reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Dobrze Kania ze jesteś już w domku-szpital to nic przyjemnego.
Agusinka- ja nie mogę z tej przed świątecznej kolędy-jestem osobą wierzącą ale tego nie mogę pojąć-jak można odwiedzać domy parafian przed świętami:szok:
A czy Dziulka już się zumbuje na wyjeździe- jak tak to życzę dobrej zabawy:-)
A ja mówię dobranoc mykam pod prysznic i do łóżeczka-jutro mam wolne -jak fajnie.wstać i tak muszę wcześnie po Kamilkę ktoś musi zawieść do szkoły.Ale spoko damy radę :0
Dobranoc:laugh2:

reklama
Oj u nas już od jakiegoś czasu jest przed świętami nasza parafia jest strasznie duża...znaczy dużo blokow należy i chodza wcześniej bo po świętach si e nie wyrabiają
.Jolli kamilka jest w podobnym wieku do mojej Juli powiedz mi co jej na świeta kupujesz? bo moja zaraz po świetach ma urodziny i szukam pomyslu bo uwidziała sobie elektryczną szczoteczke to ok ale co jeszcze mozna??

JOLI wyjezdzam w sobote rano:) kiecka wieczorowa juz wisi wyprasowana i polwoa rzeczy odlozona do spakowania:))) doczekac sie nei moge!! tyle godzin intensywnego tanca!!!:))))))))))))))

KANIUS super slonko ze juz w domu!!!!!!!!! odpoczywaj!! moja glizda ze mnei tez zezarla wszystko co "zelazne" i mialam hemo na poczatku cale 8! zelazo w syropie mi dala gin bo w tabletkach nei trawilam (zatwardzenie jak cholera). ferrostran sie nazyw ten syrop. dobrze sie przyswaja. zycze wam zdrowka:)

STRIP ja sie tak pocielam z malzem przedwczoraj ze rzucilam obraczka.. nei bede sie w szczegoly wdawac ale juz myslalam ze kolejny rozwod bedzie w moim przypadku.... doszlismy jednak do porozumienia i jest juz cacusnie.

MAKUC z prezentow to ja kupilam atlas wedkarski dla mmalza i mleczko do ciala i krem do rak mamie a reszta prezentow to internet!!!!!!!!!! nic w sklepie nei znalazlam! NIIIC!!!!!!!!!!!

a u nas w miare spoko. rano pospala mloda do 9h wiec super:)))))))) potem ugotowalam jej sosik z kurczaka w sosie smietanowym do ryzu. no i dzisiaj znowu sie doigrala kary za jazde jaka zrobila mojej mamie bo nie chciala juz sie bawic z nia, wiec do pokoju i hopla na 2 minuty. potem wzielam ja na rozmowe i mlodej wyjasnilam dlaczego zostala ukarana i uslyszalam cichutkie "przepraszam" po francejsku:)) wieczorem oczywiscie dostala zrypke o teatrzyk ktory trwa juz 2 tygodnie albo lepiej ale w koncu skapitulowala. uprasowalam sukienke wieczorowa na sobotnie szalenstwo.. o luduuu ja w mini.... :))))

w sobote jak pojedziemy to LEane zostanie z dwoma babciami :pppp a my bedziemy miec swiety spokoj pierwszy raz od 3 lat SAMI na weekend bez patrzenia na zegarek bez stresu:))))))) w kazdym razie dam z siebie maksa!:))))))))))))))) a tam co jedziemy jest snieg wiec beda jaja na calego:)))))))))))

Halo laseczki
wpadam na chwilę napisać jak strasznie mi smutno, że nie mam czasu na BB. I wyobraźcie sobie, że nie dziewczynki mi ten czas zabierają a inne rzeczy. BYłam u mamy i się rozchorowałam i wierzcie mi, że nic kompetnie mi się nie chciało :-(. Jesteśmy już w kraku, ale teraz chciałam zrobić generalne porządki i nie miałam kiedy wejść, ale dziś musiałam, bo postanowiłam poświęcić sobie chwile czasu :-). Bo prawie od miesiąca na kompie nie siedziałam :-( buuuu i jakoś mi źle z tym i wydaje mi się, że nikt o mnie nie pamięta ;-). Choć Wy może pamiętacie. Nic nie przeczytałam :-(, widziałam tylko Dziulaska na FB i powiem Ci Kobitko ze super wyglądasz :-)

Hej kobietki:0)
Agusinka- Kamilce kupiliśmy Lego frends -bardzo lubi budować LEGO FRENDS KAWIARNIA 3061 NOWOŚĆ 2012 ROKU (2872109350) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Tylko że ja kupiłam u nas w Auchan za 98 zł ten komplet.
Dziulka- to jeszcze raz życzę udanego wypadu we dwoje:-)
Sariska- nie szalej z porządkami a jak dziewczynki?
A ja dziś korzystając z tego ze jestem w domu to upiekłam ciasteczka orzechowe na opłatkach z przepisu mojej babci- zawsze piekę je na święta Bożego Narodzenia.
To na tyle bo dzieci wołają - mąż wybył na męskie spotkanie wiec sama muszę je ogarnąć.:szok:

Dziękuję Wam.
Żelaza jeszcze nie zakupiłam, w ogóle dziś z domu nie wychodziłam ale czeka mnie jeszcze wizyta u stomatologa.
Mąż zawiózł Oliwię do babci, pojechał na zakupy a jak wróci to rzuci mnie to dr. i do apteki.

Sarisa mam nadzieję że już wyzdrowiałaś na dobre, a dziewczynki grzeczne? Kiedy masz czas na wszystkie inne sprawy przy Dwójce Maluszków?
Joli77 świetne te klocki, a tymi ciasteczkami narobiłaś mi smaka :-)
Dziulka właśnie muszę zakupić sobie jakiś w płynie, bo niestety mój żołądek też nie trawi w tabsach :-)
Makuc cieszę się że Alicja tak polubiła przedszkole, że z wielką chęcią do niego chodzi i z uśmiechem wraca :-) A Ty jak tam się masz? Zakupy się udały? Jak w pracy?
Wioli jak po przedstawieniu??? A doszłaś już do siebie po zabiegu?
Strip zdrówka, bo widzę że Cię nieźle męczy z tym kaszlem i trzymam kciuki za ogarnięcie mgr :-)
Rysia trzymam kciuki byś znalazła pracę o jakiej marzysz a Twoje zacięcie do sportu trwało wiecznie :-) Tylko nie mów mi, że robisz to po to by się odchudzać :-)
Agusinka dobrze, że wizytacja zakończona, przynajmniej masz to już za sobą :-) Pięknie księdza Amelka przywitała :-)
Kroma współczuję mdłości, mam nadzieję, że u Ciebie nie będą trwać tak długo jak u mnie. A jak w pracy? Wiedzą już?
Chyba święta pochłonęły większość Mam, bo i Alicja się nie odzywa, ani Ida, Basia, Dawidowe, E-lona i reszta Mamusiek, które zaginęły jakiś czas temu, nadal nie wraca :-( Szkoda :-(

Ostatnia edycja:
Kania jam jest. Dobrze, że ze szpitala już wyszłaś. Oby syropki z żelazem pomogły.
Kroma współczuję mdłości. Trzymam kciuki, żeby szybko minęły. No właśnie, w pracy już wiedzą o ciąży?
Agusinka u nas w ogóle nikt nie wpadł na pomysł, żeby przed świętami po kolędzie chodzić. Może i długo trwa po świętach to wszystko, ale jakoś dają radę.
Sarisa codziennie rób sobie takie chwile dla siebie.
Dziulka udanego wyjazdu. Daj z siebie wszystko i wróć z jakimś pucharem. :-)

Cieszę się, że już weekend, trochę odpocznę od tego szkolnego wariactwa. Roboty mam "trochę", bo chcę wszystko posprawdzać przed wystawieniem przewidywanych ocen na semestr. W czwartek miałam konferencję, a w środę będzie wywiadówka. W ogóle to cały przyszły tydzień taki rozwalony będzie. W pn historyczka organizuje obchody 200 lecia śmierci J. Barlowa. Ambasadorów USA z Krakowa zaprosiła. Cyrk po prostu. No i najlepsze, wymyśliła, żeby wszyscy uczniowie odśpiewali hymn USA (zwrotka+refren). Pogięło ją. To jest ciężkie do śpiewania, a i większość uczniów ma to w d.... Zresztą ja też, bo nie mam zamiaru lekcji tracić na takie głupoty.
We wtorek szkole jasełka, a w pt szkolna Wigilia. Niech już się skończy ten rok. Lecę, bo mnie dzieciaki wołają per Kochanie. :-)

E-lona to co tak po cichaczu siedzisz i nic się nie odzywasz? Życzę Ci, żeby ten rok się szybko dla Ciebie skończył, i żebyś odpoczęła między świętami a Nowym Rokiem. A Twoje Skarby zdrowe?

Żelazo zakupione, wizyta u dentystki zaliczona, mąż usypia córę a ja pewnie pójdę się położyć, bo tu taka cisza jak makiem zasiał ;-)

Ostatnia edycja:
hej ale u nas pogoda zimnoooo i bardzo malo ludzi zauważyło śnieg w juz napewno Ci co mają swoje domy i nie odśnieżone przed bramą więc napewno tak jak to Jula sobie dziś żartowała może nie wiedzą :-) jedyne co posypane sola i piachem i to taka breja sucha sie zrobila i ciężko chodzić a już napewno jak się jest obładowanym zakupami po same uszy...i odwalilam takie mega prasowanie i poukładalam u mojego w szafie bo juz mu się robi coś takiego a'la otwieram szafe i wszystko pada u mych stóp :wściekła/y:

Kaniu wcinaj witaminki i trzymaj sie cieplutko szybko zleci i już będziesz mieć dzidzie na rączkach.

Dziula oj ja ostatnio też 3 lata temu byłam na wyjeżdzie z mężem na weekend tak bez dziecci,no wtedy jednego ale teraz niewiem kiedy się trafi nam taka okazja ale fajnie że sobie odpoczniecie od codziennych zmartwień i obowiązkow ale niewiem czy to niezbyt dobry pomysl zostawiać Lean z dwiema babciami jak się zaczną przegadywać która zrobi to lepiej ktora się lepiej wykazała wychowując dzieci... pochowaj na wszelki wypadek porcelane :tak:

reklama
Halo
pierniczki upieczone, Zuza miała tyle frajdy że hoho no i dopiero zaglądam, bo zeszło troszke, ale pyszniutkie wyszły :-).
Kanius a mam czas, tylko ze zamyslona jestem cały czas dlatego odpisuję jak odpisuję. I teraz szyć nie mogę bo troche coś mi się maszyna spsuła i musi tam mama M. zaglądnąć. A Ty słoneczko łykaj tableteczki i dbaj o fasolinkę/a bo doczytałam, że niewiadomo czy dziewczynka, ale nastawiaj się na dzieczynkę ;-p
Joli a dobrze się mają moje dziewczynki. Polcia rośnie ma 6720 i 69 cm, Zuza w tym czasie miała 65 a ważyła 6900 ;-). Ja chorowałam ostatnio, ale na szczęście żadna się nie zaraziła :-). Pola ciekawa świata i nie lubi sama leżeć na macie, ale jak z Zuzą się bawimy obok to już jest git,a w Zuze jest tak zapoatrzona jak w obrazek. A Zuzka fajowa jest pomaga przy siostrze jak POlcia coś marudzi lub płakusia to biegnie do niej i mówi "nie płacz nie płacz Poluniu i ja w czółko całuje". Dziś Polcie na macie położyłam i coś poszłam wyrzucić,zanim do kuchni doszłam słyszę jak Zuza krzyczy mamao mamo chodz idę do pokoju a ta leży z Polcią na macie i mówi "patrz mamo " a taki widok to się serce miękkie robi.
E-lonka oj to dużo masz pracy.
Agusinka a u nas mało śniegu.

edit:
a pierniczki ;-)

Załączniki

• DSCN9925.jpg
    DSCN9925.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 33
  • DSCN9927.jpg
    DSCN9927.jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 35
Ostatnia edycja: