reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam! z przyjemnoscia dolaczam do Waszego grona. Jestem po wizycie u gina. Ostatnia @ 27/12/09, termin-3 pazdziernika 2010. na razie bardziej sie boje niz ciesze (mimo ze ciaza planowana), ale mysle, ze sie przyzwyczaje:) objawow brak, zobaczymy co przyniesie jutro:)

reklama
To ja powoli zmykam do spania... jestem padnięta.

pozdrawiam wszystkie październikowe mamy :-)

dobranoc i do jutra!

Jedno wam powiem :-D Piszecie jak maszyny! He he Mialam sporo czytania ale sie udalo.Na poczatek WITAM WSZYSTKIE NOWE PRZYSZLE MAMUSIE! Sporo was tu sie narobilo. To milo patrzec ze tylum z nas sie udalo! Postaram sie potrochu opisac swoje zdanie do niektorych spraw
ulisia niezle wyprawke wykombinowalas. Wydaje mi sie ze warto niektore rzeczy odkupic od kogos poniewarz sa rzeczy ktore naprawde krotko sie urzywa. Np. to bujane siedzonko. Uzywalam je tylko 5 msc i Filip zaczal z niego sam wychodzic. Tzn wypelzac sie. Bylo w super stanie wiec odsprzedalam . W ten sposob przeszedl juz 4 dzieci i teraz do mnie wraca za darmo :-) Tak samo jest z chodzikami czy matami do zabawy na podlodze.
tupienoga czytalam twoj wczorajszy watek na temat tego czy niezaszkodzilas dzidzi. Otoz Ulisia ma racje. Wlasnie dzis dowiedzialam sie od lekarza(a tagze widac to na ftoce mojego dzidzi ktore dzis wstawilam) ze dziecko dp prawie 8 tygodnia jest w takim baloniku ktory go odrzywia. Wlasnie po to by je chronic kiedy matki niewiedza jeszcze o ciazy. Odrzywia sie on czyms calkiem innym niz tym co pozniej czerpie z pepowiny. Co do suschi :baffled: ochyda ,niesolony ryz i cos w srodku co tez niesmakuje na nic :-D:-D Wpisz w wyszkiwarke gogle dieta w ciazy a wyskoczy ci wystarczajaco co morzesz a czego nie.
tupienoga ulisia fajnie ze jestescie z Wroclawia! Lece z psiapsiula do Wroclawia na zakupy od 13 do 16 marca. Moze uda nam sie w ktorys dzien spotkac choc na kawke! Milo bedzie poznac sie osobiscie! Bedziemy mieszkac w Moon Hostel. Jak wiecie co i jak to milo bedzie was spotkac. Pierwszy raz bedziemy we Wroclawiu wiec mam nadzieje ze sie polapiemy...:confused:
marlen84 tobie zycze z calego serca Dziewczynki bo to naprawde przesada by tylu facetow w domu trzymac ;-):-D
zarkach z tego co mi gin powiedziala baby widac po 6 tygodnniu ale moze ci sie uda. Moja fotka jest 5 tyg i 3 dni i cos tam widac :tak:
gabires co dom tych ciuchow ciazowych to masz racje:zawstydzona/y: ja tez co chwila takie rzeczy nakladam i paraduje z wypietym brzuchem chociasz tak bardzo wypinac niemusze a i tak wygladam... Ha dzis Gin mi powiedzial ze to 5 tydz i 3 zdien wiec tyle co u Ciebie i terrmin tez na 4 pazdziernika:-D No a ja dzisiaj u Gina to wogole bylam bo mialam plamienia i sie martwilam. Wiec drygnelam i mialam zaraz wpasc. Wszystko okey i tak jak mowisz na poczatku plamienia nie sa grozne poki maja brazowy kolor.
zarkach pamietam jeszcze z czasow jak bylam w ciazy z Filipem ze gin mi polecil caly czas uzywac wkladek chigienicznych i myc sie specjalnym delikatnym zelem do higieny intymnej bo w ciazy to latwiej o rozne chorobska. A teraz sie trzymaj i moze zeczywiscie isc do apteki po jakies czopki czy cos.
k_sako Dwie kropeczki!!! No to jak sie potwierdzi to cie sporo pracy czeka. Ja caly czas mam nadzieje ze u mnie bedzie tylko jedna:cool2:
gabires co do USG to duzo zalezy od porani. Nie wszystkie maja nowoczesny sprzet. Ja do swojego specjalnie chodze do tej czesci miasta gdzie niebedzie mnie stac wynajac mieszkania. Za to lekaze sa super a aparyt maja najlepszej jakosci. Za §D niemusze placic ani za zadne dodatkowe usg. Najlepsze w tym wszystkim ze wyswietlacz maja na scianie i moge dzidzie ogladac w takiej wielkosci ze niesposob jej niezauwarzyc.
dawidowe Tusiaa Maga76 trzy nowe mamusie pokolei. Witamy mocniutko! Witam tez joanna sei i Fołcik ach i chyba dawidowe ale myslalam ze juz Cie tu widzialm.A moze to ta ksywka :-p
No a co u mnie... Ach... Wczoraj spalam u siostry bo jej dziciaczkow pilnowalam bo chcieli z mezem do kina. No i Mati i Pati sie pytaja jak wyglada moja dzidzia, kiedy wyjdzie, jaka duza... No to ja madra glowa wyszukalam w internecie zdjecia plodu w 5 tyg i im pokazalam. Mati patrzy sie na mnie wystraszony i mowi " Ciociu a czemu ty urodzisz slimaka???" Ha ha ha bylo smiesznie ale nie dla matiego. Pati mu wytlumaczyl w tym czasie jak ja sie smialam ze dzidzia jeszcze rosnie i bedzie niedlugo jak czlowiek wygladac!
Teraz lece spac. Ach wiele z was mowi ze pada z nog i duzo spi! Niestety ale to normalka w naszym stanie. Cialo potrzebuje duzo energi by wybudowac lozysko i chronic fasolke dlatego tak sie meczyymy!

No to i ja witam Fołcika i joanne sei (czy to odmieniamy?). Dziewczyny dużo zdrowia i radości z nadchodzących miesięcy z rosnącym brzuszkiem ;-) Joanna wydaje mi się, ze strach jest zupełnie naturalny - ja dwa dni po teście dochodziłam do siebie bo tak się zestresowałam :-)

Muminka Twoje historie są poprostu super! Ale wiesz - co tu dziwić się dzieciom skoro ja od paru dni szukam informacji w jaki sposób pępowina "przyczepia" się do Dzidzi (wstyd się przyznać do niewiedzy...) ;-)

Ja też znikam i jutro postaram się częściej klikac bo dzisiaj sprzątałam po malowaniu sypialni (oj nie te siły i też jakaś senna jestem). Więc śpijcie dobrze Październikóweczki ;-)

Witam się z samego rana... dziś spałam 10 godzin... :-D ale z przerwami oczywiście. jedna o 4.15 i jedna o 6.00.
Zaraz sobie jakieś śniadanko zrobię i chyba potem muszę wyskoczyć na zakupy...

ulisia niezle wyprawke wykombinowalas. Wydaje mi sie ze warto niektore rzeczy odkupic od kogos poniewarz sa rzeczy ktore naprawde krotko sie urzywa. Np. to bujane siedzonko. Uzywalam je tylko 5 msc i Filip zaczal z niego sam wychodzic. Tzn wypelzac sie. Bylo w super stanie wiec odsprzedalam . W ten sposob przeszedl juz 4 dzieci i teraz do mnie wraca za darmo :-) Tak samo jest z chodzikami czy matami do zabawy na podlodze.
tupienoga czytalam twoj wczorajszy watek na temat tego czy niezaszkodzilas dzidzi. Otoz Ulisia ma racje. Wlasnie dzis dowiedzialam sie od lekarza(a tagze widac to na ftoce mojego dzidzi ktore dzis wstawilam) ze dziecko dp prawie 8 tygodnia jest w takim baloniku ktory go odżywia. Wlasnie po to by je chronic kiedy matki niewiedza jeszcze o ciazy. Odrzywia sie on czyms calkiem innym niz tym co pozniej czerpie z pepowiny. Co do suschi :baffled: ochyda ,niesolony ryz i cos w srodku co tez niesmakuje na nic :-D:-D Wpisz w wyszkiwarke gogle dieta w ciazy a wyskoczy ci wystarczajaco co możesz a czego nie.
tupienoga ulisia fajnie ze jestescie z Wroclawia! Lece z psiapsiula do Wroclawia na zakupy od 13 do 16 marca. Moze uda nam sie w ktorys dzien spotkac choc na kawke! Milo bedzie poznac sie osobiscie! Bedziemy mieszkac w Moon Hostel. Jak wiecie co i jak to milo bedzie was spotkac. Pierwszy raz bedziemy we Wroclawiu wiec mam nadzieje ze sie polapiemy...:confused:

wiesz... jak ja planowałam tak wstępnie tą wyprawkę to brałam pod uwagę przede wszystkim rzeczy używane. I o żadnym leżaczku - bujaczku nawet nie zdążyłam pomyśleć! na pewno jest to potrzebne?
a chodziki słyszałam że są bardzo niezdrowe dla dziecka.

Super, jak będziesz we Wrocławiu to się koniecznie musimy spotkać! :tak:

Kobietki, nie myślcie jeszcze o wyprawce. Spokojnie zdążymy, po co się za wcześnie stresowac. Chyba że Wy lajt, ale ja jak pomyslę ile rzeczy potrzeba to trochę mnie to przytłacza.
Dzwoniłam do gina w sprawie "grzybka", mówił ze to norma na początku i za dwa trzy dni pewnie dojdzie katar, ból gardła i inne bo jestem teraz podatna. Na razie kazał płukać tantum rosa i "wciskać" jogurt (oczywiście nie doustnie ha ha ) a we wtorek coś przepisze.
A tempo pisania rzeczywiście niezłe mamy 28 stron a to dopiero 5/6 tydzien no to liczac do końca bedzie ich ponad 200!!!

Witam

Witam nowe mamy:-)

Ulisia, w sumie lezaczek aż tak niezbędny nie jest, bo spokojnie można go zastąpić fotelikiem samochodowym. My mieliśmy, bo Seban dostał ze sklepu w którym robi zakupy do pracy. teraz ma go moja przyjaciółka, zaraz jej się znowu przyda, bo drugi bobas w drodze, ale w sierpniu już przyjedzie do mnie:-) A co do chodaków to popieram co napisałas, najgorsza rzecz jaką można dziecku zafundować. Mój szwagier tak dziecku dogodził chodakiem, ze teraz mała ma krzywe nogi, ortopedę i rehabilitację...

A ja już po śniadaniu, Inga w przedszkolu, jeszcze chwila relaksu przed kompem i uciekam z psami na spacer i musze mieszkanie posprzątać, bo jutro chcę mieć luz, tym bardziej, ze jutro młoda ma szkołę i musze tam z nią być;-)

Hej dziewczyny widzę że wątek się rozkręca:tak:
Pisałam do was niedawno, u mnie dalej okresu brak. Dziwne.
to już dziś 10 dni. :szok:
Postanowiłam że zrobię test.
Buziaki

reklama
Do góry