reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Ojojoj, znowu wypadłam z obiegu. Olek jeszcze nie doszedł do siebie "kupkowo", więc mam podniesiony poziom stresu.
Jutro przyjeżdża do nas Tomek, więc może się troszkę uspokoję. A może będzie w bojowym nastroju o i właśnie nie...
Przyznaję potulnie, że nie nadrobiłam, co napisałyście od tych kilku dni. czas leci, jak szalony, najpierw na 1 dobę był w Gdyni mój tato i znowu popłynął w siną dal, poza tym następnego dnia jego brat miał drugą operację kręgosłupa i dziadkowie szaleją z niepokoju o niego (stawiająca całą rodzinę, a głównie nas, na nogi). Potem wypad na działkę w Bory Tucholskie na grzybki i nawet zjedzenie porządnych porcji smażonych podgrzybków w śmietanie, mimo że "grzybów nie ma, panie Zubilewicz". Wczoraj miałam już siłę tylko biegać za Olkiem, nic poza tym...
A przed chwilą zostałam sama w domu z Olkiem na cały dzień + 2 psy + 1 kot + ekipa remontowa, której muszę dopilnować, bo mama zostawiła dla nich kilka zadań... Poza tym czeka mnie kombinowanie jakiegoś dietetycznego obiadku dla mojego nie do końca zdrowego malucha (to chyba jednak rota, chociaż taki łagodniejszy dzięki szczepieniom).
No i ciężko w takich warunkach czytać... Ale Was kofam, Wy wiecie.

A! I mam limo pod okiem!!! Spadł mi wazon prosto na nos, a siniak tak sobie "przewędrował" zatoką, że wyglądam, jakby mnie w domu bili...

Sugar, suwaczkowe gratulacje i sto buziaków dla Artka od cioci Ewy!

happy no to trzymam kciuki jeszcze zeby jednak zostalo mężowi wyplacone to co mu sie nalezy! Jesli chodzi o TLC to wiem ,ze to to taka stacja tv ale nie wiem co konkretnie dziewczyny na tym kanale tak lubują oglądać.

efa- a bylas z Olusiem u lekarza w sprawie tych kupek?

doris, to widze, że i twój J znowu się spsuł :confused2: cóż on znowu nawywijał ? mój pewnej kolejnej kiepskiej nocki, podczas jednej z pobudek Patryka, wkurzył się że ciągle wstaje do synka a ja śpię snem kamiennym i budze się raz na 15 razy ;-) jakbym to specjalnie robiła :crazy: więc mi powiedział, że to ja powinnam do niego wstawać bo moge się nie wyspać, wkońcu cąły dzień nic nie robie ... to tak w skrócie :-( niby już jest troszke lepiej ale nerwa mam na niego strasznego, zobaczymy co to bedzie jak za miesiąc wróce do pracy :szok:
Fajnie, że dwa dni mogłaś spędzić z Doriankiem :-) tylko kiepsko że dzisiaj nocka średnio przespana :sorry:

happy, to jeden z programów discovery, kiedyś nazywał się travel&living a teraz zmienili na TLC :-)

efa,
ty to dzielna dziewczyna jesteś, ze wszystkim dajesz sobie rade, a widać łatwo nie jest ;-) Dużo zdrowia dla Olusia i żeby te kupki wkońcu się unormowały!

Ogłaszam wszem i wobec że Patryk śpi ... po godzinnej walce, jednej kupce i mega ryyyyku :dry:

Witam dziewuszki!

No to mamy kolejnego ząbka :tak: przedwczoraj wyszła jej prawa górna jedynka :-) Julka dziś obudziła się o 7 więc pospałam prawie 9 h ;-) O i taka jestem happy :tak: poza tym chwalimy się, że od przedwczoraj moja Luluś jest posiadaczką kolczyków w uszkach :tak: i wygląda jak malina!!!!!!
Kupiliśmy jej już na roczek prezent. Dostała od rodziców fotelik samochodowy cybex pallas 2 fix! Jest inny niż większość fotelików i jak narazie niezbyt jej pasi :szok::eek: ale mam nadzieję, że to tylko kwestia przyzwyczajenia!
Poza tym, jesteśmy w trakcie załatwiania i dopinania wszystkiego na roczek, bo już za tydzień w sobotę wyprawiamy! Dzisiaj jedziemy do Sowy zamówić tort. W sumie to doszło nam kilku gości i razem z dziećmi bedzie 20 osób :szok::-D będzie wesoło!
Tak, więc wybaczcie, że ostatnio tak często nie wpadam ale brak mi czasu!

Pozdrawiam Wszystkie chorujące szkraby, bo doczytałam, że jest ich sporo :-( Całuski dla Nich!!

A dla Sugar i jej synusia WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ SUWACZKOWEGO!

roxi - u mnie nie wiadomo o co chodzi. J. niestety znów pała do mnie obojętnością i nie gadamy ze sobą. Wstyd sie przyznać , ale boli mnie jak widzę szcesliwe pary spacerujące ze swoimi pociechami. Zmoim to ostatnio wygląda tak ,ze on idzie 5m przed albo za mną. Wszystko robię zeby bylo dobrze. W domku jest czysto , ugotowane , poprane , poprasowane , pomimo tego ,ze przeciez też pracuję. U mnie podobnie jak u Ciebie pójdzie o jakąś głupotę , ale potem zamiast pogadac to jest cisza , która trwa już tydzien.

paolcia - no to gratulacje! musisz fotkę córci w tych kolczykach wstawić. a co do roczku to pozytywnego zalatwienia spraw i udanej imprezki.

Roxi,Doris Zuza bawiła się wybornie bo dostała mega wypasiony prezent..... ale kiepsko było bo dowiedziałam się smutnych rzeczy i wiecie żal mi się zrobiło mojej psiapsiółki :-( oj to wszystko do d.................... a dokładniej płeć męska ........
Roxi,Doris,Maqc tulam.....bo cóż więcej można zrobić
Dziulka mogę już puścić kciuki?
Dawiodowe zdórwka i marsz do lekarza, bo zapalenie ucha to poważna sprawa
Strip wróciłaś? bo ostatnio Cię więcej super.
Mała mi jaki kochany małż
i ogólnie dla wszystkich niewyspanych mam Happy,Roxi,Elwirki,Doris, Strip..........któż jeszcze nie pamiętam buuuu
Editek to Ty z STW jesteś ho ho ho :-). Witaj

Ostatnia edycja:
doris :* tulę!!! Przykro mi, że znowu między Wami się nie układa! U nas kłótnie też zazwyczaj są o pierdoły, tyle, że odkąd się znamy nie było takiej sytuacji żebyśmy nie rozmawiali ze sobą tak długo! Wogóle to kilka godzin i dochodzi do rozwiazania problemu, także wierzę, że musi Ci być przykro jak tak długo jest cisza między Wami :-( A może powinnaś pierwsza zakopać topór? Chociaż znając życie zawsze my pierwsze wyciągamy rękę do zgody :wściekła/y:

reklama
efa- a bylas z Olusiem u lekarza w sprawie tych kupek?
Nie byłam... rota ma prawo trwać do 8 dni, a nie chcę, żeby Olek przy okzaji osłabienia biegunką złapał coś innego w przychodni. On jest radosny, je, pije, nie jest odwodniony, kupek mniej, tylko jeszcze płynna co mniej więcej trzecia...

Doris, Tweój facet mnie wkurza.

Roxi, buzi dla Ptyśka, niech śpi długo i zdrowo.

no i lecę dalej, chociaż miałam napisać więcej...

Do góry