reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

hajka wieczorowo!!

ale pusto tu ostatnio!!:szok: kiedyś ciężko było nadrobić dzień ale ostatnio to pikuś!
natolin gratulacje zębolkowe! To pięknie młody przechodzi ząbkowanie, skoro dopiero je zauważyłaś! A co do tego specyfiku do zdjęć to dostaniesz w jakimś kodaku, albo innym gdzie można kupić albumy do zdjęć, ramki!
rysia kolejny powiadasz? to który to kolczyk już?
Ida :-( to musiał być naprawdę ciężki poród dla Ciebie! Ja też przeżyłam sporo ale jednak drugie bejbe bym kciała ;-)
roxi super, że mężczyźni Twoi się spisali na medal!
dobranocka właśnie, jak się czujesz? coś mi się zdaje, że jeszcze przenosisz tą ciążę! Chociaż życzę, aby wszystko było po Twojej myśli!
renata co? drzemka o 19?? to o której on chodzi spać?? moja często po 19 już śpi!
elwirka właśnie myślałam o Tobie, że ostatnio żadko Cię czytam! Przykro mi z powodu bólu brzuszka Oli! Dawaj jej często do picia herbatki koperkowej i masuj brzuszek!
kroma co za zmiana!!! Nie poznałam Cię małpko jedna :-D
Kania i Ty toże się zmieniłaś??? Boszzzz dziewczyny mówicie, że jesień przyszła, czas na zmiany??? może i ja wyszukam czegoś nowego?!
ikaa miałaś iść tylko na dymka i gdzie jesteś????
mamaagusi powaliła mnie długość Twojego posta!! Gdzie uciekłaś? Co u Agusi?

A moja Julcia chyba chora bedzie :-( bo psikała dość dużo i woda jej z noska leciała. Do tego stan podgorączkowy więc dałam ibufen, żeby się w nocy nie męczyła!

reklama
Paolcia nie uciekłam tylko jakoś nie mam weny. poza tym nie umiem pisać o sobie za bardzo. Agusia narazie śpi. i to nawet spokojnie bo nie słyszę żeby się obracała. nie oddycha ciężko więc katarku nie ma. nie wiem co jej było....

ikaa a z czego chcesz się odchudzać? ile ważysz? ja nigdy w życiu się nie odchudzałam, bo zawsze byłam szczypiorek :zawstydzona/y: i moja Julcia też raczej szczypiorkiem będzie!
mamaagusi co to za brak weny? jak nie lubisz pisać o sobie to pisz co tam u Agusi zawsze ;-) waga jej coś podskoczyła? Bo moja już prawie 8 kg ma grubas jeden :-D

72,5 kg i te 7,5 kg za dużo mam bo moja wyjściowa waga na początku ciąży to 65 i tak idealnie było jak dla mnie.Lenka też chudzinka bo ona to do obżartuchów się raczej nie zalicza.

ikaa wiem, że dziewczyny stosowały jakąś diete i ładnie po niej kg gubiły, więc może podpytaj m.in mamaagusi i dziulka! No to miło powitać mi kolejną chudzinkę, bo nie za dużo ich tutaj :-)

cofłam 10 stron żeby coś konkretniej poodpisywać i wyszła mi 8 rano wczoraj
shocked.gif
i że niby mało się tu dzieje?!?!?!?!?!
cool2.gif

beti, ja młodej daję od jakiegoś czasu na noc kaszkę mannę mleczną, jak wiesz wypija robioną z 330ml wody DO DNA i co??? i zazwyczaj i tak między 3 a 6 jest pobudka na "dopojkę"
baffled5wh.gif
więc o co kaman? a takie płacze niegłodowe też na topie... nie wiem czy cos jej się śni czy męczą ją dziąsła... no idea
nerd6bs.gif

spóźnione gratki dla Alicjuszki:*:*:*:*:*
rysiek, ja z tymi kciukami to miałąm na myśli wyniki twojego egzaminu bo mi się ubzdurało że w poniedziałek miały być
embarrassed.gif

doris, ja nie mogę do tej pory ścierpieć że najmłodsza sis mojej mamy nie mogła moja chrzestną zostać - wujek był rozwodnikiem... a ona naprawdę głęboko wierząca, serdeczna i ciepła osoba... juz nie żyje NIESTETY
unhappy.gif
ale do dzisiaj myślę o niej baaaaaaaaaaardzoooooo ciepło
unhappy.gif
unhappy.gif
unhappy.gif
Dodusiowi
gratuluję osiągnięcia wyższego poziomu samodzielności
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif

maga, wymiatasz z tymi nocnymi akcjami!!!
laugh.gif
ale tak na serio: to może pod jakieś zaburzenia podchodzić chyba... albo taka twoja uroda
biggrin.gif
ja całkiem niedawno zrobiłam "lunatykując" cuś takiego że do dzisiaj buraka strzelam jak sobie przypomnę
embarrassed.gif
embarrassed.gif
embarrassed.gif

Dziula, juz ja widzę jak moja pediatra daje mi rady ad nocnego jedzenia młodej
dry.gif
prędzej zjebę że zęby jej popsuję
cool.gif

paolcia za tą nockę to bym ślubnego prześwięciła!!! na pewno nie poszedłby sobie słodko spać, O NIE!!!!!!!!!!!!sam by dzidzię usypiał
p.gif

dawidowe, ja używałam dla młodej rub-arom (na przyszłość mozesz zapamiętać
biggrin.gif
, to właśnie ten tańszy jest), w aptece nic nie mówiły dziewczyny że nie można jej pościeli tym smyrnąć, a pomogło
yes2.gif

Alicja, Misiaczek jak na razie tylko całuje kota gdzie się da
laugh.gif
a jaka radość jak jej się uda go cmoknąć
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
jakby wiedział ten kot że istnieją "inne formy czułości oddziecięcej" to może doceniłby te przypływy czułości z jej strony
cool2.gif

Dziula, czekam razem z tobą na odp w sprawie tej pracy i nawet MI już nerwy wysiadają z niepewnosci
dry.gif
naprawdę chcesz już przekłuć uszy młodej???ja mam obawy...a kolczyki czekają
wink2.gif

sheeney, mogłabyś coś polecić jak już przeczytasz nowe nabytki
laugh.gif

kroma, jaki avek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
padłam!!!
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
i weź nie gadaj ze ci się trzecie marzy
shocked.gif
podziwiam... ale ty chyba jednak po prostu masz powołanie do mamowania, co?
biggrin.gif
bo ja chyba nie...
embarrassed.gif

Roxi, gratki dla koleżanki!!! a jak ona się czuje? zadowolona z porodu?
mała mi, ten ksiądz to jakaś porażka jest!!! na pewno uda wam się to załatwić uderzając wyżej, dziekan może?
Ala, jakie placki Iś szamała???ja już nie wiem co Ince dawać jeść rano... wsio na nie, oprócz: parówek, pasztetu pomidorowego (o zgrozo!!!) czasem serka almette... pomidorka nawet nie ust nie weźmie, jajek też nie...
Dziula, to były te raczki czy nie????????????? bo nie wiem czy gratulkować
laugh.gif

Ewuniu, gratki dla Tomka/!!!! i kop w dooopsko też
dry.gif
do pionu go!!!!!!!!'
Kania, eeeeeeee taaaaaaaaaam
laugh.gif
nie przesadzaj że rządziłam
laugh.gif
ale tulaśne buziale za wywoływanie Idulca masz :*************
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
zawsze się czułam trochę "z boku" a teraz jeszcze trochę bardziej z boku się czuję i to dlatemu takie klocki...a tobie duuuuuuuuuuuuuuużoooooooooooo zdrówka!!!!!!! tran pij!!!!!!!!
co do niemówienia o ciąży to ja miałam nie mówić właśnie ale następnego dnia po potwierdzeniu przez gina zafasolkowania leżałam już w szpitalu, o...... i tyle było z tajemnicy
unhappy.gif
ps. nie jestem pewna czy jeszcze komus mnie tu brakuje
wink2.gif

dobranocka, kochanie, to juz sam finisz przed tobą!!! 3mqm kciuki!!!!!!!!! :**********
natolin, jak że czwórki?!?!?! ale fazowo to musi wyglądać!!!
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
ejjjjjjj, a może mi sie nie przywidziało jednak że u mojej też coś w tych okolicach bieleje???
nerd6bs.gif

ikaa, ty palisz???
natuś, :***
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
ja chyba mam jakiś syndrom niedotulenia normalnie...
paolcia, weeeeeeeeeee nie zmieniaj avka bo i tak już sie nie mogę połapać hu is hu
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif

co do bycia chudzinką to ja se gacie wyszczuplające qpiłam
laugh.gif
takie aż za 8zł
cool2.gif
i jakoś dają radę bo ten wałeczek "nadspodniowy" ładnie chowają
yes2.gif

szaleję z korkami, mam wyrzuty sumienia że Misiaczek tyle czasu u babci zamiast ze mną, nie umiem korzystać z tych kilku chwil jak jej nie ma, i o... życie...
a ostatnie dwa wieczory nawet pozytywne z małżusiem bo se pogadaliśmy, jak już dawno nam się nie udawało, tak od wątroby aż
wink2.gif
aż szkoda że @ przyjeżdża
p.gif
wink2.gif
laugh.gif

okocimek wypity, trza lulupapa bo nie wiadomo jakie atrakcje na dzisiejszą noc przewidziane...

Paolcia moja na kluseczkę nie wygląda ale wagę ma słuszną ponad 10 kg !!!
A co do zmian, trzeba coś zmieniać bo nudno by było a mnie nudaaaa zabija !!!
Ikaa co dobrego jadłaś? pochwal się?
Szacun Ida musiałam Cię zmobilizować i bardzo miło zaskoczyłaś długością tego megawypasionego posta. Ja tesknię za takimi postami, tulam Cię mocno :*** Widzę, że ciąże też miałaś z komplikacjami. Co do tranu właśnie dziś z mężem rozmawiałam o tym, żeby Oliwce tran podać, tylko czy reakcji alergicznej po nim nie będzie? A ja... co tam ja, co mnie nie zabije to mnie wzmocni :-) Jak to nie rządziłaś na forum??? Z boku raczej nie "stałaś". A poza tym wierzę, że jest Ci przykro, że mniej czasu poświęcasz Michalince bo zaczęłaś udzielać korków ale pomyśl w ten sposób, ze robisz to też dla Was. I fajnie, że z mężusiem się układa :-) póki nie ma @ to korzystaj ;-) a gaciorki fajne???
Kroma super avatarek.

Praktycznie co wieczór ja objadam się winogronem ;-)

Ostatnia edycja:
napisalam posta i zamknelam stronem i nie zapisalo sie i no niech to....
drugi raz nie mam juz sily
dobranoc

tylko jedno natolin nie boj, sie, jak cos to bierz poduche i wpadaj ;)

reklama
Ida pale pale aż 4 faje na dzień:tak: bo na więcej mi Lenka nie pozwala:-)w ciąży nie paliłam a jak przestałam karmic to znowu zaczęłam żeby się odstresować ale widzisz małe ilości bo u nas w mieszkaniu się nie pali i wszyscy wychodzą na dwór a ja tylko ide jak mała śpi bo tak to jej przecież nie zostawie samej.

Kania nic ciekawego,bulke z szynką,pomidorem i majonezem

Dziewczyny a jak miliony dzisiejsze?zgarneła któraś?przyznać się która?

Ostatnia edycja:
Do góry