reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
a kuku! to ja!
Czy ktos mnie w ogole tu pamieta??????

Nataolin- dziekuje za wiadomosc, dzieki niej dzis tu jestem:) i mam nadzieje znow sie zasiedze:)

oczywiscie nie nadrobie, bo sans nie ma..
u nas wszystko ok, tydzien temu wrocilismy z wakacji w Portugalii..bylo cudnie..
powrot gorszy/najpierw zaginely bagaze*odnalazly sie po 5 dniach), potem Maura sie rozchorowala*zmiana klimatu), a w koncu robotnicy remontujacy dach zrzucili cos z niego i rozwalili mi samochod:( podprzychodnia wlasnie:(
brutalny powrot do rzeczywistosci..
poza tym wracam na uczelnie, do pracy caly czas na pol etatu, a od poniedzialku mamy nianie..
Maura chodzi jak sie czegos trzyma, wzdloz mebli i za raczke:) zebow mamy 6!
jej pierwsze slowa to *nie* i *daj* ostra dziewuch rosnie:))

pozdrawiam was dziewczynki serdecznie, lece pozagladac na poboczne:*

Dziulka- wielkie sto lat dla Leane!!

Ostatnia edycja:
To ja znowu przestałam z procentami,jak mnie w ciąży do piwa zimnego ciągneło tak teraz może sobie stać i mnie nie rusza a kiedyś w młodości to czasem 4 piwka a teraz pewnie po jednym by był zgon:-D

Dobranoc mamuśki do jutra.

Ostatnia edycja:
witam wieczornie.

dziekujemy baaaardzo za zyczonka dla glizdusi:)))

co do pracy-odpisuje tym ktore pytaly: telefon nadal milczy a ja dostaje wscieklizny piatego stopnia..... postanowilam ze w czwartek tam zadzwonie lub pojde jesli mi nei zdzwonia i powiem ostro: chce wiedziec na czym stoje i nie miec zludnych nadziei, wodzenia za nos bo tego neinawidze, powiem ostro ze rzadam odpowiedzi jasno i otwarcie teraz, albo na tak albo na nie-chyba nic skomplikowanego?????? jesli nawet mialabym zaczac robote za 3 mce to niech mi powie"sluchaj babo, nie teraz, ale za 3 mce na bank" albo niech powie krotko " NIE".

poza tym w robocie dzisiaj sie nazapierdzielalam, mylysmy magazyn.... mozna oglupiec jaki syf byl. plecy mnie nawalaja jak szlak...

IDUS Leane przy mnie niby nei raczkowala ale tak jak rano pisalam mialam migawke ze zrobila pare raczkow.... bede polowac:))

a co do kolczykow to dowiem sie najpierw ile kosztuje to u nas itp, bo ona ma te zlote kolczyczki przepiekne i ma tez srebrne od kuzynki mojej takei serduszka:)

poza tym z okazji roczku Leane moje dziecko uzywa nowego slowa" baba" mowi na buzie:))))) naiwna babcia myslala ze to do niej a dziecko wklada mi paluszki do buzi i mowi " baba" albo pokazuje na moje usta i "baba". teraz wieczorem obudzila sie z wielkim rykiem.... jak to w okragle miesiace... za kazdym razem jak jest okragly miesiac on sie budzi z rykiem, nie wiem o co kaman, ale siedziala tu z nami w salonie i wydurniala sie rowno.... tera polozylam lobuza.

Paolcia Aga ma 7960 tak więc szału nie ma ale systematycznie przybiera na wadze. teraz zjadła i zasnęła bez problemu. nie wiem co jej wcześniej przeszkadzało bo teraz cały czas bardzo ładnie śpi no oby to tylko przypadek był.

Dzień dobry.
Nie wiem,ile uda mi sie napisać dziś- idziemy rano do doktorka z Amelką - zdrowa jest,no,ale dziś środa,więc można zobaczyc,ile znów waży moja pyza itp. ...Gorzej ze mną- czuję już się ok.,uderzeniowa dawka Gripexu chyba pomogła,ale został suchy kaszel,a w przegrzanej przychodni to dopiero moze mnie dopaść:baffled:.
Wczoraj po południu wpadliśmy do brata- ostatnio ,odkąd jego córeczka dostała własny pokoik,to tam odbywa sie życie towarzyskie:-D- nawet fajnie,tylko możecie sobie wyobrazić,jak potem pokój wyglądał,jak dziewczynki wszystkie zabawki postanowiły powywalać:-D.Ale się obśmialiśmy,jak bratowa poprosiła Kalinkę,żeby pochwaliła się,jakiej piosenki nauczyła się w przedszkolu,a Amelka zaczęła do tego dansować zawzięcie:-D- a jeszcze do niedawna taniec w ogóle jej nie interesował.
Poza tym chciałam napisać,że zgadzam się z Kanią,(której duuużo,duuużo zdrówka życzę:***),że Ida,Makuc i Nat "rządziły" na forum,a teraz..łooo.No,Ida posta wyprodukowała:tak:- szkoda,ze tak rzadko ostatnio to robisz...:-(.Amelka wczoraj też dostała mannę na kolacje.Z 210 wypiła 180 i koniec...pobudka była ok.23.żrobiłam jeszcze mleko - to pociumkała i tyle...Nie wiem,o co kaman...Chyba zwyczajnie trzeba uzbroic się w cierpliwość i mieć nadzieję,że to wszystko jakoś samo minie i dzieci będą spać normalnie- mam nadzieję ,ze jeszcze przed maturą:baffled:.
Makuc- będziemy dzis rozmawiac z doktorkiem o "wieszczym":baffled:- trzymaj kciuki...
Co do jesieni- zgadzam sie z Rysią,ba,powiem nawet,że nic przeciwko takiej zimie bym nie miała;-)- zima taka ze śniegiem powinna trwać od Bożego narodzenia do Nowego Roku,coby ładnie na Święta było i już:-p
Alarm butlowy właśnie był- M. smiał się,że jakby wołu zarzynali...dzięki za błyskawiczne do przygotowania mm- postawiłaby na nogi pół dzielnicy,jakby to pół minuty dłużej potrwało:baffled:
Elwirka- jak dziś Oliwka?Zrobiła kupkę?Brzuszek już nie dokucza?
Gratki suwaczkowe dziś dla
Arka Kromy-wszystkiego najnajnaj:-):-):-):tak:
a roczek dziś kończy
Wiktorek Madlein
dla Was tez wszystkiego ,co najlepsze,dużo zdrówka:-):-):-):tak:
To chyba tyle...Miłego dnia,Laski:))))

reklama
tylko jedno natolin nie boj, sie, jak cos to bierz poduche i wpadaj ;)
chyba nie rozumiem :confused::baffled:
PAOLCIA zazdroszczę, że nigdy nie musiałaś się odchudzać.
IDA parówki, pasztet ładne upodobania ma Twoja Miśka ;-)
a zęby to już mi się jakiś czas temu wydawało, że mu coś tak rozpulchniały tam dziąsła w okolicach czwórek na dole (gdzie jak dotąd ma jedynie jedynki) ale wydawało się to niemożliwe za bardzo i olałam temat, wczoraj przy kąpieli wkładam palucha, a tu taka niespodzianka!
a jakie te majtki kupiłaś? chociaż mi to by się przydało takie całe body wyszczuplające, bo ja jednak brzuch mam spory :-/
aha i uwielbiam takie Twoje posty :-*
IKAA29 bułka z pomidorem, szynką i MAJONEZEM! to dla mnie właśnie coś specjalnego, mniam! ale mi ochoty narobiłaś, ale na szczęście dla mojego brzucha nie mam majonezu
MORIAM fajnie, że jesteś. Zazdroszczę tej Portugalii, ale z tym rozwalonym autem to jakaś masakra!
HAPPYBETTI daj znać jak wrócicie od lekarza, zaintrygowałaś mnie tym "wieszczym" skierowanym do MAKUC ;-)
KROMA gratki suwaczkowe!

u nas nocka taka sobie, ale najważniejsze, że pobudki były tylko na smoka; natomiast ta docelowa pobudka o 5:45 to mnie prawie dobiła :-/:angry:

Do góry