reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

no wiec laski nei wyrobilam i zadzwonilam tam.... nie dodzwonilam sie. poszlam osobiscie bo kotu zarcie musialam kupic. trafilam akurat na ta babke i dyrunia tez. oboje mi powiedzieli ze mi zadzwonia dzis, jutro, moze pojutrze.... nienawidze tego trzymania wn iepewnosci!!!! wole uslyszec NIE przynajmniej nadziei se bym juz nie robila:((( nerwy mam jak diabli.

poza tym Leane dzisiaj ajdla kurczaczka z ziemniaczkami dzisiaj, pierwsze dwa kesy- otrzepalo ja jak psa, ale jadla pozniej. mimo ze czosnkiem pachnialo, i przyprawiony byl kurak pieprzem sola i papryka slodka to wcinala. no nic, ide obiad robic.

reklama
No to ze sprzątania narazie nici bo mój szanowny małżonek właśnie zasnął na kanapie :-D a niech śpi wkońcu ma urlop ;-)

kania
, dużo zdrówka dla Oliwki, bo widze, że to katarzysko was tak samo jak i nas nadal meczy :-( współczuje nocki :sorry: A jak ty dzisiaj dajesz rade, z pracą, z Oliwką ? jak stosunki z mężem i jak wogóle się czujesz ?

doris, brawa dla Dorianka, to już duży i samodzielny chłopak jest :-) szkoda że łikend średni, może jakby mi się udało dojechać na impreze to by był lepsiejszy, ale straszne korki na trasie były :sorry:;-)

dziulka, kciukasy za pozytywną odpowiedź w sprawie pracy!!! ooo doczytałam, ja też wole jasną sytuacje a nie takie przeciąganie sprawy, ale jak odpowiedź ma być na tak, to może lepiej poczekać ;-)

alicja,
niezły news, jeden z lepszych jakie ostatnio słyszałam :-D

happy,
udana zmiana avka :tak:

dawidowe,
super, że lokator znaleziony wkońcu! :-) Gratki zebolkowe dla Laurki i oby się nie rozchorowała! :tak:

ika,
a ty co tak nic o sobie nie napisałaś hę :rolleyes2:

paolcia,
no to mąż się nie popisał :no: współczuje nocki :* już się boje co to bedzie jak do pracy wrócimy :ninja2:

mała mi, sarisa, strasznie tu was brak :-(

coś jeszcze miałam napisać ale Pan Maruda szczypie mnie po nogach :confused2:

Roxi dzięki, że pytasz :-) praca kiepsko szła, bo już jestem po całe szczęście. Fajnie, że jest też babcia, która wczoraj zdeklarowała, że jak trzeba będzie przyjść to przyjdzie do Oliwii. Z mężem hmmm przez weekend nie ciekawie ale wczoraj wieczorem porozmawialiśmy i mam nadzieję, że będzie lepiej. Jego wczoraj dopadł katar a mnie dziś więc ogólnie wszyscy jesteśmy zasmarkani :-( jeszcze się zbliża @ więc mój nastrój jest... a Ty jak się czujesz??? To mąż jak się wyśpi to może nabierze ochoty na porządki :-) Twój szczypie a moja gryzie (w ramię mnie wczoraj ugryzła) chyba chciała uwiecznić swoje dwójeczki na mojej ręce :-)
Dziulka wierzę, że nie cierpisz czekać, ja też a takie czekanie jest najbardziej dobijające. Mam nadzieję że odpowiedź będzie pozytywna, oczywiście ze szczerego serca Ci tego życzę. Ooo Leane w kurczaczkach gustuje, super :-)
No właśnie Sarisa daj znać kiedy przeprowadzka, wszystko już gotowe??? Teście się nie wtrącają???
Mała_mi pracoholiku wracaj do Nas !!!

Ostatnia edycja:
Witam sie po kilku dniach przerwy!!
Jestesmy juz zdrowi:-)
jakos takie leniwe dni ostatnio mamy,nic pozytecznego nie robimy:-D:sorry:,wlasciwie to nie ma o czym pisac bo nic sie nie dzieje.Za 11 dni przyleci mama wiec bedzie cos sie dzialo.Zamowilam pare(parenascie:-p) ksiazek w Empiku dla siebie i dla synka i teraz czekam az dostarcza do moich rodzicow i mama mi przywiezie!!!!! I w ogole z tego empiku sie ciesze najbardziej bo za granice tez wysylaja wiec bede sobie mogła zamawiac kiedy bede chciala!!!!:-):-) I biora stała cene niezaleznie od ilosci (tzn do 20 sztuk ale na raz tyle nie bede zamiawiac)
Poki co wcale nie czuje,ze jestem w ciazy co cieszy mnie jeszcze bardziej bo tych mdlosci boje sie jak ognia

SHEENEY wrocilas:)))) suuuuper ze mamusia przyjedzie, bedzie ci razniej:))) a ze poprzywozi conieco to juz w gole superasnie:))

moje zdolne dziecko porozkladalo mi na podlodze ksiazeczki.... 13 sztuk porozkladane na calej podldoze w salonie:))))ale oczywiscie tatus/mamusia posprzata:)))

cos mi sie zdaje ze mloda z raczka ruszy i to jeszcze dzisiaj, od rana przejawia niezle zapedy, bardziej niz kiedykolwiek, kombinuje jak piernik:)))

ide sie polozyc po obiadku a potem na 17h do pracy ://////////////////// wrrrrrrrrr

Hej Dziewczyny, mam pytanie, któraś z Was robiła torcik na Roczek własnoręcznie? Jeśli tak to mogłabym poprosić o przepis? Chciałabym zaoszczędzić a będę miała 15 osób na roczku. Przepraszam, że zaśmiecam wątek ale mam dosłownie kilka minut czasu wolnego. Poproszę na priv przepisik żeby już nie zaśmiecać. Z góry dziękuję i buziaki dla wszystkich mam zostawiam.!!!

witam, ja nie mam czasu, Olka normalnie wulkan energii, teraz mi nie śpi w dzień i nie mam kiedy na kompie coś napisać.

Jeszcze byłam u koleżanki ona ma taką niunię 3mczną zakochałam się, szkoda, że nie mogę mieć już dzieci.

makuc- zdrówka dla niuni z okazji roczku Zobacz załącznik 393840

Dziulka- ja też nie lubię nie pewności co do czekania na odpowiedż w sprzwie pracy

Roxanka- zdrówka dla Ptysia

Alicja- to ci gryzoń mały.

witam się i ja. niunia po ryku śpi (idzie niestety górna jedynka i powinna być lada moment poniewąz dziąsło jest na maxa naciągnięte. Katarek niunia ma ale delikatny. Zrobiłam jej inhalacje z soli fizjologicznej, posmarowałam maścią majerankową i skropiłam Inhaolem łóżeczko. Mam nadzieje że się nie rozłoży.
Prasowanie zrobione, własnie wpałaszowałam obiad, wszysko przygotowane na rano a teraz lece pozmywać i zrobić kanapki do pracy.

reklama
No i jest na świecie kolejne maleństwo :-D Moja koleżanka urodziła małą Lenke :-)ciesze się jak głupia i już sie nie moge doczekać kiedy ją zobacze :-)

dobranocka
, teraz za ciebie trzymam kciuki! :-)

kania,
ciesze się, że z mężem lepiej, tylko kiepsko że teraz was jakieś choróbsko dopadło, zdrówka życze! a jak Oliwka się czuje ? kiedy do żłobka ? fajnie też że mama zaoferowała pomoc :tak: ja też się zdrzemnełam razem z mężem i Patrykiem, a co ;-) a potem faktycznie naszła nas ochota na sprzątanie, dopiero nie dawno skończyliśmy, ale przynajmniej na jakiś czas bedzie spokój :happy:

sheeney,
fajnie, że twoja mama przyjeżdzai ci troszke pomoże :tak: no i super, że dobrze się czujesz i póki co żadnych ciążowych dolegliwości nie ma :-)

kroma, Alutka makucia kończy dzisiaj 11-m-c;-)y

gosia,
dobrze, że z główką wszystko ok :-)

monimoni,
ja nie pomoge, ale na wątku o roczku chyba coś dziewczyny pisały.

Do góry