reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Lolisza- dzieki, powiem o tym lekarzowi, a u Zochana ten otwor nie zamkniety otwor nie powodowal zadnej patologi, przynajmniej tak twierdzila kardiolog, na usg naczyn brzusznych i szyjnych wychodzilo ze wsio gra, a otworek byl maciupki, w tej chwili raczej juz go nie ma, ale kontrolna wizyte mamy miec pazdzirnik/listopad( wiec raczej kardiolog mnie juz nie skieruje hihi), pozatym mialam cc z powodu tachykardi hmm tak mysle i mysle, ze pogadam z polozna i sie spytam najwyzej lekarza zmolestuje..

Ida- oj ciezko wydaje mi sie bedzie te wsyztskie starsze polozne przestawic na nowe porzadki, hehe

Kasis- no gratuluje syna!!!!

reklama
kasis-gratulacje!

w Polsce upaly, a tu jak na zlosc pogoda sie popsula i juz od dwoch dni jest wyjatkowo nieplazowa:)
dobrze, ze nie pada, to chociaz na spacerki chodzimy .
Chociaz nie powiem, po 5-dniowym intensywnym zwiedzaniu Porto i okolic marzylam o wylegiwaniu sie na lezaczku. A tu taki psikus:(

z osobistych malych-wielkich tragedii to ja wczoraj pol dnia ryczalam, jak sie okazalo, ze po nieumiejetnych manewrach wykasowalam wszystkie zdjecia z obecnego urlopu:(((nieodwracalnie:(
bylo ich 300:( piekne. w tym zdjecia brzuszka:(
jestem na siebie wsciekla. A Moj nawet slowka nie pisnal, pocieszal mnie tylko. W innych okolicznosciach to niezle bym sie nasluchala.
Jednak te brzuszki to swietne tarcze obronne:)

Kasis Gratuluję!!!! Kolejny chłopak do naszej październikowej "kolekcji";-).

A ja wczoraj, po około dwutygodniowej męczarni z kaszlem i katarem poszłam do lekarza. Wcześniej leczyłam się domowymi sposoami,ale za ch....nie chciało przejść. Moja lekarka zbadała mnie, osłuchała i...stwierdziła,że wszystko jest w porządu(osłuchowo). Dała za to skierowanie do....alergologa, bo prawdopodobnie jest to alergia:szok:. Ponieważ napisała na skierowaniu"pilne", więc zostałam dzisiaj przyjęta do pradni alergologicznej w trybie natychmiastowym (normalnie czeka się ok.miesiąc). Pan doktor potwierdził przypuszczenia rodzinnej i orzekł,że może to być uczulenie na trawę,bo właśnie od 2 tygodni pyli. :baffled:. Nie robił testów, bo w ciąży raczej się ich nie robi, ale za to przepisał "superbezpieczne" krople do nosa i oka. I za miesiąc mam się u niego pojawić , sprawdzimy,czy leki są skuteczne. No i "pocieszył" mnie,że mogę się męczyć jeszcze 2 miesiące:szok:.

Ulisia wierzę,że wszystko będzie ok.

lolisza - jeszcze raz dziekuje za rade. Chyba pojde w Polsce na to echo serca, bo jestem po 2 poronieniach, a w I trymesstrze mialam i wirusa, i opryszczke. Co prawda kardiolog we wtorek bardzo dokladnie obejrzal serduszko i wszystko, to o czym pisalas ze powinno byl sprawdzone-sprwadzil, nie stwierdziwszy zadnych anomalii. Ale przezorny zawsze ubezpieczony.

kasis -mega gratulacje!!

kasis, no gratulejszyn :)

dorisday, dokładnie to samo przeżyłam kilka lat temu i jeszcze nie było jak udowodnić, że to była wina panienki, która jechała z naprzeciwka :(

ulisia
, trzymaj się tam zdrowiutko i daj koniecznie znać, bo my tu wszystkie się martwimy o Ciebie

Jeeezu, jak gorąco!!!

lolisza - jeszcze raz dziekuje za rade. Chyba pojde w Polsce na to echo serca, bo jestem po 2 poronieniach, a w I trymesstrze mialam i wirusa, i opryszczke. Co prawda kardiolog we wtorek bardzo dokladnie obejrzal serduszko i wszystko, to o czym pisalas ze powinno byl sprawdzone-sprwadzil, nie stwierdziwszy zadnych anomalii. Ale przezorny zawsze ubezpieczony.

Jesli jestes z okolic łodzi (tak coś widze przy zdjęciu) to macie tam bardzo dobrego specjalistę od echa serca płodu prof. Maria Respondek-Liberska, podaje namiary:
Instytut „Centrum Zdrowia Matki Polki” ul. Rzgowska 281/289
93-345 Łódź
Zakład Diagnostyki i Profilaktyki Wad Wrodzonych
tel. (0-42) 271-11-35
fax. (0-42) 271-13-84
www: FETALECHO

Kasis gratulacje! :)

wlasnie przegladam inne watki forumowych przyszlych mamusiek i przyszlo mi do glowy, ze u nas nie ma zadnych blizniakow. W kazdym miesiacu pojawia sie choc jedna parka. A u nas same singielki:)

dorisday, dokładnie to samo przeżyłam kilka lat temu i jeszcze nie było jak udowodnić, że to była wina panienki, która jechała z naprzeciwka :(

no mój facet mówił mi to samo,że nawet jakby się zatrzymał i policja by przyjechala , to mandat dostalibyśmy oboje , bo wina w sytuacjach "lusterkowych" jest cięzka do wykrycia i zawsze to jest ,ze obopulna.

reklama
Do góry