reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

kasis badanie w na tym etapie jak dla mnie normalne przez brzuch pomiary dzidzi ile ma długości przezierność korku sprawdzenie tętna i inne pomiary ale to już sama zobaczysz radocha że ho ho około 30 min bedziesz patrzyła jak twoja dzidzi macha do ciebie i robi fikołki moja była spokojna więc badanie trwało 20 min filmik z dzidzią będziesz oglądać w domu z rodziną lub chwalić się znajomym pozdrawiam :)
Już się nie mogę doczekać ,muszę się uzbroić w cierpliwość:) na razie idę do lekarza 8 kwietnia ,ale ,że chodzę na NFZ to pewnie nie będę mieć USG, więc pozostaje cierpliwość do 20 kwietnia:)

reklama
Witam w tak pięknym dniu:)
Ciekawe te metody na odgadniecie płci dzidzi :)
Tak się zastanawiam dlaczego dużo z Was ma badania USG dowcipnie? ja w 5tyg miałam badanie przez brzuch i było wszystko widać. Miedzy 20 a 25 kwietnia idę na USG prenatalne ciekawe jakie to będzie USG ale jadę aż do Wrocławia do tej pracowni , bo lekarz ponoć świetny:)
a gdzie dokladnie bedziesz robic usg? jest tu kilka miejsc o b. dobrych opiniach

mnie dzis w nocy tez brzuch okrutnie "ciagnal". A wstawalam, by lyknac Nospe. Ale od rana wszystko ok. Chyba dzidzia mosci sobie mieszkanko:)

Ostatnia edycja:
a gdzie dokladnie bedziesz robic usg? jest tu kilka miejsc o b. dobrych opiniach

mnie dzis w nocy tez brzuch okrutnie "ciagnal". A wstawalam, by lyknac Nospe. Ale od rana wszystko ok. Chyba dzidzia mosci sobie mieszkanko:)
wiesz co na ulicy Jonitów, chyba dr Jaworski ,koleżanka była ,to jest lekarz, który ma jedyny certyfikat na dolnyśląsk dotyczących tych badań, ponoć rewelacyjny:) jak chcesz dam ci numer

Hej!!
Melduję się po kilkudniowej nieobecności. Nie mogę się doczekać usg. Boję się, że coś nie tak.

Moriam u mnie też wczoraj wieczorem b. mnie bolał brzuch. I wzięłam nospę i nic nie przestał. Potem wzięłam drugą nospę i duphaston i się położyłam. I rano jak ręką odjoł.

A dziś taka piękna pogoda, a ja nie wyjdę, bo nie dam rady dźwigać małej z 3 piętra. Wczoraj wyszłam i se bidy narobiłam.
Chyba, że mężyk z pracy przyjdzie i z nią zostanie - to się wymknę...
Miłego dnia

Cześć dziewczyny, nie pisałam bo się źle czułam. Dziś już jest nieźle, rano tylko miałam mdłości, później już było okej. Zrobiłam zakupy, sałatkę na urodziny chłopaka i pyszne risotto na obiadek. Zmachałam się strasznie:)

Co do usg genetycznego, to ja mam 6 kwietnia :) Nie mogę się doczekać :)

kasis widzę że jesteś z Legnicy, kilka lat temu z mężem zrobiliśmy sobie objazdówkę po Polsce i trafiliśmy właśnie do Legnicy do takiego obsukrnego hoteliku koło dworca PKP chyba to był pracowniczy jedna łazienka na całe piętro, awantury na korytarzu, dym papierosowy, ech ten klimat :) fajnie się teraz wspomina.

kasis widzę że jesteś z Legnicy, kilka lat temu z mężem zrobiliśmy sobie objazdówkę po Polsce i trafiliśmy właśnie do Legnicy do takiego obsukrnego hoteliku koło dworca PKP chyba to był pracowniczy jedna łazienka na całe piętro, awantury na korytarzu, dym papierosowy, ech ten klimat :) fajnie się teraz wspomina.
Tak jestem z Legnicy i nawet mieszkam blisko dworca, ale faktycznie źle trafiliście ten hotel jest beznadziejny:(, ale tak jak napisałaś teraz jest co wspomnąć, mam nadzieje,że troszkę pozwiedzaliście :)mamy wiele do pokazania ale jaki park piękny olbrzymi :)

Witam wszystkie przyszłe mamy :)
Mam na imię Kasia i mam termin na 11 października według usg i wszystko było by wporzadku gdyby nie to ze cały dzień jestem okropnie głodna ale tez okropnie męczą mnie mdłości i jak tylko pomyśle o jedzeniu to... makabra - może macie jakieś sposoby na to ?? rekompensuje mi to wszystko widok naszego maluszka wykonującego fikołki i dźwięk jego serduszka na usg - to było wspaniale uczucie :):) a jak wy się dziś czujecie ??

Ostatnia edycja:
Czyli jeszcze stoi ten hotelik :) Nie mieliśmy zbytnio czasu zwiedzać Legnicę bo akurat przyjechaliśmy pod wieczór i to był taki przystanek pomiędzy morzem a rejonem który dosyć dokładnie przeczesaliśmy Stronie Śląskie, Złoty Stok, Kudowa Zdrój, no i najciekawsze dla nas regiony projektu Riese czyli Góry Sowie i Książ, a z samej Legnicy pamiętam piekną okolicę dworca :) ale tak serio.

reklama
wiesz co na ulicy Jonitów, chyba dr Jaworski ,koleżanka była ,to jest lekarz, który ma jedyny certyfikat na dolnyśląsk dotyczących tych badań, ponoć rewelacyjny:) jak chcesz dam ci numer

Słyszałam o tej przychodni, ale podobno są straszne kolejki i badanie jest dość drogie.
Wróciłam ze spaceru. Zaliczyłam cmentarz, może ze trzy razy się nachyliłam i jak wracałam to złapały mnie takie straszne bóle... Dopiero jak usiadłam to nieco przeszły, no spe wzięłam, ale dalej coś tam czuję...

Do góry