reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Ja do 12 tygodnia brałam Feminatal 800, od 13 tygodnia biorę Feminatal 400 + DHA - czyli ten z tłuszczami omega. Mam zamiar go brać do końca karmienia, tak jak jest napisane na opakowaniu.

reklama
wiecie ze u nas prawie wszytsko na komary wykupione??? M byl w rossmanie i nic nie bylo a w aptece Pan powiedzial, ze niby cos maja, ale dziecku on by tego nie dal...

Ludzie poszaleli..a chcialam cos zeby na okna popsikac no i zeby dziecia na noc spryskac bo obecnie wyglada jak jeden wielki babel

U w aptece podobna sutyacja, jednak po zapytaniu się pani magister czy ja mogę coś takiego używać stwierdziła że bez konsutacji z lekarzem nei mam się niczym smarować. W oknach w domku mam pozakladane siatki więc w domku nie mam komarów a ja jesteśmy dłużej na dworze wieczorem to pozostaje mi jedynie odganianie.

Frogg- to zapal sobie siweczke- pomaga troche na te natrety, ja mam siatki w 2 oknach na 4, a w tych 2 pozostalych to nie bardzo sie je da zalozyc, pozatym ja nie na siebie chcialam, a wlasnie na firanki, bo ze mnie pogryzie to olac, gorzej z mala, po co ma sie dziecko meczyc??

a to sorki:) przez pozostawanie dłużej na dworze miałam na myśli jakiś spacerek cz coś,chociaż teraz w weekend byłam na pikniku i tam to już całe tabuny tego latały, ale chłopiska tyle piwa wypiły i takie opary się z nich wydobywały że żaden nie odważył się podlecieć:)- oczywiście komar :)

Dzieki moni. Własnie byłam ciekawa jak to jest z tym feminatalem , bo ja tak jak TY biorę wlasnie te i w piwerwszym trymestrze bralam te 800 , w drugim te z DHA i nie wiedzialam czy w trzecim są jeszcze jakies inne.

Co do komarów, to ja tak nawet nie odczuwam (jeszcze ze mną nie zadarły) , ale mój synus i mój mąż to chodza cali pogryzieni. Podobno tez mówili dziś w radio ,ze w tym roku atakuje jakas odmiana - tygrysia ,która roznosi jakieś znowu choróbska. No przydałoby sie czymś popryskać czy czyms posmarować:eek:.

Pochwalę się :) Byliśmy u notariusza, podpisaliśmy umowę na mieszkanko i dostaliśmy klucze :D
Teraz tylko remoncik... kapitalny ;) Pokazaliśmy dzidziulowi jego pokoik :D

malutka gratuluję:-)

To ja też się pochwalę:) Kupiliśmy auto. Renault Scenic. Może nie taki młody,bo 2000 rocznik,ale w porównaniu z naszym 17-letnim oplem to gówniarz;-). Teraz tylko rejestracja auta i... nauka jazdy większym samochodem (wcześniej tylko corsa).

Melduję, że po wizycie, bez usg i nadal nie wiem kto w brzuszku mieszka (dowiem się dopiero na usg na początku sierpnia), tętno maleństwo miało na początek 150 ale spadło do 140, a przez to że cytologię miałam i pewnie wystraszone jak mamusia było:) Pokopało mnie na tym fotelu trochę. Czuję się wymacana i obskrobana:) Ogółem szyjka dobrze i mocna tak gin powiedział, wyniki lepsze są więc póki co jest dobrze, +5 kg od początku więc też dobrze. Czuję się zadowolona:):) Tylko musiałam tłumaczyć się z rysy na brzuchu co mi kot zafundował:(, skróty przeze mnie sobie zrobił. I trochę się wywiedziałam info ponieważ opóźnienie było około 30 minut i dwie kobietki rozmawiały o szkole rodzenia i się podpytałam:) Upewniłam się, że do tej do której chcę iść polecają wiec jestem zadowolona. Zamierzam się wybrać w przyszłym tygodniu bo w soboty są pierwsze spotkania, a mój materaz 1 zmiany wpracy od 6 do 18 w weekend.:(
Gratuluję udanych wizyt, podpisanych umów i przesyłam trochę dobrego humoru.
A mnie komary na razie nie zżerają, a witaminki biorę femin +dha i tak do końca karmienia będę wcinać. I nie zamierzam przestawać bo z moim regularnym jedzeniem to różnie bywa.

reklama
malutka gratuluję i trochę zazdroszczę :)
onesmile - dzięki, moje wyniki jak dotąd były w normie, ale z tendencją spadkową
emiliab gratuluję

Do góry