reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

czesc
ja tez zaczynam w tym miesiacu. przeziebiona. . termin 15.10. usg pokazalo cos malutkiego 2mm. dwa razy robilam test. przyjmiecie mnie do grupy czekajacej ??:))) a propos choroby to lekarz powiedzial,ze dziecko troche teraz zyje swoim zyciem, wiec nie bac sie, ale niz nie wolno- kazal robic syrop z cebuli, czosnek, nawet kropli do nosa nie wolno!!:sorry2: przegladalam fora i jesstem w szoku ze na razie mamy sie nie rozgladac za ubraniami ciazowymi, ze to jeszcze jeszcze.... a juz by sie chcialo:) pozdrawiam i witam :))):-)

reklama
Ale mi było dziś rano nie dobrze... Myślałam że nie dam rady wyjść do sklepu. Ale udało się :-) i teraz jak się najadłam czekolady to jakby mi trochę lepiej :-D

Powiedzcie mi jak ja mam się zmusić do pisania tej nieszczęsnej pracy magisterskiej? W "moim stanie" strasznie mi się nic nie chceeeee...

edit:

Witaj pszczylaszczko! Pewnie że Cię przyjmiemy, fajnie że jesteś :-) Jak się czujesz?

Ostatnia edycja:
dobrze wlasnie, tylko wszystko zatkane z przeziebienia. moze mnie nie mdli bo mam zatkany nos ?:-D ale wiecie wlasnie sobie zmiksowalam banana z sokiem pomaranczowym :)))) to chyba nie zachcianka? macie jakies??
a i postanowilam nie przytyc, wiec wypatrzylam cwiczenia dla kobiet we wroclawiu i od 12 tyg sa 2 razy w tygodniu. no i jeszcze kupilam sobie oliwke do ciala i sie smaruje, a tak naprawde to nie wiem, co robic, czy cos robic czy na razie nic..:tak:
pozdrowionka
ps. a ta kawe to mozna czy nie???

Hejka wszystkim:-) Wy już o wyprawce myślicie:szok:???Wiecie, ja to trochę boję się zapeszać i o wszystkich rzeczach dla dzidziusia będę myślała dopiero w ostatnich miesiącach...Nie jestem jakoś szczególnie przesądna, ale wiem że w pierwszej ciąży jak ktoś kupował mi jakieś ciuszki czy coś innego dla dzidziusia to strasznie się denerwowałam, bo od razu miałam myśli że nie wiadomo czy donoszę tę ciążę i czy wszystko jest w ogóle ok...:confused:Sama nie wiem...może przesadzam, ale pierwsze skojarzenie jakie przyszło mi do głowy kiedy uświadomiłam sobie że jestem w ciąży to było: 9 miesięcy strachu czy z dzieckiem wszystko w porządku, czy prawidłowo się rozwija...Mam nadzieję że tym razem trochę wyluzuję:tak:

pszczylaszczka - to ty też w Wrocławia? To już we 3 jesteśmy.

Ja się zapiszę do ACTIVE na Grabiszyńskiej (bud. FATu) na zajęcia Aktywne 9 miesięcy.

Ale to dopiero od marca może, w każdym razie po wizycie u gina, jak się spytam czy mogę.

A WIZYTA JUŻ ZA TYDZIEŃ hurrrra!

PS. Nadal nie wzięłam się za pisanie pracy mag. :-(

Witaj pszczylaszczka:-)
Dobre postanowienie:-) Trzymam kciuki, zeby się udało dotrzymać:-) Ja oprzednio postanowiłam sobie nie przytyć i było 20 na plusie, ale zaraz mi zeszło, po miesiacu jakoś:-) Kilkugodzinne Spacery z psami mnie uratowały przed 30 chyba;-) Mam nadzieję, ze tym razem będzie lepiej;-)
A co do smarowania, to spokojnie, na razie nie trzeba, możesz zacząć gdzieś od 4 miesiąca. Fajny jest krem ziajka. wg. mnie najtańszy a najlepszy. Nie mam dzięki niemu nawet jednego rozstępu po poprzedniej ciaży:-) Teraz muszę sobie zrobić zaas jak pojadę do Polski.
Jakiego masz psiura?

:) ja widzialam zajecia w gymnasium w magnolii - cwiczenia lub joga.Teraz chodzilam na tenisa, ale odpada.
A czemu nie bylas jeszcze u lekarza ?mi przepisal na wszelki wypadek duphason ( czyli progesterol) na ulatwienie zagniezdzania- nie zaszkodzi a moze pomoc, kwas foliowy w wiekszej dawce, wit E i nospe forte - kazal nosiv przy sobie jakby cos zabolalo
:happy2:
mam czarna sunie labradora- Luna. A ty?psy,ze duzo?
no i zaczynam wazyc sie na razie 51,50 przy 160cm ....jem kanapke;)

reklama
Do góry