reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

dawidowe- poszperam i zobaczę jak coś :-) Już dawno nic nie czytałam chyba z mc temu, ale ja tak mam jak za dużo czytam to później aż mi się nie chce.

A ja dzisiaj bym popełniła taką gafę, szłam złożyć C sztuk dwie, w dwa różne miejsca i mi się pomieszały i bym dała nie te co trzeba. Ale się na końcu połapałam coś mnie tknęło.

reklama
Kroma ja też tak mam przez jakiś czas łykam książki a potem miesiąc a nawet 3 nawet nie spojrze na książke.

Niunia śpi już godzine. I jak narazie gorączki też nie ma. żal mi jej tylko dawać te syropy. Jeden na oskrzela 3 razy dziennie po 5 ml czyli cała trzykawa. A jest naprawdę wstrętny. Wg zaleceń 7 dni a dziś dopiero 3. Dodatkowo jeszcze Ibufen jak gorączka skacze i też 5 ml. W nocy daje czopek.

dawidowe- ja ostatnio spróbowałam jeden dla dzieci to to takie słodkie, że nie dziwie się czemu dzieci nie chcą albo mają odruch wymiotny, ale jak to mój lekarz mówi lepiej dać syropek niż potem antybiotyk co jest trucizną dla organizmu. Niech niunia śpi, może odeśpi chorobę, szkoda takich bąbli jak chorują.

Efa, nie chcę Cię straszyć, ale sama niedawno byłam świadkiem analogicznej sytuacji. Synuś moich dobrych znajomych, też dostał rzadkich kupek, nie miał gorączki, wymiotów, jadł normalnie i się bawił. Myśleli, że te kupki to efekt ząbkowania, lekarz skierował ich na badanie kału Marcinka i okazało się, że Mały ma e.coli. Już mu podali antybiotyk i wszystko jest ok.

Przepraszam, że nie odpiszę każdej z osobna. Troszkę mnie tutaj nie było i już nie uda mi się wszystkiego nadrobić ;/ Ale obiecuję poprawę.

Kroma Ibufen a mam pomarańczowy to przy Pulmeo miodzio. A żeby było ciekawej to ten drugi niunia pije chętniej. Zaczynam mieć przylepiony do ręki termometr. Naszczęście goraczki od rana nie ma i mogła by już nie wracać. Myśle też czy jej służy zmiana bebilony na bebiko. Dzis kupiłam jej bebilon i zobacze bo kiepsko ostatnio z piciem mleka.

Lolisza jakie ty dajesz mleko że niunio tak chętnie zaczął pić nr 3?

:-)Hejka
Dodałam nasze fotki na wątek abyście mogły nas lepiej poznać.
Mały pospał i pojadł więc zaraz pewnie jescze ciąg dalszy wypraw na dwór.
Dawidowe ja miałam termin na 1 października, ale według moich obliczeń z długości okresu to na 10.
Pamietam jak czytałam o twoim porodzie nie wiedząc, że mnie to samo czeka za 3 dni heh...:-)
Efa na biegunkę dawali mi smectę pół szaszetki, ale mój mały miał rota stwierdzonego i byliśmy w szpitalu niestety tydzień aż.

Doris no tak nasze chłopaki są w jednym wieku:-) czy twój Mikołaj chętnie opiekuj się małym?
Mój się nawet stara heh a jak sobie nie radzi to myk Olesia do łóżeczka i gotowe ma go z głowy:-D

Ostatnia edycja:
dziewczyny, przeczytałam wsio
nie pamiętam nic
nocka masakra
katar jak woda z kranu
nasivin kupiłam, majeranek pod nos i modlę się żeby ta noc była spokojniejsza bo M idzie do pracy
po dentinoxie się uspokaja więc obstawiam zęby (chociaż wczoraj nawet nurofen nie pomógł:eek:)
zero gorączki

ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, mam maxa............. ale wiem że nie jestem z tym sama - więc buziam współtowarzyszki niedoli i łączę się w niewyspaniu, zmęczeniu i umiłowaniu życia:crazy:
aha, dla emiśki_ kop w pooopę!!! ja pamiętam olłejs i 3mam kciuki bo może w przyszłym tygodniu się w Gw spotkać uda:-)

reklama
ida- zdrówka dla ciebie oby katarzysko sobie poszło i dla małej spokojnej nocy. A ja też się piszę na spotkanie z wami, i to po weekendzie mi pasuje, bo też mam katar.

Emilia- no właśnie zdrówka dla Kuby, zapomniałam jeszcze dopisać :-)

Do góry