?
Agusinka- ale Amelka dzielna- brawo.
A my byłyśmy na sankach- u nas taka piękna pogoda- słoneczko, śnieg i lekki mrozik.Uwielbiam taką zimę :-)

Witam.Ja już obiadek zrobiłam;zupkę ogórkową i racuchy mój synuś leży w salonie pod kołderką i ogląda bajeczki mam nadzieję że zaśnie choć na chwilkę bo wieczorkiem jedziemy zawiezć ostatnie zaproszenie do jego wujka i lepiej co by nie marudził.

Joli ja nie będę miała takiej typowej sukni ślubnej białej (jak dam radę to wkleję fotkę na modowym):sorry:
Sariska zdrówka dla dziewczynek i wytrwałości dla Ciebie;-)

Dziulka kciuki za mamę trzymam:tak:

Witam i ja załamana bo chyba szukam klubu seniora. Doszłam już do zrowia po zapaleniu spojówek, anginie, grypie i zapaleniu oskrzeli. Zadowolona stawiłam się do pracy i co tak w połowie zaczęło mnie boleć lewe ucho. Masakra bo normalnie się sypie. Chodzę zawsze z czapką a dodatkowo okrywa ucho kołnierz od płazcza. Bardzo mocnio nie boli i smaruje olejkiem kamforowym + lek przeciwzapalny. Jak zaboli mocniej to będę musiała się przejść do lekarza.

Sariska prześlij buziaczki dla myszek. Współczuje i całkiem dobrze rozumiem. Laura miała dokładnie 6 miesiecy jak pierwszy raz miała zapalenie oskrzeli i obeszło się bez antybiotyków. Generalnie jak ma zapalenie to tylko berodual + sterdy. Jak byłyśmy dwa razy w szpitalu to dodatkowo dali dożylnie antybiotyk bo już przeszło na płuca a klacid jako dodatek był po wyjściu. Głowa do góry bo szybko będą zdrowe.

Dziulka mama nadzieje że mama już ok

Joli też musze się zabrać za pieluchę bo mojej zasikane całkiem rajtopy nie przeszkadzajązreszta kupa w pieluszce też nie. A od wrześnie przedszkole więc............. Wszystko spokojnie. Smoczek już odpadł ale jeszcze świeże wiec nie chce wszystkiego na raz.

Agusinka u nas widziałam że w budynku kadr też zbierają nakrętki więc będę musiała zacząć zbierać. Zawsze to mała ale pomoc bliźniemu. Narazie tylko wysyłam sms na fundację TVN.

Dawidowe- a ja myślałam że twoje dziecię żłobkowe już dawno bez pieluchy pomyka.
A u nas sukces kupka i raz siusiu poszło do nocnika.Tak się zawzięłam że nie popuszczę przez te dwa tygodnie- mam tonę prania ale może zaskoczy.A zwłaszcza że męża nie ma w domu - bo on to ciągle psioczył że dywan zasikany i takie tam...A teraz niech leje gdzie chce.
A z Kamilą muszę iść do dentysty, to dziąsło ją lekko boli i ma troszkę opuchnięte.Najgorsze ze jej dentystki nie ma.Nic zadzwonię jutro do gościa do którego ja chodzę .
A teraz siedzie i oglądam mecz ręcznej.

Dawidowe to tylko się cieszyć że z 6 zmieniło się na 9 spanie :-)Gratuluję odsmoczkowania :-) Współczuję bólu ucha.
Dziulka kciukasy trzymałam, myślami z Wami byłam i jak mama się czuje?
Joli77 jak Kamila i jej ząb? Spokojnego odpieluchowania :-)
Baśka fajnie, że już do pracy wróciłaś, a doszłaś do siebie już po tej chorobie? A czemu masz problem z butami?
Agusinka jak ja wracam z zakupów to Oliwia się mnie pyta od progu "co mi kupiłaś?". A nakrętki to też zbieram :-) MNasz dzielną córę, moja jak jej krew pobierali to trzymano ją w 4.
Sarisa zdrówka dla Córeczek, trzymam kciuki by szpotalem się to nie skończyło. Gratulacje dla Poli i najlepszego z okazji ukończenia 6 m-cy.

U Nas choroby cd... teraz mnie dopadło więc różowo nie jest.
Oliwia praktycznie nic nie je, strasznie kaszle, ma katar bakteryjny, poza tym uskarżała się na ból "pipusi", dziś zrobiliśmy jej badanie moczu ale nic w nim nie wyszło. Poszliśmy do dr, zapisała syrop przeciwzapalny po którym moja córcia wymiotuje, zresztą co zje to wymiotuje bo tak ją dusi. Lekarka osłuchała i mówi że płuca i oskrzela czyste ale katar ma bakteryjny. Ręce mi opadają...

reklama
Do góry