reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

kania, elwirka, strip, baska - wielkie buziaki dla waszych roczniaków
dawidowe - suwaczkowe gratulacje
dobranocka - ja to myslalam, ze ty juz urodzilas w urodziny Justysi bo sie nie odzywalas
onesmile - a co sie stało, ja nic nie wiem?
a ja chciałam napisać : :-):-):-) Alleluja!!!!!!!!!! moje dziecko przespało noc od 19:30 do 8:30 :-):-):-)

reklama
SARISKA D. obroniony :-D i jest fajnie. To fakt :happy2:;-) gratki dla Zuziaczka. Teraz tylko patrzeć jak Wam śmigać zacznie.
ALICJA Ty podziwiasz rodziców a ja podziwiam Ciebie, że sobie radzisz i masz tyle energii i cierpliwości i wogóle mogłabym Ci tu slodzić i słodzić.
KANIA sama nie wiem jak na ten nowy tryb spania Alutki patrzeć. Ja sądzę, że coś się rozregulowało i niebawem wrócimy do starych zwyczajow wstawania z kurami i dwóch max. 30 min. drzemek w dzień ;-) poza tym bawcie sie dobrze! i czekam na relacje!
aaa i zdrówka dla Ciebie slę. dużo, dużo, dużo.
NAT
Ty to musisz być naprawdę super nauczycielką!!!
o tym samym pomyślalam odnośnie ALICJI. A z opisem Twojego wyglądu jakoś dużo się nie pomyliłam widzę. czyli wyobrażenie o Tobie jak najbardziej prawidłowe miałam. Nooo może poza kilkoma małymi szczegołami typu np. grzywka ;-)
KAHAAA super! i oby tak z tymi nockami już na stale było.

ja zaraz spadywuję na lekcje a potem hmmm :rofl2::laugh2:;-):-D:ninja2:

Sariska gratulacje dla Zuziaczka :-D !!!

Emiś fajnie ze udało Ci sie zadowolić małżyka :rofl:

Nat 2 godziny :szok: czekaj zaraz moją Ci podeśle to może ją też tego nauczysz :-p jeju jak prześpi w ciągu dnia godzinę to jestem przehappy :-)

makuc to "hmmm" mnie najbardziej zastanawia i intryguje :-D :-) :rofl:

kahaaa to super! gratulacje! :-)

Nat, makuc :zawstydzona/y: bardzo Wam dziękuję za miłe słowa :***** ja tak sobie zawsze myślałam, ze chce pracować z dziećmi, jeszcze w szkole jak sie pytano kim chcesz być w przyszłości to mówiłam "nauczycielką" i pamiętam jak mi zawsze nauczycielki chciały to wyperswadować, że to takie zło straszliwe, ze niewdzięczne itp. a to wcale tak nie jest. Wystarczy to po prostu lubić. Naprawdę fajnie jest robić w życiu to, co sie lubi. Wtedy można do tego podejść z sercem ;-) a ja sie najlepiej czuje właśnie wśród dzieci, nie potrafie tego opisać, ja po prostu wiem, ze to jest właśnie to, lubie ich sposób myślenia, odbioru świata, lubie pomagać im ten świat oswajać ;-)

makuc jeszcze za szybko na drugie dziecko, ale za rok kto wie;))

sariska gratuluję Zuzi pierwszych kroków:))

Aluś w styczniu to my mamy już szczepienie na 1,5 roczku. Jeśli chodzi o rodziców dzieci z autyzmem lub inną niepełnosprawnością to ja też ich podziwiam. Miałam praktyki w różnych ośrodkach i też spotykałam rodziców. Całkowicie poświęcają się dziecku, te ciągłe rehabilitacje, różnego rodzaju terapie, całe życie podporządkowane jest temu aby nauczyć dzieciątko jak najlepiej funkcjonować w społeczeństwie. Pełen podziw i szacunek:-)

Kania jak imprezka? czekam na kolejne relacje:)) a Ty bidulko dalej się męczysz z przeziębieniem? zdrowiej kochana i to szybko!!:)

kahaa no takiej nocki to ja bardzo zazdroszczę!!!!:)))))))

Plantacja drzewek piękna:))) po prostu cudo......nie mogłam oka nacieszyć.....ale ceny masakryczne...jedno drzewko to nawet 6 tyś. kosztowało:szok: szok...ale wychodowanie takiego cacka to chyba kilkadziesiąt lat zajmuje. A ja skromniutko małego ligustra sobie zakupiłam i będe hodować:-) a co;-)

Iduś gdzieś Ty sie podziała?

ale jestem jakaś zmęczona a nic takiego prócz wychowywania dzieci nie robię, nawet nie posprzątałam.

Alicja- i fajno bo się spełniasz,a do pracy powinno się chodzić z chęcią, zazdroszczę :-) A praca z dzieciakami też uważam czysta przyjemność, dla tych co mają powołanie i cierpliwość.

Kahaa- widzę sukces, co ja bym dała za nocki takie długie u nas.

Byłam dzisiaj u sąsiadki, ma takiego 6 m-cznego, słodziak mały, w ogóle się nie boi mojej Olki ta go dusiła i tarmosiła, a ten się cieszył, chyba mój Arek to wrażliwy typ jest.

bardzo Wam dziękuję za miłe słowa :***** ja tak sobie zawsze myślałam, ze chce pracować z dziećmi, jeszcze w szkole jak sie pytano kim chcesz być w przyszłości to mówiłam "nauczycielką" i pamiętam jak mi zawsze nauczycielki chciały to wyperswadować, że to takie zło straszliwe, ze niewdzięczne itp. a to wcale tak nie jest. Wystarczy to po prostu lubić. Naprawdę fajnie jest robić w życiu to, co sie lubi. Wtedy można do tego podejść z sercem ;-) a ja sie najlepiej czuje właśnie wśród dzieci, nie potrafie tego opisać, ja po prostu wiem, ze to jest właśnie to, lubie ich sposób myślenia, odbioru świata, lubie pomagać im ten świat oswajać ;-)
idealnie to opisałaś :happy2: o cieszę się, że znalazłaś swoje miejsce "na ziemi" a to moje "hmmm" to "hmmmm" ;-) lekcji jednak nie mam, więc więcej czasu na inne przyjemności zostało.
KROMA jak to nic nie robisz? opieka nad 2 dzieciów to nie lada wyzwanie. Szczególnie jeżeli jest między nimi taka mała różnica wieku.
IKA ale ceny :szok: mam nadzieję, że Ty sobie jakieś nieco tańsze cudeńko do pielęgnowania kupiłaś?

Ostatnia edycja:
kasis jak się Błażejek czuje?
Elwirka współczuję nocki
o rany beti i ty też... biedne dziewczyny z tym spaniem jesteście
strip, Elwirka, Kania najlepsze życzenia urodzinowe dla waszych dzieciaczków
ika fajnie, że po szczepieniu wszystko ok. i że córcia taka dzielna była
roxannka fajnie, że pierwszy dzień w żłobku zaliczony
sariska gratuluję Zisi swoich pierwszych samodzielnych 3 kroczków
kania jak imprezka? mam nadzieję, że dobrze

Agusia śpi i coraz lepiej zasypia bo niestety od ok 2 tyg jest kiepsko ze spaniem i jedzeniem. tzn raz lepiej raz gorzej no ale się poprawia i jedno i drugie. Agusia nauczyła się biegać i bardzo dobrze skręcać. nawet na spacerach chodzi przez chwilę sama ale też grzecznie idzie za rączkę. jak pisałam wczseśniej jak ją wsadzam do wózka też jest cisza i spokój. za to w domu to tornado. ja nie wiem po kim ona ma tą aktywność. ładnie przybiera na wadze. chyba tez nie chce żeby pediatra się czepiała. ma już ok 8200. teraz od jutra zaczynamy przygotowania do sobotniej imprezy roczkowej. nawet jej chrzestny z poznania przyjedzie ale niestety nie będzie mojej siostry... ale rozumiem ją bo niestety bilety drogie. mam do upieczenia ciasta, do zrobienia tort resztę rozdzieliłam na mamę i teściową. aga nauczyła się ku mojemu przerażeniu wchodzić na krzesło. i robi to w 3 sekundy. a swoją drogą ciekawe jak Dobranocka....

reklama
ja na sekund kilka :-) ....................................... bo wiecie co te 3 kroczki to tak od 3 dni się pojawiały ;-) i dziś to jest ten dzień jak moje dziecie zaczęło spacerować :-) i musiałam się tym chwalnąć a co :-)

Do góry