reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

witam przepraszam nie mam siły nadrabiać oli właśnie zasneła.Imprezka może być Oli była rozdrażniona bo znow kupy nie moze zrobic tesciów się bała.Prezenty lipa od chrzesnego z mama maskotkę duża,od chcrzesnej zabawkę grająco,od teściów kolczyki które niewiadomo kiedy założ,od moich rodziców wózek i tort.Wybrała grzebień.

sariska gratuluje

reklama
Sariska to jest wielkie wydarzenie więc to oczywista oczywistość że powinnaś się tym chwalić :tak: :-) jeszcze niedawno nasze dzieci leżały plackiem a ich jedyną umiejętnością było wysuwanie języka, mruganie i walenie tak głośny kup, że nawet sąsiedzi je słyszeli :-p :-)

Elwirka szkoda że niunia tak sie meczy z powodów kupkowych :-( ma nadzieje ze jednak troche sobie zluzowałyście i humorek się poprawił :* Grzebień mówisz? hmmm czyli bedzie fryzjerką? a może małą modnisią :-p ? a to chyba pierścionek, tak? kurcze ja już sie gubie :rofl:

sariska gratuluję chodzącej Zuzi:-).
Alicja super masz,że się spełniasz w pracy. A miałam cię spytać,bo chyba przegapiłam. To Iś już nie pije mleka z flaszki? Bo ta jajecznica o 5.30:szok:...

U mnie,niestety,Franek robi 3 kroczki od tygodnia,ale na więcej go nie stać;-). Moje dzieci są całkiem inne,nawet w kwestii chodzenia czy zębów. Kuba chodził od 10 m-ca,zęby dostał w 6,a Franek co? Zęby były w 8,więc,analogicznie patrząc,powinien chodzić od 12.. Zobaczymy,zostały mu 2 dni:tak:

Kończę warencję,bo małżyk sobie kupił i nie miał siły jej wypić:szok::szok:. To co będzie tak stała i się marnowała;-)

Witam dziewczęta.Nadrobilam Was czytaniem ale odp juz nie dam rady każdej z osobna,wybaczycie?
Nie bylo mnie przez kilka dni bo z Lenką pojechałyśmy na małe wakacje do teściowej,a tam niestety ale juz nie mogłam sobie posiedzieć na kompie tak jak w domu bo komp u teściowej w pokoju:-(Miałyśmy wrócić dopiero jutro ale że mi humor zj...li to już dziś jestem w domu,no bo ja tylko krytykować potrafię jak to mój S stwierdził to po co będę siedzieć i się wqrwiać bardziej,a ja jestem nerwus i jak się nakręcę na coś to koniec.

witam sie wieczornie:))

najpierw:

Strip, Kani, Elwirce i Baśce najserdeczniejsze życzenia dla Was i waszych Skarbów z okazji roczku, ucmokac lobuziaki od Dziulaska prosze!!

ALICJA jajecznice o tej porze???? nie moglas zamowic jej pizzy??:D

ELWIRKA, HAPPY coz wam sie popsuly dzieci zas???

u nas odpukac w miare ok, mloda spala od 21h wczoraj do 8.45 wiec niezle. jednak moja musi dozrec na wieczor bo jak nei dozre to alarm!!!

pisalam SMS nawolujace do MALEJ MI, DAGISU, EFY (ktora sie pojawila dzisiaj hihihi),puki co zadnego odzewu poza EFY sms ze juz wrocila na forum:)) (tylko ze mnei nie bylo hehehe)

poza tym jutro ide do gin zeby skontrolowac czy wszystko wp orzadku ze mna bo kiedys pisalam ze miala @ prawie tydzien , pozniej tydzien przerwy tzn prawie 2 i od nowa okres ale juz 5 dni i sam sie juz zatrzymal, ale wole skontrolowac.

dzisiaj po poludniu jak wrocilam z pracy to usnelam w salonie w sekunde mimo ze sie nie narobilam dzisiaj specjalnie. obudzila mnie Leane, ktora tatus posadzil na moich plecach ( madry nie??? a ja spalam na brzuchu), no i dziecko piszczalo, ciagnelo mnie za koszulke i strzelalo ze stanika:))) jak doszlam do siebie to zrobilam malej deserk -zmiksowalam banana truskawki i maliny (z ogrodka tesciowki) i obowiazkowo jogurcik i serek. potem poszlismy na spacer bo u nas lato, 29 w cieniu, nawet o 19h jak wracalismy ze spaceru to bylo jeszcze cieplutko i przyjemnie.
przy okazji wpadlismy na mini zakupy tu gdzie bede pracowac, i kupilam se desperka a cooo!!!!!!! no i w ramach dbania o linie coby byla gruba i wyrazna nasmazylam se kielbasy z cebula na kolacje czego maz nie lubi bo jak twierdzi" gazuje" po takim zarciu:ppp ja gazuje i co z tego??:))) najlepiej to mi Leane zagazowala jak nioslam ja po kapieli w reczniku , takie wibracje i taki huk ze sie wystraszylam co sie dzieje:)))))))))) maz sie smial ze dziure w reczniku wypalila:))) jutro mam wolne ale ide do gina i potem na spotkanie z mama o prace jej z kolei, bo tez jej sie odezwali.... zobaczymy....
tak wogole to mam ambitny plan -musze poswiecic ktorys dzien na mycie okien i pranei firan zanim zrobi sie zimno :) u nas firan nie zmienialam od grudnia i dopiero teraz niedawno widze ze sa usyfione t roche. okna mylam ale okna wiadomo ze trzeba przetrzec czasami....

no i poza tym Leane zaskoczyla mnie dzisiaj i rozsmieszyla bo siedze, gadam z mezem i zakklelam po francusku " oh la vache!" ( cos w rodzaju "o cholera") a VACHE to jest krowa, Leane usmiech i pokazuje mi paluchem krowe na wejsciu do kuchni:)))))) lalismy rowno:)) w kazdym razie widze ze ona jarzy w dwoch jezykach co mnie bardzo cieszy:)
Pisalam sms do DOBRANOCKI po 18h to pisala ze ma dola, i ciekawe kiedy sie to w koncu ruszy, bo teskni jak cholera za Jusia i malzem.

kania, ika, :***
zaspać nie zaspałam, choc teoretycznie byłoby to dzisiaj możliwe, bo pobudka była o 9:15:-Dale że niunia po 7 zaczęła pojękiwać przez sen to ja zapobiegliwie wstałam szybciej coby na spokojnie kawusię i toaletę tenteges... no i żem se tak mogła przez 2h bo młoda słodko chrapała:cool2:
a teraz niestety nie odpiszę wam, bo "idę" wybierać prezent dla córci, na allegro ofkors:-pzaraz wkleję link na zakupowym i jeśli któraś z was jezd obecna to proszę o opinię:tak::-)

dobranocka, kciuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuukiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
MAKUC no właśnie prawie dobre miałaś wyobrażenie, ciekawe czy z postów moich to wynika ;-)
ALICJA na naukę mi dziecka lepiej nie podsyłaj, bo ja też nie wiem co mu się stało, zwykle śpi 30 minut, nie wiem o co chodziło
a i super właśnie, że jesteś odpowiednią osobą na odpowiednim miejscu. Ja wolę pracę z młodzieżą, ale tu się zgadzam, że jest to praca niewdzięczna.
IKA fajnie, że byliście drzewka pooglądać :-)
MAMAAGUSI jak pisałam po południu do DOBRANOCKI to pisała, że bez zmian i możliwe, że nawet do domu wróci...
DZIULKA uwielbiam kiełbaskę z cebulką smażone i ponieważ już kilka razy o niej pisałaś to tak jak jedząc smażone ziemniaczki z pomidorkami i cebulką myślę o DAWIDOWE tak przy kiełbasce o Tobie ;-)

też chyba będę do gina musiała się wybrać :-(

Do góry