reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam.Oj widzę że tutaj pustki:baffled:
Kamil zasnął właśnie.Wróciliśmy z przedszkola ok.12.30 zjadł pobawił się chwilkę i położył do łóżka.
Ja na obiad robiłam pierwszy raz samodzielnie kluski na parze a jako sos dałam jogurt owocowy i wiecie nawet dobre tylko mało słodkie wyszły:dry:

Rysia normalnie jakiś koszmar z tym wypadkiem:no:
Agusinka ja to dopiero wczoraj znalazłam wieczór taki dla siebie co by sobie pazurki pomalować,posiedzieć w wannie w gorącej wodzie na spokojnie:sorry2:
Dziulka mój to ostatnio wchodzi na stół w kuchni i chce skakać:szok::angry:

reklama
I ja się zamelduję ale po ciężkiej nocce nie mam weny na napisanie czegoś sensownego.
I zamiast iść odsypiać to ja się wzięłam za przestawianie mebli w Oliwii pokoju.
Teraz idę zrobić jakiś obiad i czasu braknie na zrobienie czegoś dla siebie "odpoczynek".
Miłego dnia Mamuśki.

Hej ja też się melduję że żyję .Ale jakoś weny brak- za oknem szaro buro ponuro- masakra:crazy:
Jedyne pocieszenie to to że dwa dni wolnego. Nic idę zrobić "jakiś "obiad- Gabi śpi , Kamila już po szkole ogląda bajkę także ruszam moje cztery litery i robimy amu .Może wieczorkiem coś więcej naskrobię .Miłego popołudnia:)

heloł :-)

Baśka i jak, kluski wyszły?
o doczytałam, ze tak :-p zainspirowałaś mnie i też postanowiłam zrobić :-p tylko takie z dżemem w środku na słodko, jeny ale się nakombinowałam, coby mi nic ze środka nie wyciekło :-D no ale się udały i Iś wyciągała tak, ze szok, of kors najpierw paluszkiem wszystko ze środka wyciągnęła, a dopiero później zjadła "opakowanie" tak wiec bardzo dziękuję za pomysł na obiad! :***

Rysiu poczytałam o tym wypadku, straszne :-(

kania no nie, zamiast leżeć to ty się bawisz w Ty'a Penningtona i "Dom nie do poznania" ? skąd w Tobie kobietko tyle energii się pytam? daj no trochę :-p

JOLI to ja Ci słonko przesyłam, bo u nas było dziś cudnie :***

Dziś dotleniłam się za cały tydzień, bo najpierw z moim podopiecznym dwie godz na spacerze, później z młodą, nogi normalnie chciały mi odpaść :-p ale warto było, bo nie wiem jak długo jeszcze będziemy mogły się nacieszyć tak piękną pogodą.

teraz wreszcie odpoczywam. na czytanie ochoty i weny brak, wiec się biorę za oglądanie filmowych zaległości. Buziaki dla wszystkich mamuś :****

jestem jestem jestem:-p
bo muuuuuuuuuuuszę podziękować Komuś za Coś:-D:-D:-Dtym Czymś jest Przemiła rozmowa a tym Kimś nasz Sarisek:-):-):-):*** ps. ale to wszystko dlatego że w końcu kartę do pewnej sieci sobie kupiłam:rofl2::-D:-D:-D
no to polecę od tylca;-)
Aliś, chcesz pięknej pogody? zapraszam do nas a przy okazji Iś się "mleka" nałyka bo takie mgły tutaj że masakra:crazy:dzisiaj rano jak młoda zaczęła się kręcić to miałam już namawiać ją żeby jeszcze pospała ale coś mnie tknęło żeby na zegarek spojrzeć a tam ... 8.20!!! a za oknem jak 7.00:crazy:
Kaniuś, my też planujemy przemeblowanie...z tym że najpierw musimy elektrykę u siebie w sypialni wymienić bo inaczej nie przeniesiemy szafy z Miszki pokoju do siebie a tym samym niczego u niej do tej pory nie ruszymy i o...a ty dbasz o siebie tak jak się należy czy niekoniecznie??? bo to przestawianie mebli to nununu!!!!!!!!!!!!!!!a jak Oliwka? zdrowa???
Basia, ja kluski na parze też ostatnio często robię i wychodzę świetne:-)rozrywam opakowanie, na parę na 2-3 minuty i gotowe:rofl2::-Da co o skakania to moja już jakiś czas ma tak że wchodzi na oparcie od kanapy i skacze piętro w dół:sorry2:stół na szczęście ppoza jej zainteresowaniem na razie;-)a za przedszkole kciuki trzymam:tak:
Dziula, prv ci zaraz walnę
Agusinka, padłam:-D:-D:-D
Rysiek, nawet nie czytam:no:ja i tak jestem taki Kubuś Fatalista więc dodatkowych podniet dla mojego móżdżka nie potrzebuję:baffled:i jak niańczenie bratanka?:-)od lutego przedxszkole planujesz?!?!?! wow!~!! ja od września... chyba...:sorry2:a z tych imion to u nas M wpadł swojego czasu na Blankę, ja na Gabrysię i Mieszka też miałam gdzieś w zapasie zanim płeć poznałam;-)
a z grzechów to pominęłaś np MNIE!!!!!!!!!!!!!!!!:-p
STRIP, łódź mówisz? nie mogłaś prędzej to byśmy w trójkę herbatę piły;-)ale na przyszłość zapamiętam:rofl2:
no i życzę posikania:-D
Aliś, u nas do mówienia w trzeciej osobie nawet daleko, na razie mamy etap papugi a jak już chce sama coś powiedzieć to jednym wyrazem (tudzież "wyrazem"):rofl2:
a okres wprowadzający? hehe:-Dsię zobaczy;-)jak już zatwierdzę "powrót" to dam znać:-D:-D:-p:rofl2:
a z pracą jakoś leci;-)oby nie gorzej:rofl2:

lecę posiedzieć na pralce:-p

hehe:-D:-D:-Dja wiedziałam że któraś mi tu z takim tekstem wyskoczy:-D:-D:-Dtylko niekoniecznie Aliś na pierwszym m-cu listy podejrzanych była;-)no to jeszcze dodam że mąż w pracy bo ma nockę, Miszka śpi u babci i ja na wirującej pralce siedziałam z szydełkiem w ręku - jakieś nowe wizje:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::-p;-):-D
ja postawiłam sobie już drugie:rofl2:tylko coś cienka frekwencja na tej imprezie:baffled:a ja muszę niedługo lulu bo pobudka o 2.40:nerd:

ps. wła śnie siedzę z mrożonym szpinakiem tulonym w łapie - i żeby uprzedzić te bardziej kreatywne :)-p) to po prostu poparzyłam se ją do uchwytu od kominka:angry::angry::angry:

Joooł
Iduś siedzenie na pralce nie jest wskazane... ja kiedys no ten no na pralce usiadłam to programator się zepsoł chyba za ciezka byłam :) ale ona i tak stara była :-)
A moja Amelka dzisiaj się dała przekupić mambą bo jej się nie chciało wychodzić a po Julę trzeba było iść a ona nie chce mi się to ją przekupiłam spotkalismy sąsiadkę na schodach a mała odrazu po bambe ide!! i mi cały czas mowi że bamba i bamba do poki do sklepu nie doszlysmy. Dzis sobie zaplanowałam że jak mała pójdzie spać to sobie paznokcie zrobie ramo sie napomagala mielila mi mieso i bulke suchą się napracowała wczesnie wstala i ją kłade a ona po pół godziny leżenia wstaje i mowi już się wyspałam i tyle bylo jej spania... podła dopiero o 20.
a ja też miałam ciężką noc przebudzilam się o 2 i już poźniej nie moglam usnać jak już przysnęłam to śniły mi się takie głupoty i co chwile się budziłam i to tak pare razy i jeszcze mnie to dziwiło że za każdym przebudzeniem jak przysypiałam to śniło mi się ciąg dalszy poprzedniego snu i był on tak realny ze rano niewiedzialam czy mi się to sniło czy to było naprawde...sen byl taki że się budziłam do wc oczywiscie w snie spalam w swoim lóżku i w swoim domu to tak co usnelam to w snie budzilo mnie odglos jazdy motorem pod oknem ze jacys ruscy mi jezdzili a zeby bylo weselej pod moim oknem facet parkuje motor tyle ze on polak jak. poźniej juz chyba usnęłam na dobre bo jak się obudziłam rano to pierwsze co to się rozejrzałam czy ja dalej nie śpie...
Jutro jadymy na wieś szyneczkę wędzić :tak:

Kania ja 2 tygodnie przed urodzeniem Juli przestawialam meble tyle ze wtedy mielismy takie stare ciezkie i żeby nie było sama i to była mebloscianka tylko duża szafe miala osobno

Alicja u nas mgła byla taka że aż się nie chcialo wychodzić i teraz też jest ale mi to na rekę może jeszcze jakieś gąski będą w lesie :-D

Iduś współczuję poparzenia, ale szpinak nie bardzo pomoże... choć, może na chwilę uśmierzy ból. Szydełko??? Wow zaskakujesz mnie kobieto, kiedy Twe rękodzieło ujrzy światło dzienne? A ja odpoczywam aktywnie, wyładowuję swoje negatywne emocje na przestawianiu mebli, ćwiczeniach :-) A Oliwię coś nabiera, zaczęła dziś więcej kaszleć. Byłyśmy na przeglądzie u dentysty u wszystko dobrze, mnie kazała jeszcze przed porodem przyjść.
Alicja to tylko chwilowy przypływ energii, teraz niestety czuję że mnie opuszcza na dobre i zmęczenie daje się we znaki.
Basia kluski na parze? W życiu czegoś takiego nie robiłam. A jak dziś w przedszkolu było? Jak Kamil w ogóle się tam czuje?
Rysia straszny ten wypadek a co do kurewny, szkoda że na chwilę było ok, ale tacy ludzie jak Ona to się raczej nie zmienią, więc albo trzeba włączyć ignora albo zaakceptować ją z całym inwentarzem.
Joli77 mam nadzieję, że wena przyjdzie i nastrój się poprawi :-)
Strip zdrówka dla Wojtka.
Agusinka dobre :-D:-D:-D:-Da co do wolnych wieczorów to mam w nadmiarze, mogę Ci podesłać kilka ? Oliwia na mambę też "leci" :-)
Sarisa to zamień się ze mną rolami, pochodź w ciąży za mnie, urodzisz za mnie a ja będę w tym czasie opiekować się Polą i Zuzią no i Oliwią :-)
Więcej nie pamiętam....co komu i dlaczego !!!

reklama
Agusinka, o snach to czytałam kiedyś że te co się śnią nad ranem to największe prawdopodobieństwo że w najbliższej przyszłości się sprawdzą, a te po połnocy zaraz to może kiedyś tam - ale ten twój to taki bardzo rozciągnięty w czasie:rofl2:
Kaniuś, a bo jakoś tak mnie wzięło że musiałam się wyżyć manualnie a samiec na uwagę tego rodzaju nie zasłużył to się za szydełko wzięłam;-)na razie to uczę się sama podstawowych manewrów więc może pled na baranka na wielkanoc skończę na czas:-D:-D:-Da jak Oliwię coś bierze to nie raz dziennie a DWA razy wiesz co dawaj po łyżeczce:tak::tak::tak:do mnie też dentysta się już uśmiecha ale kaski brak, nawet badań do endo jeszcze nie zrobiłam:sorry2:
jakby mnie tak nie piekło to już bym poszła do łóżka ale ze szpinakiem nie bardzo:-plinomagiem posmarowałam ale bez chłodzenia nie wytrzymuję:baffled:

Do góry