reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

hejka

młody wymiotował pół dnia żółcią. Jak na razie jest ok, ponoć wirusówka, co chwilkę jęczy w wyrze, ciekawe czy da mi pospać.

Kania- oby Oliwii szybko przyszedł apetyt. Mój jak chory i wymiotuje to najgorsze, że chce jeść i trzeba uważać, bo woła o mleko a potem wymiotuje.

Baśka- no to rób się na blondynę. Ja też mam blond.

Dziulka- ja bym po 10 godz. też była zryta. Nie dziwię się tobie, ze masz czasem dość.

reklama
heja ja po zumbie:)))))))))))))))) dzisiaj zostalam wyrozniona przed cala grupa za utrate wagi, za superow figure ( nooo tu mi troche brakuje) i przed 40 laskami oficjalnie mnie oglosil najlepsza tancerka, ze daje z siebie maksa no i w nagrode... taniec na scenie:))) ja peirnicze!!!!!:)))) ale czaaaaad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a Leane dzis po poludniu nawet ok tylko mnei wpienia ze jak cos powie jakeis zdanie to powtarza je 80 razy pod rzad az leb mi peka i oczeuje jakby mojego ptowierdzenia " tak Leane to jest wlasnie... np mikolaj". juz neiraz mowie ze nie musi pwotarzac ze mamusia slyszala. lobuzica!:)))) kupilam jej malowanke swiateczna 256 stron format a4 i tylko 3.9 euro!!!!!!!!!! niezle!!!!! za to mloda zamiast sprzatnac kredki zaczela je rozwalac wiec powiedzialam ze ma pozbierac a jak nei to zabieram. nei pozbierala. pozbieralam ja i zabralam jej piornik i schowalam. myslicie ze sie przejela????????? haslo " no to trudno.. koniec z piornikiem" i wzruszyla ramionami na znak " no trudno". splynelo to po niej jak po mokrej kaczce...

poza tym u nas leje jak ciezka cholera parasola nie DALO sie utrzymac, a od jutra ma byc snieg!!!!!!!!!! jarzycie??? u nas we FR snieg????!!!!!! dobrze ze od jutra niania ma to szkolenie i tesciowa u mnie bedzie bo na sama mysl wyrywania dziecka na zimno rano plakac by mi sie chcialo...

dzisiaj Leane bez teatrzyku poszla spac:) pogoda ja meczy i chyba rpzez pogode moja oraz kolezanki corki dostaja swira..... albo kolejny bunt w akcji....jedyne co robi chetnie i bez jazdy to jedzenie i kapanie i skakanie po mnie i wydurnianie sie:)

A my jutro już wychodzimy okolo poludnia bo jeszcze konsultacjja z lekarzem ale zeby nie bylo pol dnia ogladalam ''hocki klocki no mama spiewaj teś'' mam 78 bajeczek takich po 25 min a ona wybrala wlasnie ta i na okolo...

Witam.Oj a mój Kamilek właśnie zasnął:happy: jak ja kocham ten czas kiedy on śpi w południe:tak:

Kroma ja też kiedyś byłam blondynka zanim Kamilek się pojawił ale potem z braku czasu i tez z chęci zmiany kolorku zostałam szatynką a teraz zaś chęci na platynowy blond powracają:-p A i jak tam u ginka?Byłaś i co i co?;-)

Dziulka jakbym ja tak zabrała Kamilowi piórnik to by chyba mnie zjadł:cool:
Jednak masz grzeczną dziewczynkę.

Agusinka a kiedyś Kamil ciągle teletubisie oglądał na laptopie a miał inne bajki a tylko to albo potem "auta" a teraz już w tv wszystkie od rana do nocy by oglądał:baffled:

Idę ugotować jarzynową a jutro nie wiem co na obiad..może któraś da jakiś pomysł?:confused2:
Wracamy z przedszkola i mały chciał zdjąć czapkę i mu mówię że nie bo zimno i będzie chory a on bierze do ręki telefon zabawkowy i "Reksio choć ugryzć mamę bo nie grzeczna":szok::eek: Reksiem mnie straszy hehe:-D

zmykam potem jeszcze coś skrobnę jak znajdę chwilkę

kroma współczuje Arkowi wymiotów, mam nadzieje że dziś czuje się choć trochę lepiej :* A tka w ogóle jak Ty się czujesz? zaczynają się ciążowe dolegliwości?

Agusinka u nas też Myszka Miki jedną z ulubionych bajek :-)

Baśka :-D jesteś zastraszana :-D :rofl: i co udało Ci się wy myśleć na obiad? może znowu coś podchwycę :-p wcześniej zapomniałam napisać: pytałaś o dżem w parowcach - podzieliłam ciasto na kólki za pomocą szklanki, rozciagnęłam je delikatnie na placki, na środku każdego położyłam łyżeczkę dżemu, starannie zakleiłam brzegi robiąc coś w stylu pierożków i je uformowałam w dłoniach na kule ;-) nie wyglądąły jak z katalagu, ale były pyszne :-p

Dziulka niezłe macie zachwiania pogody :baffled: i co padał u Was ten śnieg?

u nas spokojny dzień. Zrobiłam wielkie porządki, a ponieważ Iś była bardzo grzeczna, to ściągnęłam jej pudło z zabawkami, które jakiś czas temu umieściłam na szafie. Ale miała frajdę :-p

Alicja niestety nie mam pomysłu na jutrzejszy obiad:baffled: Tak dokładnie i to nie raz już mnie straszył tym "Reksiem" chyba dlatego ze ja go czasem zmuszam do grzeczności bocianem:laugh2:
I dziękuję za podpowiedz z tymi parowcami.Może w sobotę spróbuję:sorry:
Jutro mam wolne zapomniałam się pochwalić i może jak mi się nie będzie chciało wstawać to Kamilek też :laugh2:Ale czeka mnie dużo prania bo i ciuchy i pościel...kiedy ja to ogarnę:eek:

Kamil jak zasnął ok.14 to wstał po 16 ale normalnie super grzeczny chłopczyk i dziś nawet nie przeklinał.Teraz sobie ogląda bajki na i zajada chrupeczki,

Dobra zmykam... buziaki

hejka

ja do Gina nie dotarłam bo dzieciaki chore i stałam w kolejce u lekarza. Olka ma zapalenie uszów i gardła, a Arek ma wirusówkę i biegunkę, podejrzewał nawet wyrostek, ale na szczęście mówi, że nic nie dzieje się poważnego, M też chory a ja jak na razie prócz dolegliwości ciążowych jakoś żyję. Jedynie co mam mdłości, uderzenia gorąca, osłabienia i mnie podbrzusze boli. Ktoś tam nie źle się rozpycha bo go czuję :-)

Witam- wreszcie w domku- ale mam urwanie głowy w tym tygodniu- ciągle coś i do tego ta pogoda od wczoraj cały czas pada deszcz-bu.
Kroma- jeszcze raz gratulacje- jaki ładny suwaczek:)Zdrówka dla dzieciaczków i męża!:-)
Basia- to mówisz że Kamilek przeklina-moja nigdy z przedszkola nie przyniosła brzydkiego słownictwa.
a co do jutrzejszego obiadu to ja robię naleśniki.
Alicja miałam już kiedyś spytać czy ty jeszcze pracujesz w przedszkolu czy to szkoła była?
To na razie tyle- do później-

Kroma zdrówka dla dzieciaków i męża.No serdecznie gratuluje suwaczka:-) na pewno do końca ciąży dotrzesz do ginka ;-)

Joli wiesz co właśnie przeklina niestety tzn dziś już mniej ale wczoraj to myślałam ze mi uszy opadną.Pani już została poinformowana bo okazało się że inna dziewczynka też załapała taki słownik i ma zaobserwować który to taki zdolny:baffled:
I obiadek pycha będziesz miała ale ja nie umiem smażyć naleśników tzn mi nigdy nie wychodzą ale może spróbuję.

Kamilka nie dam jutro do przedszkola chyba bo mam wolne,niech spędzi trochę czasu zemną w domu:sorry:

reklama
Żyję jakby ktoś pytał, z Oliwią nieco lepiej dziś więcej zjadła w ciągu dnia ale marudna strasznie od rana 5.30 do 21 daje mi tak popalić, że nie wyrabiam. Jutro muszę z nią iść do kontroli, zobaczymy co dr powie.... A poza tym mam nerwa na męża...
Kroma zdrówka dla całej rodzinki, a Tobie dużo sił życzę i energii bo wiem że te dolegliwości potrafią wymęczyć a suwaczek jest super :-)
Joli77 deszcz deszczem ale od soboty zima się ma zacząć na dobre ;-)
Alicja jednak warto na jakiś czas odstawić część zabawek, wówczas dziecko ma co na nowo odkrywać :-)
Agusinka to super, że już jutro wracacie do domu.
Dziulka widzę że Twoja Leane charakterkiem przypomina mi Oliwię, zwłaszcza biorąc pod uwagę takie sytuacje jak poskładanie zabawek itp.
Basia miłego wolnego i życzę Ci byczenia się z Kamilkiem cały dzionek a co do obiadu, to też nie mam pomysłu na jutro...

Do góry