reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
To ja tez złożę najpierw życzenia:-):tak:
Wojtusiowi
Oliwce
Oliwce
i Kamilkowi
oraz ich Mamusiom
Strip
Elwirce
Kani
i Baśce
wszystkiego najnajnaj z okazji roczku:-):-):-):tak::***

...a teraz muszę "cofnąć sie wstecz";-):-p,by odpisać,bo juz wszystko,co czytałam,zapomniała...heh...dużo tego nie było...:baffled::-(

No skoro tak cicho tu ostatnio, to moze jeszcze ja sie przypomne szybko :tak:
Dziekuje za przywolanie, Nat i Rysia, milo mi ze pamietacie. A nie bylo mnie juz tak dluuugo. Zniknelam z kilku powodow, ale moze jeszcze zagoszcze na troche ;)
Przez kilka miesiecy nawet wcale nie mialam czasu Was czytac, wiec teraz to nawet nie probuje nadrobic, nie ma szans. Ostatnio troche poczytalam.
U nas wiele roznosci. Ja wciaz w tej samej pracy, ale szukam intensywnie zmian. Juz ledwo zipie, glownie psychicznie.
Adas natomiast skonczyl niedawno roczek i jest moja wielka radoscia. Jeszcze nie chodzi, ale stoi i cwiczy rownowage. Ale "raczkiem" tak zasuwa, ze ledwo za nim mozna nadazyc. Na ostatniej wizycie (tydzien temu) wazyl 9.5 kg i mierzyl 77 cm. Zabkow meldujemy 6, z czego cztery gorne wyszly wszystkie naraz...
Adasiek ostatnio gadula sie zrobil, ale wiekszosc to w swoim jezyku :)
Za to do jedzenia jest pierwszy. Ten dziec uwielbia jesc i bardzo mnie to cieszy.
A u Was widze rozne roznosci. Happybeti, ty znowu z samego rana odpisujesz... :) Mam nadzieje, ze to tylko jednorazowy "wypadek" dzisiaj.
Duzo snu niewyspanym i zdrowka chorowitkom zycze. Narazie, odpukac, Adas jest zdrowy. Ale pogode mamy tez super. Dzisiaj bylo 20 i tak ma zostac (a nawet cieplej) przez caly tydzien. Korzystamy wiec i spacerujemy ile mi grafik w pracy pozwala. Zazdroszcze tym mamom, ktore moga siedziec w domu. Ja jak wiecie, pracuje juz od bardzo dawna (ponad 9 miesiecy) i czuje sie wyczerpana. Dobrze, ze Adas sie chociaz daje wysypiac.
Koncze tymczasem i ide wlasnie sie polozyc. Pozno juz a jutro znowu do roboty...
Pozdrawiam jesiennie i wtorkowo.

Elizabennett powiem Ci tylko króciutko,ze:
- strrrrasznie sie cieszę,że sie odezwałas i rób to częściej:)
- z tym wstawaniem u nas to różnie bywa...:/
- kciuki za znalezienie łatwiejszej pracy:***
- super,że Adaś tak pięknie się rozwija:)

godzina piąta, minut trzydzieści....masakra z tym moim dzieciem, ja na wpół przytomna do kuchni jajecznice smażyć :/ kto o zdrowych zmysłach o 5.30 smaży jajecznice???!!!! Mama :dry:

Idus my mieliśmy do wyboru: różaniec, pierścionek, kieliszek, pieniążek i ołówek(zamiast ksiażeczki) szczerze mówiąc to jeszcze chciałam duuużo więcej ale to by nie miało sensu bo by mi się przed niunią nie dało postawić więc ograniczyłam się do tych 5 ;-) ale jak masz pomysły to hulaj dusza :-)

sorry resory reszte nadrobie później bo Iś chyba przysnęła więc lece szybko sie kimnąć ;-) :******

...a u nas właśnie był kolejny alarm butlowy...:/.Ja się pytam,dlaczego to moje dziecko nie potrafi sie najeść raz a porządnie,tylko tak "na raty" po 120 ml pije????

ELIZABENNETT nawet nie wiesz jak BARDZO się cieszę, że się odezwałaś!!! Chociaż pewnie wiesz, bo pisałam do Ciebie wielokrotnie :-) Przepraszam natomiast, że na Twoją wiadomość nie odpisałam, ale zrobię to :-)
KANIA, ELWIRKA, STRIP, BASKA wszystkiego naj, naj, najlepszego dla Waszych dzieci!!!
HAPPYBETTI, ELWIRKA współczuję Wam nocek.
U nas dzień się zaczyna standardowo o 6, ale już przeważnie bez pobudek w nocy.
No i czytając post ALICJI cieszę się, że moje dziecko pije rano mleko i chyba dłuuugoooo będzie pić ;-)
DAWIDOWE gratki suwaczkowe :-)

Dzień Dobry :-)

U nas nocka całkiem niezła, tylko że ja zasnąć nie mogłam prawie do 2 :baffled: to chyba wina tego że wczoraj w ciagu dnia zrobiłam sobie 2 godzinną drzemke, co mi się nigdy nie zdarza :no: Ale za to Patryk spał dobrze, szkoda tylko, że standardowo do 6 :sorry2:

elwirka, happy
, współczuje tak wczesnego wstawania :-( przy was ta moja 6 to bajka ;-)

elizabennet,
fajnie, że napisałaś do nas, ja też kiedyś wywoływałam :blink: rozumiem że czasu brak, mnie też czeka powrót do pracy i juz się boje co to będzie. Fajnie, że Adaś tak super rośnie :tak: Widze, że nasze chłopaki podobne wagowo i wzrostowo :-) Kciuki za zmiane pracy trzymam!

alicja
, to jak już masz taką wprawe w jajecznicy z rana to może odrazu do mnie wpadniesz :cool2:

dawidowe
, gratki dla Laurki z okazji kolejnego skończonego miesiąca :-)

kania, elwirka, strip, baska,
waszym wspaniałym dzieciaczkom, dwóm Oliwkom, Wojtkowi i Kamilowi, wszystkiego co najlepsze w życiu, dużo dużo zdrówka, radości i miłości, w dniu urodzinek!!! :-):-):-):-)

A ja lece się szykowac bo niedługo idziemy się integrować i adaptować :rolleyes2:

Kochane dziewczynki.
Nie miałam internetu, wyprawialiśmy roczek Olka, mnie nadal trzyma stan lekko depresyjny - dosyć tego było, żeby nie móc wpaść na forum.
Teraz idę sobie do 28 września i w dzień być może powoli zacznę Was nadrabiać.
Zanim to jednak zrobię DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA ŻYCZENIA DLA OLKA, a już szczególnie dobranocce i monimoni za sms-ki :****

Strip, Kani, Elwirce i Baśce
najserdeczniejsze życzenia dla Was i waszych Skarbów z okazji roczku:***

Dawidowe, suwaczkowe gratki!

Dużo z Was pytało, jak przeszliśmy na mm. Po prostu: ograniczyłam stopniowo karmienia do jednego na dobę i wreszcie zamiast porannego cycusia Olek dostał poranną butlę. Najpierw wypił pudełko bebiko 2, potem kilka nestle 3 i teraz już jedzie na bebiko 3. Dostaje butlę na noc i butlę na dzień dobry. Nie karmię już 9-ty dzień i żyjemy.

Ostatnia edycja:
reklama
Bry...

Wszystkiego Naj Naj Najlepszego dla Oliwii - Elwirki, Wojtusia - Strip i Kamilka - Baski w okazji ukończenia pierwszego roczku, dużoooo zdrowia, radości i miłości.

Suwaczkowe gratulacje dla Dawidowe i Laury :-)

a resztę nadrobię później...
Miłego dnia.

Do góry