reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

fajnie, że tak możesz zrobić. ja niestety będę siedzieć w pracy do czerwca przynajmniej... a już teraz mi się nie chce.
Przynajmniej czas Ci szybciej zleci ;-) Póżniej tylko wakacje i oooooo dzidziuś! :-)
Bira no właśnie z tym się gryzę - uważać trzeba ale przecież nie da się całkiem wyeliminować bo to przecież dziecko i potrzebuje czasem pomocy. Mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku.

Dziewczyny (jesli niektóre nie wiedzą) niebezpieczne jest też podnoszenie rąk do góry więc niestety - nasze firanki czekają do listopada albo na mężów :-)

reklama
U mnie czas będzie szybko leciał, ponieważ mam jeszcze prawie 6 letniego syna, który, co prawda chodzi do przedszkola, ale po powrocie domaga się towarzystwa:tak:

:-)o sobie :-)
karolina 29 lat :) to moja druga ciaza :) mieszkam w belfascie od 2,5 roku.
po slubie jestem 6 lat , razem jestemy 11 :)
pozdrawiammmmmm

Ale cichutko u nas :-)
Dziewczyny polecam Wam pod-fora regionalne, na których często mamuśki piszą o lekarzach, szpitalach itd. Może czegoś interesującego się dowiecie o możliwościach ginekologiczno-połóżniczo-ciążowych w Waszych miastach.
Zmykam. Dobranoc Brzuszki ;-)

to ja juz mowie dobranoc i zmykam spac poniewaz o 6 trzeba wstac do pracy. Przynajmniej jeszcze przez miesiac

Dzień dobry!
Śniło mi się dziś, że jestem kierowcą autobusu, który jeździł po jakimś remontowanym porcie... :eek::baffled:

no i przez to jestem taka niewyspana... ech.

ale pocieszam się, bo już jutro moja pierwsza wizyta :-D

witam drogie mamusie:-)
Przyłączam się do was. Mój termin to 3.10.2010.
To mój pierwszy bobas, aktualnie sam początek ciąży, 6,5 tyg.
A z informacji bardziej osobistych mam 24 lata.

Czy są tu jakieś mamusie z okolic Łodzi i Bełchatowa?:tak:

Witam się i ja :-),
ulisia sny potrafią zmęczyć człowieka podczas snu, zwłaszcza takie irracjonalne:).
emiliab ja też jak się da to chciałabym jak najszybciej iść na zwolnienie.
Ale dziś w Krakowie okropna pogoda!! Śnieg sypie, zimno...Mam dość tej zimy,brrrr.
Yuuuuupi udało mi się suwaczek załączyć, dzięki ulisia!!! :-*

No nic to witam sie w końcu Mam nadzieje że niektóre z was mnie jeszcze pamiętająOstatnio cięzkie dni miałysmy z zuzką Te wychodzace trójki tak dawaly w kosc ze az sie krew z nich lała bez środków przeciwbólowych ani rusz. Dlatego nie bardzo mogę sie polapać w galopującym wątku ale ciesze sie że sie rozrasta . Jak tylko bedę miala więcej czasu to na pewno się wlacze Teraz mam jeszcze w sobote egzaminy więc na razie tylko z doskoku ale wam coś opowiem
We wtorek byliśmy na usg brzuszka Zuzi . Byla bardzo dzielna położyla się na łożku i mówi ze" pani jej pik zrobi" (pamięta pobieranie krwi) lekarka do niej że nie tylko jej zobaczy co w brzuszku ma. zuzka z poważną miną do niej "dzidziusia mam" Babka ze śmiechem jej tłumaczy że w tej małej macicy to by się dzidziuś nie zmieścil to zuzka poczula się urażona i już jej sie przestalo podobać. no ale najważniejsze że wszystko dobrze

a i jeszcze odpowiem co pamiętam
Gabires nic się nie przejmuj zuzka miała w wieku twojej córeczki tylko 4 zęby a potem na jesień zaczely sypać się jeden po drugim jak te trójki wyjdą to zostana nam tylko piątki (bo czwórki wcześniej wyszly) dobrze bo kazde kolejne przeżywa coraz ciężej
Mieszkamy w okolicach Brzeska wcześniej bliżej Krakowa a przez dwa lata w samym Krakowie ale już bym sie nie wróciła widzę że dużo dziewczyn z malopolski albo krakowa to kiedyś może uda się z dzieciaczkami spotkać . Zuzka tak poznała majową kolezankę w tamtym roku
14mm bylo mówione o pęcherzyku tak mi sie napisalo że dzidziuś

Witam wszystkie nowe mamusie ,dobrze im wiecej tym lepiej
Mi też się glupoty snią a najgorsze że już poród . Ostatnio rodzę w cięzkich bólach . urodzilam a tu lekarz mówi mi ze pójdę do drugiego lekarza ,drugie urodzić.... tragedia
Na razie tyle postaram sie póżniej zajrzeć

Ostatnia edycja:
reklama
ulisia ja ostatnio miałam sen, że jeżdżę na łyżwach po supermarkecie. I tak ładnie mi szło :-D a tu nagle wychyla się mój mąż z za regału i pyta : a ty tutaj co wyprawiasz ? ...i się obudziłam :-(

Do góry