reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Dawno sie nie odzywalam, bo mialam troche stresu z tym podejrzeniem toksoplazmozy. Wyniki powtorzone, prawidlowe, wiec teraz moge sie troche pouzewnetrzniac.
Widzę, że piszecie o lekach. Ja biorę duphaston 2 x dziennie i luteinę dopochwowo 2 x 1. Kiedyś brałam podjęzykowo- rzeczywiście średnia przyjemnośc. O sposobie "brania" decyduje lekarz, ale ja chyba wolałabym podjęzykowo... Cały czas mam mokro, bo ona wycieka przez prawie cały dzień, biegam, podcieram się, zmieniam wkładki i mam odparzony tyłek ;-) Z tego co czytałam w ulotkach i co mowił mi lekarz, te leki jak już zaczęlo się brac, bierze się do połowy ciąży- oczywiście każdy przypadek jest indywidualny.
Wydaje mi się, że fakt, iż tak wiele z nas bierze leki wynika z troski o nas i nasze dzieci. Ja poplamilam w 7 tc. Zwiększono mi leki, teraz dawki zmniejszono do takich, jakie mam od początku.
Z dolegliwości- czasami wieczorami zaczyna mnie strasznie mdlic, dzieki Bogu nie wymiotowałam ani razu, jednak wczoraj byłam bardzo blisko.
Jem co chcę :-) Na razie nie przytylam ani kilograma, co więcej schudłam 2-3 kg od stycznia. To wynika chyba z tego, że zaprzestałam wszelkich cwiczeń- siłownia, basen, rower treningowy- a jak wiemy mięśnie ważą wiele więcej niż tłuszczyk. Zanika mi talia. Co prawda mieszczę się z luzem w dotychczasowe spodnie, ale noszę ciążowe, bo są tak wygodne :-)
Życzę powodzenia wszystkim oczekującym :-) Mam nadzieję, że będziemy się wymieniac doświadczeniami- nie mam pojęcia co będę musiała kupic, w co się zaopatrzec ;-)

reklama
czesc dziewuszki u mnie po usg wszytsko oki dzidzia ma 7 cm i prawdopodobnie jest to dziewczynka :) .a tak poaztym po chacie latam jak huraan sprztam przed swietami dzisiaj była szorowana kuchnia z góry na dól ale ja juz tak mam he dziedziczne po mamie i babci zajob ze sprzataniem .tak sie ciesze ze z dzieckiem wszytsko wporzadku.

Nowy dzień nowe nastroje. Ale skończyłam już 11 tydzień, jeszcze tylko ten tydzień i koniec I trymestru. Uff może odetchnę z ulgą...
Propo luteiny to lekarka pytała mnie czy chcę dopochwowo, a ja mówię, że nie bo myślałam, że tą w pigułach to tak jak duphaston się bierze... No i teraz chciało ciało to cierpi ciało:-)

Ostatnia edycja:
Ja po lekarzu też zaszalałam i kupiłam sobie bojówki ciążowe bo podobnie jak Wy miałam dość chodzenia z rozpiętym rozporkiem :) ależ one są wygodne, poszłam też do komisu dla wszystkich mam z Krakowa na Św. Agnieszki jest komis z markowymi ciuchami same takie cudne że wszystko by się chciało kupić ja kupiłam z metkami dwie bluzki takie do których brzuszek mi się zmieści po 30zł oraz dzianinkową sukienkę na 36zł! moja siostra piękną sukienkę z Zary nową za 180zł a na metce 400zł także polecam. Jak zobaczyłam ceny bluzek w H&M to mnie mało nie poskręcało owszem ładne ale na kilka miesięcy kupować bluzki za ponad 100zł to dla mnie za dużo i tak zaszalałam w tym komisie, jeszcze muszę kupić legginsy i stanik, kurcze jak coś jest ciążowe to od razu dwa razy droższe...
I pamiętajcie nie kupujcie staników bawełnianych bo później biust po pas...za taki stanik od razu dostałam ochrzan od położnej,one nic a nic nie trzymają piersi no i ja mam za swoje- biust po pępek...

Karen to jakie biustonosze są lepsze? Póki co mieszczę się jeszcze w swoje, ale myślałam właśnie o kupnie bawełnianego dla ciężarnych:szok:

reklama
Takie z domieszkami nigdy 100% bawełniane bo one się szybko rozciągają i nie trzymają piersi, ja zapięcie z tyłu miałam prawie na karku ;) biust mi okropnie obwisł bo taki ciężar pełnych piersi ten stanik nie mógł utrzymać i kupiłam "elastyczny" i dopiero wtedy piersi były na swoim miejscu ale to co w ciąży i po porodzie zrobił ten bawełniany było już nieodwracalne...mamy kupują te bawełniane bo się im wmawia że taki można wygotować ale nie ma takiej potrzeby, dziecku nic nie będzie jak wyciągniemy pierś z niesterylnego biustonosza.

Do góry