reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Elusia,Monia,Pszczylaszczka,Uska gratki dla waszych pociech

Ja dziś mega wyspana. Aga spała całą noc i wstała o 7. teraz miała krótką drzemkę i już mnie zaczepia. wczoraj u teściowej było ok a Agusi porobiliśmy zdjęcia z okazji 9 miesiąca do albumu:-)
Paolcia super, że Julka już zdrowa a jak ząbki??
Co do dukana to nadwaga zdrowa też nie jest a dukan sam mówił, że dieta jest niebezpieczna dla osób np z problemami z nerkami. ja póki co chudnę i czuję się dobrze. moja mama jest na diecie za pozwoleniem swojego lekarza bo ma nadciśnienie. myślę, że na schudnięcie samo ta dieta jest ok a jej załozeniem jest to żeby wrócić do "normalnego" jedzenia.

reklama
roxi no to kiepsko z tą nocą. Tulam mocno. Moze uda Ci sie wypocząc i zdrzemnąc w ciągu dnia?
A jesli chodzi o pogodę to u nas sobota cudna , w niedziele zapowiadali burze , a bylo jeszcze lepiej (ani jednej chmurki), no i dzis jest podobnie. W nocy popadalo -no i tak powinno byc.
Ale juz dawno u nas nie bylo tak pieknego weekendu. przeważnie wlasnie tak jak roxi mówisz weekend do d* , a jak trzeba isc do pracy to pogoda super.

mamaagusi, zazdroszcze przespanej nocki :tak:

doris, no u nas w sobote było mega gorąco, ponad 30 st. i wyrobić nie można było. Ale przynajmniej miło czas spędziliśmy bo pojechaliśmy sobie na wisłę, tam teraz dużo imprez i plaże porobione :-) pojechaliśmy też pod nową fontanne w wawie, naprawde super było bo nie siedzieliśmy w domu. A wczoraj jak zaczełam się szykować rano, myślałam że podobnie spędzimy dzień a nagle przyszła taka burza która trwała do wieczora i na koniec wyszło słońce :dry: No i cały dzień w domu, a ja już mam dość ... cały tydzień siedze sama w domu, i tylko ciągle te same sklepy i park :-(

dobra lece do lekarza z Ptysiem, bede później!

Ostatnia edycja:
Ja pozostałam w GW, M do Wrocławia pojechał, dzieciaki coś nie ciekawe, u młodej chyba zęby, ale Arek znowu kaszel ma.

Makuc,Roxanka- wiem, że ta @ to coś nie tak, ale mam jeszcze tablet na jakieś dwa tyg. troszkę mi zelżała, ale od wczoraj znowu krwiściej, będę szła chyba jutro.
Efa- margeritta- ja jak nie miałam @ to chyba z 3 lata i jak dostałam w maju to się nie chce odczepić, tak źle i tak nie dobrze, a jak się karmi to się nie ma ja po Olce nie miałam od odstawienia od karmienia z 2 mce, dostałam coś co wyglądało na @ i trwało 3 dni i zaraz zaszłam z Arkiem w ciążę.

happy- może ktoś wymyśli te teleportery fajnie by było :) A u nas też leje.
aniawa- miłej wycieczki do środy :)
DORIS to miałaś zabawę, należało się tobie.
a Emilia- gratuluję 3go ząbka, przypomniałam sobie w trakcie, jak Efa piszę,że Olkowi ząbki się przebijają, Efa, żeby mu już wyszedł i nie kwiczał, a ja czasem marudę moją biorę do siebie do wyra, on kwiczy a ja drzemię, jakoś się przyzwyczaiłam.
Sarisa- ja się chyba zgłoszę do ciebie jak będę kafelkować ubikację, bo ja nie mam pojęcia w tej dziedzinie co modne i ładne.
Paolcia- zdrówka :) Efa tobie żeby bóle głowy poszły sobie i jeszcze dla Sheeney zdrówka, a mnie też coś ćmi.
Roxi- ach te chłopaki, mój też się dzisiaj wiercił, współczuję nie wyspania, ja jakoś nie zwracałam uwagi bo na szczęście tylko się wiercił a nie kwiczał, więc sobie drzemałam.
mamaagusi-
to super że młoda tak sypia :)
MAMAAGUSI, PSZYLASZCZKA, USKA, ELUSIA, MONIA GRATULACJE SUWACZKOWE

Bry...

Spóźnione ale szczere mega gratki suwaczkowe Aniawa, Cass, Kruszynka, Happy dla Was i Dzieciaczków.
Amelce wszystkiego naj naj naj z okazji imienin.
Mamaagusi, Elusia, Monia, Pszczylaszczka,Uska dla Was i Waszych Szkrabów wszystkiego naj z okazji 9 teczki na suwaczku.

Happy ok 10 m-ca hmm a w którym miejscu jest tak napisane? a Ty podajesz HA? ja zwykły Nan Pro, jeśli po eliminacji tych produktów które podałaś nie przejdzie to wówczas zmienię mleko na HA. Co Cię tak wzięło na te porządki? może wpadniesz do mnie jak już takiego powera masz?:-) Narazie buźka po maści się goi, winowajcy jeszcze nie znalazłam.
Kroma przeleaciałam Was mniej więcej? czyli mniej czy więcej ? sprzątnij, sprzątnij!!! znowu się @ nawróciła?????? uuuu to nie dobrze. Super, że już wyzdrowiałaś a dzieciaczki jak? ooo cosik nie bardzoooo to zdrówka dla Nich dużo.
Roxannka współczuję nocki :-( tak w kratkę macie to jedna spoko, druga do bani jak i u Nas :-( odpocznij jak Patryk pójdzie na drzemkę, zdrowy już? fajnie ze sobota taka miła, co do niedzieli to chyba nie było zafajnie :-( ja też całe tyg siedzę w domu :-( czasami popołudniu na spacer z Niunią wyjdę i tak jak napisałaś te same sklepy, ten sam park w kółko to samo...
Dawidowe dużo sił dla Ciebie, dla córci dużo zdrówka.
Witaj Alicja posta mega wypisałać ale dzięki niemu jesteś usprawiedliwiona :-) super że jesteście już razem we Troje :-) tylko szkoda że znów musicie się rozstać :-( życzę Ci, żeby szybko Ci się udało znaleźć wymarzoną pracę. A z tym pakowaniem u Nas jest to samo gdziekolwiek jedziemy to ja muszę pakować...
Alutka blanocia. Ja przed kompem. D. przed kompem. Czyli rodzina K. i jej standardowy wieczor...
tak wyglądają wieczory i u Nas...Oliwka na głośne huki, krzyki, spadające talerze... itp jest bardzo wrażliwa, co do auta i prawka to ja też mam a w ogóle nie jeżdżę, zanim wsiądę do auta to muszę chyba parę godzin wykupić, super zdjęcia burzy :-) współczuję tak wczesnych pobudek no ale Kochana przecież od 18 do 3 to 9 h i tak całkiem nieźle :-) A co do D. to już lepiej, czy nadal jest kwas??? no bidulek się podtruł uuuuuu ;-)
Sheneey fajnie, że zakupy udane, że Tomuś lubi dużo tłumy i nie boi się tego, ooo zatem życzę miłego spędzania czasu z rodzinką. I nie przejmuj się wszystkim, wiem że chciałabyś żeby wszystko było na tiptop zaplanowane ale tak się nie da.
CzarodziejkaM ooo super, że spędziłaś taki babski wieczór, każdej z Nas taka odskocznia jest potrzebna.
E-lona moja je już 3, tym bardziej że po 12 m-cu wchodzi mleko Junior (tak jest napisane na tym moim opakowaniu).
Ika jejku czekam aż się jej przebiją ale masakra jakaś, pewnie wszystkie naraz będą...
A propo tego schematu żywieniowego...dajecie swoim dzieciom dwa dania?bo ja póki co jeszcze nie.....ledwo udaje mi się niuni wcisnąć jedno dania a co dobpiero zupke i drugie danie://
moja to nawet jednego nie chce teraz jeść :-(
Dziulka i dobrze że go gonisz do sprzątania, jakiś podział obowiązków musi być.
Margerrita z jednej strony mąż ma rację ale Ty swoje też masz, bo przecież jesteś mamą i wierzę, że ciężko Ci jest go zostawić na kilka dni.
Iduś tulam mocno :*** mam nadzieję, że niedługo częściej będziesz pisać, smutno tu bez Ciebie.
Paolcia dobrze, że Julce przeszło a Tobie zdrówka życzę, żeby Cię nie rozebrało.
Elwrika25 super, że chrzciny się udały :-)
Natolin fajnie tak posiedzieć na plaży, zwłaszcza o zachodzie słońca, z kimś pogadać, napić się czegoś dobrego :-) czemu dla Twojej wagi wypad w góry nie bardzoooo? tam zrzucisz trochę chodząc po górkach:-) ooo i 6 ząbka gratuluję Piotrusiowi, rany kiedy mojej się wypuszczą już siwa jestem...
Aniawa moja też w body z długim rękawem woli spać ale dziś spała w krótkim i chyba dobrze jej było, co prawda były pobudki ale na smoka, krótkie bez histerii, za to w sobotę też urządziła taką że ręce mi opadły i czasami są takie wieczory że jest jeden wielki ryk... Fajnie, że córcia wróciła, prezent się podobał? Bezpiecznej podróży.
Dobranocka jak Justysia? spadła jej temp?
Emiliab gratuluję kolejnego ząbka u Frania, powodzenia w diecie :-)
Efa współczuję ząbkowania ale dziś już gratuluję ząbka u Olusia, bo chyba się pojawił? ooo doczytałam że nie :-( A co do skoków to u Nas też książkowo skoki :-(
Uska współczuję ząbkowania i witaj w Klubie Mam Wyspanych Inaczej...
Rysia co u Ciebie?
Sarisa współczuję kłótni z małżem ale dobrze, że już jest ok :-) fajnie że płytki udało się znaleźć.
Doris super, że weekend udany, poszalałyście nieźle heh, zazdraszczam takiego wypadziku !!!
Mamaagusi super, że córcia daje pospać, na zdjęcia czekamy.
Lady tak to jest z tym czasem, jest dla Nas nieubłagalny ucieka przez palce, nie wiesz nawet kiedy...

Ostatnia edycja:
I ciszaaaaa wszyscy czytają mojego mega wypasionego posta ;-) a zapomniałam dodać co u mnie, ale u mnie hmmmm nic ciekawego, w sobotę mnie opaliło na raka (ramiona i plecy) na spacerze z Oliwką, wczoraj byliśmy na działeczce u moich rodziców, Oliwka zaliczyła kąpiel w basenie, nowy wózek przetestowany - spoko leciutki, fotelik też zdał egzamin, dobrze się Oliwce w nim śpi heh:-) Zęby nadal się nie przebiły, nocki standard z pobudkami, czasami histeriami, nie za bardzo chce jeść ale zwalam to na upały m.in. z mężem tak sobie, więc "norma". W sobotę po winkowałam z psiapsiółką u siebie na balkonie, wczoraj wypiłam pół szklanki pifka i poszłam spać aaa i stołówkę na dwa tyg, zamknęli i muszę gotować :-((((((((( tylko kiedy? Chyba w nocy...

Ostatnia edycja:
no to moja terrorist padła. od 7 rano oczy tarła a dopiero teraz ją zmogło :szok:

DORIS zazdraszczam takich babskich głupawek:) a faceci jak to faceci - bawić się nie potrafią, więc nie dziwię się, że ich grillowanie długo nie potrwało. Najważniejsze, że Tobie udało się wypocząć i akumulatory naładować!
SHEENEY w takim razie kciuki za udany czas podczas wizytacji rodziny zaciśnięte! mam nadzieję, że dasz radę czasem na BB zaglądnąć co by relacje z ich pobytu zdać :happy2::cool2:
EFA ząbka dalej niet? uuuu współczuję :-(
LADYGAB tak to jest z tym nieszczęsnym czasem, że nieubłagalnie płynie i jakimś dziwnym trafem mimo iż doba ma aż 24h to i tak go brakuje. O doczytałam, że wczorajszy dzień aktywnie z Zosią spędziłaś? super
ROXI czekam na info. po wizycie u lekarza. nocka do duszy? współczuję... a zegarki to chyba musimy sobie zsynchronizować w końcu, bo znowu się tentegnęłyśmy :rolleyes2::rofl:
KROMA Idź do lekarza raz, dwa! bo ileż to paskudztwo @we trwać może?
KANIA pisałam już, że lubim Twe posty?;-) z D. jakotako. Jeżeli dzisiaj bez żadnej sprzeczki się obejdzie to będę zadowolona. Widzę, że i Twoja Oliwka niejadek ostatnio? ja nie wiem co z tymi szkrabami się dzieje :confused::shocked2: a jak nocka u Was minęła? bo albo przegapiłam [:zawstydzona/y:] albo nie napisałaś :happy2: aaa co do "tych samych sklepów, parku, tras" mam identyko. Wymiotować mi się momentami tą monotonnią chce :crazy:
[edit]

oooo dział "o sobie" uzupełniłaś?
weekend udany? super. tylko z tą stołówką lipa. Może innej gdzieś w pobliżu poszukaj? :))) albo olej i nie gotuj :p ja tak ostatnio robię i żyjemy ;-)

Ostatnia edycja:
Makuc dział o sobie fakt uzupełniony, miałam w jednym zdaniu wszystko zmieścić ale się nie dało....
Mąż stwierdził że będzie gotował, już ja to widzę.....hahahahha ja tam mogę nie jeść.
Trzymam kciuki, żeby sprzeczki niet...
A te same trasy po prostu mnie ostatnio dobijają, już mojemu powiedziałam że jak nie wyjedziemy choćby na kilka dni to zeświruję i do najbliższego psychiatryka będzie mnie musiał oddać..., co do nocek to standard z pobudkami ale przez weekend była tylko jedna histeria więc i tak jest całkiem ;-)
Ty zmykaj się położyć jak Alutek śpi....

Ostatnia edycja:
Roxi współczuje nocki i dawaj znać jak tam Ptyś po wizycie
Kroma hmm, ale ja tez się na tym za bardzo nie znam hehe ;-) i nigdy nie patrzę na to co modne tylko na to co mi sie podoba ;-) i z łazienką właśnie też się zastanawiam jakie kolory itp i jeszcze dużo myślenia przedemną
Kania super, że łikeend się udał :-) i ze sobie powinkowałas z koleżanką ja nadal mogę spobie pomarzyć, że z koleżanką ;-) bo na tą którą bym mogła liczyć jest obecnie w ciąży i tak się napić nie możemy razem od prawie 3 lat, bo jak ja mogłam to ona nie, a jak ona mogła to ja już nie hahaha

edit: to i ja dołaczam to nie lubiących tej samej trasy, sklepów itp itd ;-), choć zganiam to na lenistwo i upał, bo jakby mi się chciało to w 40 minut na piechote jestem na rynku, autobusem 25 hehe, ale jak juz wspomniałam nie chce mi się :p

Ostatnia edycja:
reklama
KANIA mój D. kiedyś też obiecywał, że będzie gotować i.... skończyło się na jednym daniu z puszki plus wycofaniu obietnicy :-p a do wariatkowa [jeżeli dalej tak będzie] to i mnie zabiorą. ech.

OOOO Alutek wstała. spadam.

Ostatnia edycja:
Do góry