reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Lolisza a jakiego balsamu brązującego używasz? Skuteczny jest?
Co do tych jagód to teraz już sama nie wiem czy to przypadkiem nie na rozwolnienie. Zapytam męża, bo on coś o tym mówił.

Sarisa a ja myślałam, że Ty te lody od podstaw robisz i masz może jakiś patent na szybką wersję. :-) Trzymam kciuki za udaną wizytę.
Opalać się leżąc plackiem nie opalam tylko jak z dzieckiem idę na dwór to tak przy okazji liczę na to, że coś mnie tam słonko opali. Nie lubię mojej karnacji, bo jest blada.

reklama
E-lona jak już pisałam , nie wytrzymałabym 3 -4 godzin zanim się schłodzą i będą miały dobrą konsystecję ,a tak jest szybko i smaczniutko :).

Ida ten strój jest po prostu piękniutki chyba sobie taki zakupie na wakacje :). A nie jestem poznanianką tylko z krakowa .

Ja się jeszcze nie opalałam ,bo ostatnio siedziałam 30 minut na słońcu i mnie głowa potem strasznie bolała cały dzień i pewnie opalać się w tym roku nie będę ,ale na szczęście mam ciemną karnację i nie narzekam na kolor . Zresztą są samoopalacze :) .

Dziewczyny dzięki za kciuki

jejku własnie wrociłam ze sklepu a mam jakies 10 minut bardzo wolnym spacerem do tego supermarketu. Jenak przy temperarturze przeszło 40 ledwo wrociłam.

jestem na patologii ciąży, maż przyniósł mi laptopa. ale to chyba nic poważnego. odezwę się jak mnie wypuszczą... może jutro..

uhh kolezanka poszla, Zos spi, a ja mam dla was wreszcie chwilke

Doris- banany nie dla mnie,ale dla dziecia:-), codziennie jada na pierwsze sniadanie banana, dzisij kupilam cale 4 i takie brzydkie, mam nadzieje ze dadza rade te 4 dni, a trudkawki tez kupilam 4 szt, dla dziecia i posmakowaly, jak wracalam z przychodni chcialam kupic i juz nie bylo...wiec rano tzreba kupowac

Sarisa- wspolczuje porannych pobudek na spacer z piesem, moj na szczescie nie ma takich pomyslow, ale czasami mu odbija i robi w nocy w jednym pokoju kupsztala:eek: CZekam na info po usg

Lolisza- a ty juz po USG, doczekalas sie kochana:cool2:

Ida- ja tez uwielbiam ciepelko, byle by mozna bylo oddychac, ubolewam styarsznie ze ne mam zadnego kawalka trawki gdzie mogla bym sie wylegiwac ze swoim malym inwentarzem....ech domek z ogrodkiem:-)

jagody zatrzymuja sranko,a sliwki dzialaja w przeciwnym kierunku

Co do balsamow to sparedzcie czy nie ma w nich kofeiny, bo przenika przez skore, a potem do dziecka...

Ulisia- jejku co sie stalo????trzymam kciuki zeby bylo wszytsko okej!!! daj znac co u ciebie!!!

hej dziewczyny
wpadlam sie tylko przywitac, zeby nie zostac calkiem zapomniana. ostatnio na nic nei mam czasu ani w domu ani w pracy, nie mam nawet kiedy poczytac czy wszystko u was dobrze. mam nadzieje, ze tak, trzymam kciukasy tak na wszelki wypadek.

Ulisia daj znac co sie dzieje, jak tylko bedziesz mogla. Trzymam kciuki,zeby wszystko bylo ok!

Dziewczyny, ja mam dzis dzien slodko-kwasny, co rusz chce mi sie czegos innego...Zaraz zjem kawalek pizzy, ale juz mi sie chce lodow!!!A u nas w Edynburgu nie ma upalow:-)

reklama
sarisa, mam nadzieję, że nie zrobiłam Ci jakiejś przykrości tą "poznanianką", kochana?:sorry: to "pole" mnie zmyliło...:cool:

ej, ja zawsze byłam uświadamiana, że czarne jagody to na powstrzymanie raczej niż wywołanie wiadomo czego:blink: i u mnie to działało właśnie jako ratunek na biegunkę...

dżizas, ulisia, Trzymam kciuki, żeby wszystko jak najszybciej wróciło do normy a Ty do domciu!!!

ladygab, mój psinek nawet jeśli rano robi pobudkę (koło7 zazwyczaj) to mojemu małżowi:cool2: taką mamy umowę, bo jak on wstaje żeby go wypuścić na podwórko to jeszcze spokojnie zaśnie jak się położy, a ja bym już nie zasnęła:-p o tyle dobrze mamy, że wystarczy zejść pięterko niżej i otworzyć piesiowi drzwi na dwór... o wilku mowa:-) tak gorąco, że mamy drzwi pootwierane naoścież więc piesio biega tam i z powrotem:-D

a co do balsamów z kofeiną, to chyba gdzieś już ten temat był na tapecie... i o ile dobrze pamiętam to dawka kofeiny w takim balsamie jest za niska żeby zaszkodzić dzieciowi - taki chyba był wniosek:cool2: poza tym ja np swoim balsamem tylko nogi smaruję, brzusia nie tykam:rofl:
ja już po korkach, idę chyba pogadać z mamą, siedzi sama na dole, a ja na górze (małż w barze), więc co będziemy obie smęcić;-)może nie wkurzy mnie tym razem:-D

słuchajcie, bo normalnie się zestresiłam - pół dnia tak jakby brzuch mi się napinał i nie wiem czy to dzidziek się wypinał (ale to chyba jego plecy musiałyby być bo po kilka centymetrów na lewo i prawo od pępka był napięty:eek:) i stąd to uczucie, czy to osławione "twardnienie"??????????????????????????????????????????:confused: w każdym bądź razie miałam już dość, i wzięłam no-spę na wszelki wypadek i przeszło, jak chwilę poleżałam... nic mnie nie bolało, tylko taki brzusio napięty...

Do góry