reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Ida- jak twardnieje to calosc brzuszka, to takie dziwne uczucie jest, przynajmniej dla mnie bylo dziwne, a z piesem to masz fajnie, moj ma nocke 12 godzi i jak wyjdzie o polnocy to nie robi wielkiej awantury jak sie go w poludnie wykreci pierwszy raz i tez M sie tym zajmuje, ale jakis staych por wykrecania nie ma, grunt zeby w ciagu dnia dluzej jak 8 godz nie bylo

reklama
Ida nie obraziłam się za "poznaniankę". Jeśli chodzi o "pole" czy "dwór" to u mnie nie ma znaczenia gdzie się wychodzi. I zazdroszcze Ci domku i ogródka oj na wakacje rewelacja :). I domyślam się ,że Wasz interes to gastronomia?

Ulisia mam nadzieje ,że to nic poważnego .Pisz jak najszybciej.

Lady mysle ze moja teraz tak szaleje ,bo cieczke ma i pewnie dlatego i mam nadzieje ,ze niedlugo jej minie.

Ja juz po badaniu. Pan pomierzył malutką wzdłuż i wszerz i wszystko prawidłowo .Malutka waży 527 gram wiec kawałek dziewuszki jest :). I widzieliśmy ją w 4D i piękny widok .Ma taki słodziutki nosek :) . Nic kończe miłego dnia wracam do oglądania filmików z dzidzią .

To jesteśmy po i na szczęście wszystko ok. Franek waży 340 gram ale za pierona nie chciał tym razem współpracować. Udało się jakoś wszystko posprawdzać i pomierzyć i jest tak jak być powinno. Dowiedziałam się też że moja szyjka ma 4,5 cm i jest to jak najbardziej ok. Następna wizyta za miesiąc a za około 2 tygodnie echo serca płodu - dla spokoju matki :) A mały zaprezentował pięknie tyłeczek i ptaszka i tyle go było widać Franek

Hej Dziewczyny!

Mam taki problem, zaczynam się już martwić :( Wczoraj byłam na USG, wszystko było w porządku. Ale dzisiaj moja dzidzia się w ogóle nie rusza. Większość dnia byłam na nogach, więc może i się ruszała, ale nie czułam. Od 4 godzin jednak odpoczywam, na przemian leżę, siedzę, jem słodkie, piję zimną wodę i dalej nic. Martwi mnie to bardzo, ale nie chcę wyjść na panikarę. Jestem w 24tc.

Lolisza cieszę się że u Ciebie u Was też wszystko ok :). A echo serduszka to lekarz zlecił? czy sama chciałaś i dostałaś skierowanie?
Pozdrawiam

sarisa, ulisia gratuluje udanych wizyt.
nagini - wydaje mi sie, ze 4 godziny to jeszcze nie czas do niepokoju - takie znalazlam - "Od momentu, kiedy kobieta wyczuje ruchy maleństwa, bardzo się niepokoi, kiedy przestaje czuć maluszka. Często niepotrzebnie. Każde dziecko ma swój indywidualny zestaw i harmonogram ćwiczeń. Nie warto więc porównywać aktywności swojego malucha z innymi. Poza tym maluszek może spać. Chodząc, poruszając się kołyszesz maluszka do snu. No i warto dodać, że dziecko może się mocno ruszać wtedy, kiedy ty będziesz spać. "

Dzięki... w końcu dobudziłam dzidziusia nutellą. Kopnął 2 razy i znów poszedł spać! Dziwne zachowanie bo co wieczór o tej godzinie było istne szaleństwo! No ale grunt, że żyje :) Może to od tego upału ma lenia ? ;)

reklama
Dzięki... w końcu dobudziłam dzidziusia nutellą. Kopnął 2 razy i znów poszedł spać! Dziwne zachowanie bo co wieczór o tej godzinie było istne szaleństwo! No ale grunt, że żyje :) Może to od tego upału ma lenia ? ;)
No widzisz ;) Ja też dzisiaj tak w ciągu dnia się martwiłam, że się nie rusza a w końcu dostałam kopa ;)
A z tą nutella to mi teraz smaka zrobiłaś... miałam ogranicza słodycze ale coś czuję, że niedługo będę musiała kupić ;)

Do góry