reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

E-lona masz wyższą wypłatę bo jest liczony każdy dzień jako praca, że tak to nazwę, sobota, niedziela itp. Ja na przykład tego też nie mogłam załapać, ale teściowa mi wytłumaczyła, że chorobowe jest porostu liczone za każdy dzień, nawet jeżeli normalnie nie pracowałaś w te dni jak np. sobota czy niedziela. Więc nie mogą Ci nic skubnąć z powrotem:)

Ale mnie dzisiaj wybrzuszyło.....................:)

reklama
Ulisia to fajnie weekend Ci minął. Uwielbiam góry. A byliście w naszych górach?

Tak, byliśmy w górach sowich - akurat taka króciutka trzydniowa trasa, średnio chyba ok 12 km dziennie...

Dzisiaj rano poszliśmy do Urzędu Stanu Cywilnego i ustaliliśmy datę ślubu na 22 lipiec 2010 :) Tak więc jeszcze ponad 2 miesiące i nie będę panną ale żoną :)

Serdeczne gratulacje :-)

Witam wszystkie pazdziernikowe mamusie:)
I bardzo chetnie do was dołącze jestem w 15 tyg ciazy z druga pociecha:) termin mam na okolo 20 pazdziernika:)
Jak sie troszke odnajde na tym forum bo jetsem tu nowa to napisze cos wiecej:)

Witamy! Rozgość się :-)

No i jestem po wizycie :) Nie spodziewałam się, że lekarka określi płeć już dziś i będzie to : Dziewczynka :) Strasznie się cieszę, po cichu liczyłam na dziewuchę, choć wiadomo chłopca kochałabym tak samo.

Ale tak będzie Lenka :) Jupi! Jest zdrowa. Reszta w wątku wizytowym i zdjęciowym :)

Buziak:* Efa trzymam kciuki jutro :*

Hihi - gratuluję. Ja też już znam płeć (od jakiegoś tygodnia chyba) i wszyscy wkoło mówią mi że to bardzo wcześnie.

E-lona Przy L4 z Zus-u Nie pobierają też składek na ubezpieczenie społeczne.....

Wczoraj, jak znajomi pytali się, jak się czuję, doszłam do wniosku, że gdyby nie comiesięczne wizyty u lekarza, brak okresu i lekko powiększający się brzuszek, zastanawiałabym się czy naprawdę jestem w ciąży. Czuję się rewelacyjnie!

Ja mam te stawiania już od 3 miesiąca:/ opisywałam to w temacie o dolegliwościach jak jeszcze ostatnio byłam na wizycie to było ok(jeśli chodzi o szyjke)ale teraz juz boje sie kolejnej wizyty bo stawiania mam non stop:( tez biore luteine mg no i nospe-musze duzo lezec ale nawet jak leze to mi twardnieje brzuch:(Napisz co Ci lekarz powiedział, co z tą szyjką?
lekarz mowil mi ze przez to stawianie sie brzucha skrocila mi sie szyjka i ma 2,5 cm...mowil ze narazie nie bedziemy myslec co z tym zrobic bo mamy jeszcze czas.. mam nadzije ze nie bedzie sie juz skracac i wszystko bedzie dobrze bo jak nie to chyba pessar mi zalozy..:((a w czwartek tydz temu czulam przez caly dzien jak mi sie napina caly dol brzucha i mialam taka twarda i gruba macice..martwie sie ale czuje ze bedzie ok:)

Hej dziewczynki. Za mną okropna noc. Brzuch mnie strasznie bolał, ok 3 w nocy wzięłam 2 nospy i tylko na chwilkę pomogło. Cała noc na czuwaniu bo przez ból nie mogłam spać. Rano obudziłam się bez bólu ale teraz znowu ćmi. Eh. Już od 2 dni tak mnie coś pobolewa ale myślałam że brzuch po prostu rośnie a teraz to już nie wiem co o tym myśleć. Wieczorem brzuchol miałam wielki i czułam jakby nie było już w nim na nic miejsca.
Ma któraś podobne odczucia?

Ewelina będzie dobrze:)a ten pessar nie jest w sumie taki zły, przynajmniej masz pewność że nie urodzisz przedwcześnie.Trzymam kciuki za wszystkie mamy i czekam na swoją wizytę w przyszłym tygodniu...oby było wszystko dobrze...no i mam nadzieję że już dowiem się że tam w środku Majka siedzi :D

Witam wszystkie mamusie :-)

Ja po bardzo udanym (choć pogoda była raczej kiepska) i nieco dłuższym weekendzie zgłaszam sie znów na posterunku:happy:.

Gratulacje dla monimoni - super , ze bedzie Lenka oraz gratki dla mała_mi z okazji ustalenia daty :-)

Efa daj znac jak po wizycie .

Ewelina powiem ci tak, o ten pessar sie nie martw. Ja miałam załozony jak byłam w poprzedniej ciazy bo w 4 miesiacu miałam rozwarcie na 3cm:szok:. I powiem Ci , ze tego krążka sie wogóle nie czuje i spokojnie mogłam normalnie funkcjonować, chodzić a nawet tańczyc . Zdjeto mi to dopiero w 8 czy 9 miesiącu (samo wyjęcie jest trochę nieprzyjemne ) i wszystko bylo ok.

malutka mnie też trochę pobolewa dół brzucha , zastanawiam się jednak czy to przypadkiem dzieciatko nie uciska na jakiś nerw i stąd taki dyskomfort. Brzuch też wydaje sie większy wieczorami , ale z tego co tu czytam to inne dziewczyny tez tak mają. Jezeli jednak Twoje bóle sa tak silne , że nie mozesz wytrzymac to ja bym poszla do lekarza.

Fasolkaania, Emiliab dzięki za wyjaśnienia.

Fasolkaania to wklejaj zdjęcie brzucha skoro się powiększył.

Ulisia mam nadzieję, że w tych górach kiedyś się znajdę. Szkoda, że nie mam za bardzo z kim chodzić.

Malwina witaj.

Malutka80 dla własnego spokoju zadzwoń do gina lub idź na wizytę.

A ja po badaniach. Część wyników będę miała dzisiaj, a część w piątek. Tak myślałam, że nie zdążę.

Efa daj znać jak po wizycie. Ciekawe czy maluch pokaże co ma między nogami.

reklama
wczoraj mierzylam caly dzien cisnienie i okzalo sie ze caly dzien mialam normalne 123/75 a wieczorem 100/62...ale chyba zmeczenie bo potem po kolacji mialam normalne

za to ostatnio mam cos dziwnego
czesto kreci mi sie w glowie i wtedy przychodzi panika ze padne itd...ta mi teraz zasiala z tym niskim cisnieniem i jak dzis w sklepie czulam sie jak "pijana" ledwie przyszlam zmierzylam i...124/72...wiec nie cisnienie
ale skad takie stany???
ciaza?
niedocukrzenie?
czy nerwica z ktora walcze od 2 lat?

ja sie wazylam i od ostatniej wizyty u poloznej /czyli od 1 kwietnia/ mam +2kg
37.gif
no to ladnie jak bede tyla 2kg na miesiac
z_choinka.gif

poza tym to sie dobrze ogolnie czuje i dobrze ze wczoraj na wizycie sluchalam z pania doktor bicia serca dzidzki bo bynajmniej znowu "czuje" ze ta istotka we mnie naprawde jest...ruchow nadal nie czuje...

ewelina ja z pierwszym od 5 miesiaca bralam no-spe

Do góry