Baśka a lekarz nie napisał jakie te przeciwciała masz skontrolować?
E-lona balsamy brązujące przerabiam po kolei jak lecą. Teraz Nivea Summer Beauty i niby ok. ale trzeb się omęczyć żeby w miare równomiernie rozsmarować, jak dla mnie to większość tych mazideł zostawia smugi, ale i tak mniejsze niż samoopalacze a jak się jest tak bladym jak ja to jakoś ratować się trzeba.
Sarisa skierowanie lekarz wystawił mi bez problemu, pewnie dlatego że ja miałam wrodzoną wade serca i operację w dzieciństwie więc mam wskazania ku temu, żeby sercu malucha dokładniej pod tym kątem zbadać. Gdybym nie dostała to i tak bym poszła mimo że nasze USG trwało ok. godzinę z czego ponad 30 min skupiliśmy się na sercu i na własne oczy widziałam 2 komory, 2 przedsionki, prawidłowe połaczenia przedsionkowo-komorowe i komorowo tętnicze, prawidłowe zastawki, aortę, jej łuk i naczynia od niego odchodzące oraz ciągłą przegrodę między komorami – to i tak chce żeby jeszcze raz specjalista zajmujący się echokardiografią płodu to serduszko oglądnął.
Otwór w przegrodzie międzyprzedsionkowej i przewód tętniczy są otwarte i szerokie tak jak mają w życiu płodowym być, mam nadzieję, że po urodzeniu bez problemu sie zamkną ale na echo kontrolne z małym oczywiście pójdziemy.
Ja mam już drugi dzień fatalnie ze spaniem, nie mogę znaleźć wygodnej pozycji, budzę się com pół godziny i rano jestem tak zmięta jak nigdy wcześniej, bolą mnie wszystkie stawy, nawet paliczki w palcach dłoni, że o kręgosłupie to w ogóle strach wspominać. Zawsze mi się tak dobrze na tym łóżku a teraz nie wiem jak mam się położyć żeby było ok.
Dzień znów zapowiada sie upalny, M ma dziś wolne więc może skoczymy mu jakieś japonki kupić bo nie mogę patrzeć jak sie gotuje w tych swoich buciorach, a przy okazji pewnie coś byśmy małemu kupili...za to że był taki "grzeczny" na badaniu