reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam Kobietki.
Dostałam skierowanie na morfologie juz 20maja jak byłam na wizycie u ginka a wczoraj dopiero poszłam do laboratorium i zauwazyłam ze obok morfologi bylo napisane przeciwciała..:sorry2: Czy któraś może mi powiedzieć po co to badanie?lekarz mi nic nie powiedziała a ja sie troszke przestraszyłam ze moze cos nie tak jest i dlatego kazał mi to zrobic.

reklama
Baśka a lekarz nie napisał jakie te przeciwciała masz skontrolować?

E-lona balsamy brązujące przerabiam po kolei jak lecą. Teraz Nivea Summer Beauty i niby ok. ale trzeb się omęczyć żeby w miare równomiernie rozsmarować, jak dla mnie to większość tych mazideł zostawia smugi, ale i tak mniejsze niż samoopalacze a jak się jest tak bladym jak ja to jakoś ratować się trzeba.
Sarisa skierowanie lekarz wystawił mi bez problemu, pewnie dlatego że ja miałam wrodzoną wade serca i operację w dzieciństwie więc mam wskazania ku temu, żeby sercu malucha dokładniej pod tym kątem zbadać. Gdybym nie dostała to i tak bym poszła mimo że nasze USG trwało ok. godzinę z czego ponad 30 min skupiliśmy się na sercu i na własne oczy widziałam 2 komory, 2 przedsionki, prawidłowe połaczenia przedsionkowo-komorowe i komorowo tętnicze, prawidłowe zastawki, aortę, jej łuk i naczynia od niego odchodzące oraz ciągłą przegrodę między komorami – to i tak chce żeby jeszcze raz specjalista zajmujący się echokardiografią płodu to serduszko oglądnął.
Otwór w przegrodzie międzyprzedsionkowej i przewód tętniczy są otwarte i szerokie tak jak mają w życiu płodowym być, mam nadzieję, że po urodzeniu bez problemu sie zamkną ale na echo kontrolne z małym oczywiście pójdziemy.

Ja mam już drugi dzień fatalnie ze spaniem, nie mogę znaleźć wygodnej pozycji, budzę się com pół godziny i rano jestem tak zmięta jak nigdy wcześniej, bolą mnie wszystkie stawy, nawet paliczki w palcach dłoni, że o kręgosłupie to w ogóle strach wspominać. Zawsze mi się tak dobrze na tym łóżku a teraz nie wiem jak mam się położyć żeby było ok.

Dzień znów zapowiada sie upalny, M ma dziś wolne więc może skoczymy mu jakieś japonki kupić bo nie mogę patrzeć jak sie gotuje w tych swoich buciorach, a przy okazji pewnie coś byśmy małemu kupili...za to że był taki "grzeczny" na badaniu :)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki:)
U nas w Legnicy też upał niesamowity już teraz, a ja mam o 10 wizytę połówkową i strasznie sie boję dawno juz nie widziałam mojego maleństwa ostatni raz na genetycznym pierwszym 18 kwietnia ,teraz jest już dzidzia większa no i może w końcu dowiem się co siedzi w brzuszku:)

lolisza i sarisa - ciesze sie bardzo,ze wizyty sie udaly!

kasis - powodzenia dzisiaj!

Powiem wam dziewczyny, ze dziekuje bogu,ze nie ma mnie teraz w Polsce, bo nie dosc, ze ja przy takich upalach ZAWSZE puchlam jak balon (lydy jak u wieloryba i zanik kostek) to jeszcze mialam MEGA GIGA alergie, zapalenie spojowek, gil do pasa, astme i czesto w efekcie jakies powiklania typu kaszel. Wspolczuje Wam serdecznie i mam nadzieje, ze temperatura w nastepnych tygodniach troche spadnie - chociaz do tych 23 stopni!
U nas w Edynburgu jest cieplo, ale pochmurno i to wlasnie lubie w ciagu dnia, zwlaszcza ze 8-16 w pracy. W weekend co prawda mogloby byc slonecznie, ale na upaly nie czekam!

hej dziewczyny
kasis - nie nerwuj sie, potrzymamy kciuki i bedzie superasnie!
Baska - ja mialam robione badanie na przeciwciala na rozyczke, co prawda na samym poczatku ciazy, ale co kraj to obyczaj... zadzwon moze do swojego gina i zapytaj jak cie to niepokoi.
zazrdoszcze upaow. u nas deszcz leje, ale za tydzien jade do Polski wiec moze sie jeszcze zalapie.

Hej dziewczyny

... A mnie dziś dzień zaczął sie fatalnie.
Mianowicie , jadę sobie do pracy spokojnie , a z naprzeciwka "zapiernicza" (zeby nie powiedziec brzydko) jakieś auto. droga byla wąska , a on środkiem . Zjechalam maksymalnie na pobocze (o malo do rowu nie wpadlam) , a ten nawet nie zwolnił. No i niestety urwał mi lusterko w moim nowym aucie :wściekła/y::no::wściekła/y:. Kretyn nawet się nie zatrzymał , nie zdąrzyłam tez dojrzec jego numerów rej. Mówię Wam ,że strasznie mnie wkurzył. Sczęscie w nieszczęściu ,ze to tylko lusterko , bo moglam wpaśc do rowu. Udało mi się znaleźć obudowę z lusterka (nie jest polamana :-)) więc koszt naprawy chyba nie będzie duzy... ale spieprzył mi dzień i boli mnie głowa :-(

Sorki za moje żale.

P.s. Fajowo ,że wizyty udane i z dzidziami wszystko ok :-) Oby tylko takie wieści po wizytach były.

Ulisia wszystkiego dobrego!!!!! Trzymaj się tam i wiedz ,że myślami jesteśmy wszystkie z Tobą!!!

wlasnie wrocilam z aquaaerobiku- troche pomaga na upal- nawet nie suszylam wlosow!!zeby efekt chlodu przez chwile byl
bylam wczoraj na usg odstawiony duphaston, dzidzia 445 gr. maz nie mogl isc, wiec lekarz mu zrobil portret corki w 3d- bez zadnej doplaty- tylko prezlaczyl, ale jak widze to on odczytuje wszystko ze zwyklego, a 3d dla radochy :0

reklama
Dzisiaj to juz przechodzi ludzkie granice ten skwar...rano o 9 wstalam bo juz spac sie nie dalo....mimo ze w pokoju wiatrak i okna zasloniete...ja to mam takie mieszkanie ze caly czas mi slonce w okna wali, z jednej albo z drugiej strony

Do góry