reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

jestem w szoku - juz jest watek dla mam styczniowych- niedlugo bedziemy staruchy;)
Wczoraj w markecie byly duze kolejki i 1 kasa dla uprzywilejowanych pusta . I poszlm Tam ... i bylam szczesliwa :)))))))))
rejestrowalam sie u lekarza na przyszly tydzien i powiedzial mi ze USG 3D robia dopiero od 24 tygodnia ..:(

Hej
Ja tez na to zwróciłam uwagę ,nie tak dawno byłyśmy na końcu a już pniemy się wyżej:)

Gratuluje udanych wizyt:)

reklama
Efa gratuluję :-D Cieszę się że wszytko ok.

Co do moich wcześniejszych bóli brzucha to chyba było wzdęcie gigant. Wczoraj wieczorem też mnie brzuch bolał, ale czułam że mnie wzdęło, a nie mogłam "puścić bączka" ;-) Męczyłam się trochę ale potem jakoś przeszło i noc spokojna była.

Też macie takie problemy ze wzdęciami? Mówiłam o tym lekarzowi ale on odradza branie czegokolwiek. Mówi żeby jak najmniej chemii po poronieniu. Spacerek, jogurcik i powinno pomóc. No cóż. Mi to nie bardzo pomaga...

Ostatnia edycja:
Malutka80 mam to samo ze wzdęciami. Najgorzej jest wieczorami. No cóż, musimy się jakoś przemęczyć:-)
Ja tez je mam i chyba większośc z nas ma ten problem , a na dodatek brzuszek robi sie większy ,moim zdaniem nawet za duży i czasmi czuje sie jak bym była juz w 5 miesiącu, nie które z nas mają takie fajne małe brzuszki tylko pozazdrościć, no cóz ale jak ktoś sobie wcześniej troszku folgował z jedzonkiem to tak jest:( ale nie ma co się załamywać po ciąży szybko zgubimy zbędne kilogramy:)

Nieeeeee.... ja protestuję!!!!!!! To ma być maj?!?!?!?!? Chyba żarty jakieś se tam na górze z nas robią:angry: JUż nie mogę, przemarzłam już nawet psychicznie!!! Ja jestem ciepłolubna, takie coś za oknem to normalnie najgorsza kara dla mnie- -no i za co,ja się pytam, jak ja grzeczna byłam:sad:!!!!!!!!!! Czy słyszałyście może jakieś prognozy na lato? pocieszcie bo normalnie do afryki wyemigruję!!!nawet dużych liter nie chce mi się już robić....:hmm:siedzę zamotana w koc, a tu natura wzywa i trzeba będzie się odmotać....
dzidziek też chyba przez pogodę zdołowany bo coś mu się nawet nie chce matki skopać:rofl2:

[URL="https://www.babyboom.pl/forum/Dziewczyny jakie są objawy na dziewczyne i na chłopaka np brzuch szpiczasty na chlopczyka a okragly na dziewczynke znacie jakies inne??

http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1

Tutaj możesz sprawdzić:) ale nie brałabym tego tak na poważnie bo z własnego doświadczenia wiem że to się nie sprawdza:)teraz wyszło mi że dziewczynka będzie(i mam taką nadzieję)ale mam nadzieję że już za tydzień dowiem się na usg:)

Tak zgadzam się, jest paskudnie, zimno, wietrznie. Dwa dni i już mam katar i głowa mi pęka. Wracam do wyrka. Buziaki.

P.S. EfA jak byłaś/będziesz na tych drzwiach otwartych w 2 - szkole rodzenia, daj znać. Ja chciałam się wybrać ale nie wiem na którą godzinę i nie mogę nigdzie znaleźć informacji żadnej.

reklama
Hej Dziewczynki.
Zgadzam się z Wami pogoda dramat Nawet mojej suni nie chce się wychodzić nigdzie ,muszę ja na siłe wyciągać z domku jak są jej godziny wyjścia. Protestuję
Wykonałam juz chyba z 10 telefonów ,żeby się na duchu podnieść ,ale nikt zbytnio nie tryska energią w taką pogodę....

Cieszę się ,że brzuszki rosną i dzidzie są zdrowe :) .Monimoni córci gratuluję i zazdorszczę , ja też bym chciała córcie . Póki co czekam na USG połówkowe.
Mała_Mi gratuluję daty :).
Efa fajnie ,że dzidzi zdrowe :).
Kasia_88 przykro mi ,ze facet Cię zawodzi a nie wspiera.Ale ja zawsze będę powtarzać ,że facet nigdy nie zrozumie kobiety w ciąży i kobiety podczas miesiączki ( niestety wytłumaczyć sie tego nie da też ) . I bardzo mi przykro ,że siostra mogła powiedzieć takie okropne słowa ,albo jest bardzo młoda albo bardzo nierozsądna (żeby nie mówić głupia).
Fasolkaania ja na początku ciąży biegałam baaaaaaardzo często do toalety ,teraz już jest lepiej .Ale od 3 dni chodzę co pół godziny i to jest okropne.

Zawroty głowy mi minęły , na początku ciąży miałam je non stop , teraz zdarzają się tylko czasem . Martwi mnie co innego , bo zaczęłam czytać o twardniejącym brzuszku i od 2 tygodni zauważyłam ,że rano często taki mam. Zresztą nie tylko rano ,bo wieczorem też i się martwię. Wczoraj mówiłam mojej gin ,ale nic nie powiedziała badała macice i powiedziała ,że ma rozmiar prawidłowy . Więc się chyba nie powinnam martwić ,ale i tak się martwię , bo na forum jak czytam to większość lekarzy każe leżeć ,brać nospe rozkurczowo ,a ta moja nic nie powiedziała. Jedynie kazała mi folik odstawić i femintal zacząć brać . I chyba się znowu zdołowałam ,że mało o mojego maluszka dbam :(.
Pozdrawiam serdecznie .

Do góry